Tarol a Camping sajt!

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 10. 18. 11:32

A Camping sajt nem véletlenül olyan régóta közkedvelt és örök. Az emblematikus márka ugyanis nemcsak a háziasszonyok körében ismert és népszerű már közel negyven éve. A Camping sajt gyártója, az ERU Hungária Sajtgyártó Kft. ugyanis az idén már két szakmai elismeréssel is büszkélkedhet:Először szeptemberben vehette át a Parlament Felsőházi Termében a kiváló minőségű magyar termékeket és szolgáltatásokat díjazó Magyar Termék Nagydíjat, majd másik elismerésként ezúttal októberben MagyarBrands díjat nyert el.

Míg a Magyar Termék Nagydíjat gyermekkorunk kedvence, a lágy és könnyen kenhető, tömlős csomagolásáról könnyen felismerhető Camping tömlős sajt-termékcsalád 6 tagja (Tejszínes, Füstölt ízű, Csípőspaprikás, Medvehagymás, Téliszalámis, Fitt) nyerte el, úgy a Superbrands Magyarország Szakértői Bizottsága azokat a magyar vonatkozású márkákat díjazta, amelyek a magyar vállalkozások méltó képviselői lehetnek hazánkban és határainkon kívül is. A Superbrands Magyarország Szakértői Bizottsága és vezetői egyre jobban fókuszálnak a hazai termékekre, ezért hozták létre a MagyarBrands programot, ezúttal is közzétéve a vezető hazai márkák listáját, ahol megtisztelő helyet kapott a Camping márka is.

Az idén harmadik alkalommal díjazott MagyarBrands – elismerés célja, hogy díjazza azokat a hazai vonatkozású márkákat, amelyek a magyar vállalkozások méltó képviselői lehetnek hazánkban és határainkon kívül is. Az ERU Hungária Sajtgyártó Kft. mindent megtesz azért, hogy az évtizedek óta forgalmazott Camping sajttermékei az ismert és megbízható minőség garantálása mellett képesek legyenek újdonságokkal is előrukkolni.

Az ERU Hungária Sajtgyártó Kft. 1995-ben jött létre, a Budapesti Tejipari Rt. Budafoki sajtömlesztő üzemének megvásárlásával. Fő tevékenysége az ömlesztett sajtok gyártása. A cég megvásárlásakor olyan ikonikus hazai sajt márkák kerültek új tulajdonba, mint a CAMPING, MACKÓ, MARGARÉTA, CSÁRDÁS, ÖCSI, HÓVIRÁG stb. A megvásárolt gyár 1996-1999 között a korszerű gyártási igényeknek megfelelően felújításra került, az épületek mellett új gépsor és technológia került meghonosításra. A fejlesztésekből eredő kapacitásnövekedés eredményeképpen innentől kezdve nemcsak belföldre, de külföldre is értékesítenek, itthon már szinte minden hazai láncban megtalálhatóak a termékeik. Az ömlesztett sajtok készítésének kezdetét 1911-re tehetjük, amikor Svájcban először sikerült ementáli sajtot citromsav sóival úgy megolvasztani, hogy tartós, ízében és állagában is kiváló termék születhessen. A jó minőségű ömlesztett sajt előfeltétele ugyanis a jó minőségű alapanyag, azaz a valódi sajt. Többféle sajt is alkalmas alapanyagnak; receptúrafüggő, hogy milyen arányban van szükség trappistából, edamiból vagy akár más érettebb sajtokból. A receptúrában többek között még egyéb ízesítések is szerepelhetnek, később ezen alapanyagok összekeverése utána a sajtfőző mesterek „óriás kuktákban” bizonyos hőfokon “lefőzik” azokat. Ennek a speciális hőkezelésnek köszönhetően lehet ideális a termékek élettartama anélkül, hogy a gyártás folyamán tartósítószert adnának hozzájuk. Az ERU finom krémsajtjai valódi sajtokból és kiváló alapanyagokból készülnek, a modern gyártási technológiának köszönhetően ízletesek és hosszú élettartamúak.

Kapcsolódó cikkeink