Több mint 270 ezer munkavállalónak van SZÉP Kártyája

Több mint 270 ezer munkavállalónak van SZÉP Kártyája

Több mint 270 ezer munkavállalónak van SZÉP Kártyája a kibocsátó bankok március eleji adatai szerint, a plasztikok száma heteken belül eléri a 300 ezret – derül ki a Nemzeti Üdülési...

Tovább olvasom

KSH: januárban nőtt a szálláshelyek vendégforgalma

Dinamikusan nőtt a kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalma januárban, a külföldi vendégek 502 ezer vendégéjszakát töltöttek el a kereskedelmi szálláshelyeken, számuk 18, az éjszakáké pedig 19 százalékkal nőtt 2011 januárjához képest, emelkedett...

Tovább olvasom

Magnum csak fenntartható forrásból

Az Unilever vállalta, hogy 2015-re a Magnum jégkrémekhez felhasznált kakaót csak és kizárólag az Esőerdő Szövetség által hitelesített (Rainforest Alliance CertifiedTM) farmokról szerzi be. Így a Magnum lesz az első...

Tovább olvasom

Friss és praktikus – a konzervzöldség előnyei

Egy jó étel alapkövetelménye minden esetben a frissesség és a zamatos íz. A Bonduelle kukoricái, gombái, zöldborsói, és további termékei, nem csak megőrzik friss ízüket –mivel betakarításuk és feldolgozásuk között...

Tovább olvasom

GfK: A hiper- és a szupermarketekben költik a legtöbbet élelmiszerre

A vásárlók a hiper- és a szupermarketekben költik a legtöbbet élelmiszerre – közölte a GfK Hungária Piackutató Intézet kedden. A GfK Hungária Shopping Monitor 2011-2012 kutatása keretében 2011. decemberében végzett...

Tovább olvasom

KSH: februárban leginkább az energia és az élelmiszerárak mozgatták az inflációt

A fogyasztói árak februárban 5,9 százalékkal voltak magasabbak mint egy évvel korábban, egy hónap alatt az árak 0,8 százalékkal emelkedtek a háztartási energia- és az élelmiszer árak jelentős megugrása nyomán...

Tovább olvasom

Az internetes vásárlás felért az online tevékenységek dobogójára

A MasterCard legfrissebb kutatása szerint az internetes vásárlás és az azzal összefüggő böngészés ma már a harmadik legnépszerűbb online tevékenység Magyarországon. Ennél gyakrabban jelenleg csak hírolvasás és levelezés céljából ülünk...

Tovább olvasom

Dinamikusan növekszik a tojás ára

Januárban megállt a mezőgazdasági termelői árak növekedése, az agrártermékek termelőiár-szintje mindössze 0,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi szintet – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal kedden az MTI-t. A...

Tovább olvasom

Manpower: kevesebb munkáltató tervez elbocsátást

A magyarországi munkáltatók 17 százaléka tervez elbocsátást 2012 második negyedévében és 14 százaléka számol munkaerő felvétellel, a különbségből számított Manpower munkaerőpiaci mutató mínusz három százalékon áll, jelentősen javult az előző...

Tovább olvasom

Magazin: Hol van itt a válság?

„Egy kis luxus minden pillanatra”, mondja a kisadagos kiszerelésű kaviár reklámja. Ezt persze az átlagember ne vegye magára – az En-K de Caviar francia cég nagyon eltalált fémdobozaiban rejlő 15...

Tovább olvasom

Rákapcsolt az amerikai kiskereskedelem

Öt hónapja a leggyorsabban nőtt februárban az amerikai kiskereskedelem forgalma: januárhoz képest 1,1 százalékkal – az elemzői várakozásoknak megfelelően – bővült szezonálisan kiigazítva 407,81 milliárd dollárra – közölte a kereskedelmi...

Tovább olvasom

Nem a chipsek felelősek a sóbevitelért

Hogyan lehetséges, hogy Magyarországon annak ellenére kétszer akkora az egy főre jutó sófogyasztás, mint az USA-ban, hogy pl. az egyik fő sóforrásnak vélt burgonyachips-ből az amerikaiak a magyar adag 23-szorosát...

Tovább olvasom

Húsz százalék a fagykár Tokaj-Hegyalján

Átlagosan a rügyek 20 százaléka károsodott az idei kemény fagyban Tokaj-Hegyalján, állapították meg a Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet kutatói – írja az Észak-Magyarország kedden. Egyes dűlőkben egyáltalán nem...

Tovább olvasom

Fejenként negyven kiló sertéshúst esznek évente a németek

Tavaly 3,2 százalékkal nőttek a német húsforgalmazás és a rendezvény-szolgáltatások bevételei. A német húsfeldolgozói szövetség kedden közzétett adatai szerint a húsfogyasztás közel azonos szinten maradt az előző évivel: az egy...

Tovább olvasom

Végre kezdünk újra érteni a tengeri halakhoz II. rész

Mind több a vastag pénztárcájú ínyenc Magyarországon – ez legalábbis egyik alapfeltétele volt a vendéglátóhelyi gasztronómia színvonal-emelkedésének. És a fine dininghoz egy-két éve végre újra hozzátartoznak a magas minőségű tengeri...

Tovább olvasom

Kiből lesz a sörbetsommelier? – A nap videója

Írtunk már többször is cikkeinkben egy gasztronómiai trendről: egyes területeken elmosódnak a határok az ételek és italok között. Kis fantáziával ide sorolhatjuk az utóbbi évek divatját: a borok ízét megpróbálják...

Tovább olvasom

Ausztriai magyarok körében indít turizmus-népszerűsítő mozgalmat a Magyar Turizmus Zrt.

Diaszpóra-programot indít az Ausztriában élő magyarok körében a Magyar Turizmus Zrt., hogy közvetítésükkel növekedhessen a Magyarországon töltött osztrák vendégéjszakák száma – jelentette az osztrák rádió kisebbségi szerkesztősége a Turizmus Online...

Tovább olvasom

Állami kitüntetést kapott az Agárdi Pálinkafőzde főzőmestere, Vértes Tibor

Vértes Tibor főzőmester kiemelkedő teljesítménye elismeréseként Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vett át ma Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől. Vértes az egyik alapító-tulajdonosa az idén 10 éves és a legrangosabb díjakkal...

Tovább olvasom

Indul az idei NIVEA Tour!

Idén hatodik alkalommal rendezik meg a NIVEA Tour népszerű eseményét. A több mint egy hónapon át tartó ingyenes sportrendezvény-sorozat állomásai Miskolc, Pécs, Budapest, Szeged, Debrecen és Győr. Az idei év...

Tovább olvasom

Továbbra is a gyönge belső fogyasztás fogja vissza az importot

A külkereskedelmi termékforgalom euróban számított értékei az előzetes adatok szerint januárban enyhe, 2 százalékos bővülést mutattak az egy évvel korábbi magas szinthez képest – közölte a Központi Statisztikai Hivatal az...

Tovább olvasom

A lakosság fogyasztása 8%-kal esett vissza az elmúlt 3 évben

Az Európai Uniót nem segíti kilábalni a válságból az a módszere, hogy a jókat bünteti, a gyengén teljesítőket pedig jutalmazza – vélekedett a miniszterelnök egy múlt hetii rendezvényen; hozzátéve, hogy...

Tovább olvasom

A különleges ízű zöldségért, gyümölcsért a vevő utazik

Valószínűleg a helyi és a regionális piacokon tűnnek fel újra azok a régi magyar zöldség- és gyümölcsfajták, amelyek méltán alapozták meg a magyar kertészkultúra hírét. Az elmúlt évtizedekben a zöldséges...

Tovább olvasom

Végre kezdünk újra érteni a tengeri halakhoz I. rész

Mind több a vastag pénztárcájú ínyenc Magyarországon – ez legalábbis egyik alapfeltétele volt a vendéglátóhelyi gasztronómia színvonal-emelkedésének. És a fine dininghoz egy-két éve végre újra hozzátartoznak a magas minőségű tengeri...

Tovább olvasom

Magazine: Ecetes koktélok

Nem elírás, és nem is romlott mixekről beszélünk – új irányzatról van szó, méghozzá nem légből kapottról. Egy, a gyarmati időkből származó kevert italfajta újraéledése számít újdonságnak a fejlett koktélkultúrájú...

Tovább olvasom

Együtt készíti Magyarország az év barackpálinkáját

A tavalyi közös siker után Magyarország ismét együtt készíti el az év pálinkáját, ezúttal barackból. A különleges főzet a tavaszi, Budapesti Pálinkafesztiválon debütál, ott kóstolhatja meg először a közönség a...

Tovább olvasom

Varsó a második legvonzóbb kereskedelmi ingatlanpiac Európában

Varsó a második legvonzóbb kereskedelmi ingatlanpiac Európában – derül ki a CBRE nemzetközi tanácsadó cég által felmért befektetői vélemények összesítéséből. A felmérés eredményeit a Gazeta Wyborcza napilap publikálta. A befektetőket...

Tovább olvasom

A Rézangyal Pálinkaház megvásárolta az Ördögit

A Rézangyal megvásárolta a legnagyobb budapesti versenytársának számító Ördögit. A cég a Raiker Kft.-től mind az Ördögi, mind Györkönyi pálinkamárka tulajdonjogát megvette, a forgalmazást azonban továbbra is meghagyta a Raikernél....

Tovább olvasom

Látogatottsági rekord a 3. Kézműves Magyar Ízek Vásárán

A mintegy 17 ezer látogató a 3. Kézműves Magyar Ízek Vásárán is több tízmillió forinttal segítette a magyar termelőket és szavazataik alapján a Mézmúzeum lett a márciusi ízmustra termelője. A...

Tovább olvasom

„Gyémántpalackban” hódít a Visegrádi

Több hónapos tervező és fejlesztő munka eredményeként 2012 februárjától megújult külsővel jelenik meg a piacon Magyarország egyik legrégebbi ásványvize, a Visegrádi. Az ásványi-kristályos szerkezetet szimbolizáló új „gyémántpalack”, a letisztult forma,...

Tovább olvasom

Körséta a legjobb londoni pubokban az olimpia ürügyén

2012 az Olimpia éve – ebből az alkalomból mutatta be Szurkolj Londonban! című olimpiai és városkalauzát a Hibernia Nova kiadó. A versenynaptárak, a helyszínek megközelíthetőségei és az olimpiatörténeti érdekességek mellett...

Tovább olvasom
Oldal