Rólunk

hermann-zsuzsanna

2021-ben már a XVI. évfolyamába lép a Trade magazin. Az elmúlt időszakban igyekeztünk bizonyságot adni arról, hogy a Trade magazin olyan előnyöket kínál lapszámról lapszámra, amelyekkel nem rendelkezik jelenleg más az FMCG-szaklappiacon.

A szerkesztőségi és menedzseri stáb jól ismert szakemberekből áll, akikkel az elmúlt, közel 25 évben együtt szereztünk tapasztalatot ezen a piacon, bár nem feltétlenül egy lapot képviselve.

aaa

A napi fogyasztási cikkek piacáról szóló magazin üzleti döntéshozók számára készül a legkisebb gyártó, forgalmazó, kereskedő vagy gasztro partnerünktől a legnagyobb cég menedzseréig, cégvezetőjéig, és természetesen minden számukra fontos szolgáltató- vagy termelővállalkozás döntéshozójáig. Fókuszba a gyártót és a számára legfontosabb értékesítési csatornákat helyezzük: a kis- és nagykereskedőket, valamint a HoReCa egységeket.

Elérésükre országos, folyamatosan ellenőrzött adatbázist használunk. A Trade magazin nyomott példányszáma 2020-ban lapszámonként 20 000. (Terjesztett példányszáma 19 660 auditáltan, 2021. I. fv. Matesz).

A Trade magazin ma már Magyar Termék védjegyhasználatra jogosult, és megkapta a Kiváló Termék tanúsító védjegyet is.

A kezdetektől a Nemzetközi Sirha Budapest szakkiállítás stratégiai partnere és hivatalos lapja. A kiállításon rendezzük meg kétévente a közel 650 négyzetméteres Future Store Innovations standot, a Jövő Áruházát, amelyet a kiállítás három napja alatt, több mint 1000 szakmai látogató tekint meg.

A www.trademagazin.hu címen naponta friss hírekkel várjuk az érdeklődőket – a magazinhoz hasonlóan – magyar és angol nyelven. A Trade magazin hírlevél Magyarországon és világszerte 5000 partnerünk, olvasónk e-mail címére jut el minden munkanap. Honlapunk látogatottsága eléri a havi 80 000 főt, ahol megtalálható a Trade magazin digitális kiadása is, amelyet hírlevelünk is tartalmaz.

Híreinket és rendezvényeinket weboldalunk és hírlevelünk mellett nyomon követheti a Trade magazin Facebook, LinkedIn és Instagram oldalán is. Eseményeinken készült szakmai videóinkat és összefoglalóinkat saját YouTube csatornánkon is megtekintheti.

Munkánkat segíti, de még inkább elismeri, hogy tagjai lehetünk a World Retail Publishers nemzetközi szakmai csapatának (korábbi nevén World Tour by SIAL). Továbbá több hazai és nemzetközi piackutatónak vagyunk stratégiai vagy kizárólagos partnere.

Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a Trade magazin 2020-ban már ötödször kapta meg a Business Superbrands díjat, és negyedszer Magyar Brands elismerésben is részesültünk.

Szakmai elismerést jelent számunkra, hogy a Trade magazin elnyerte az Érték és Minőség Nagydíjat, a Tudományos Újságírók különdíját.

 A szintén Érték és Minőség Nagydíjas Business Days (businessdays.hu) négy, illetve ötnapos konferenciánk az FMCG-szakma legnagyobb eseménye. 2019-es rekordot jelentő 800 résztvevővel, 100 előadóval, évi egy alkalommal képet ad a jelenlévőknek az élelmiszer-gazdaság helyzetéről, a kereskedelem aktuális terveiről, a márkák legújabb innovációs törekvéseiről, valamint a kommunikációs megoldások trendjeiről. 2020-ban a járványügyi körülmények között is a legnagyobb FMCG szakmai találkozó volt, amely “marketinggyémánt-díjat” kapott a Magyar Marketingszövetség Marketing Diamond Awards versenyén.

A cégvezetőknek rendezett Business Dinner (businessdinner.hu) üzleti vacsoránkra a szakma számára fontos személyeket hívunk meg beszélgetőpartnernek.

Rendezvényeink többségét a Lánchíd Klubbal együttműködésben indítottuk, és szervezzük ma is. Aktívan részt vállalunk a Lánchíd Klub által alapított Lánchíd Alapítvány munkájában a hátrányos helyzetű középiskolások megsegítéséért.

Egyre nagyobb hangsúly helyeződik minden piacon a fenntarthatóságra, ennek jegyében hoztuk létre saját versenyünket, ahol szeretnénk megtalálni azokat a pozitív példákat, amelyek a fenntarthatóság szimbólumai lehetnek az adott évben. Ezért a verseny nyertesei a „Fenntarthatóság szimbóluma” (fenntarthatosagszimboluma.hu) díjban részesülnek.

A Trade magazin 2020 végén hirdette meg először az Inno d’Or versenyt (evinnovacioja.hu), az értékteremtő innovációk számára. A nyertesek használhatják a Inno d’Or 2021 logót, továbbá azok a pályázók, akik kategóriateremtő fejlesztésekkel pályáznak, elnyerik a „Pioneer of the Future 2021” címet és különdíjat.

A trade marketing munka elismeréseként hoztuk létre „Az év legsikeresebb promóciója” (evpromocioja.hu) versenyt. Az eredményhirdetéshez szakmai nap és díjátadó kapcsolódik.

A korábban SuperStore Design versenyünk 2020-tól már StarStore Design (starstore.hu) néven kerül meghirdetésre, amelynek célja, hogy évente egy alkalommal díjazzuk a legharmonikusabb koncepcióval kialakított értékesítési pontokat, amelyek célközönségük igényeit leginkább kielégítik, és mind kialakításukban, megjelenésükben, mind képviselt értékeikben harmonizálnak. A versenyhez kapcsolódóan rendezzük meg a Trade magazin Facebook oldalán a StarStore közönségszavazást, amelyre évente több mint 10 000 szavazat érkezik. A díjátadásra minden évben a szakma legnagyobb eseményén, a Business Days konferencia gálavacsoráján kerül sor, ahol a legsikeresebb StarStore átveheti a Store of the Year díjat is.

Együttműködő partnerei vagyunk a Trade Marketing Klubnak, amelynek keretében évente egy konferenciát és több klubülést szervezünk olyan kollégák számára, akik fontosnak tartják, hogy értékesítési vagy marketingmunkájukban a trade marketing szakmai alapokon is helyet kapjon. Minden évben kihirdetjük és átadjuk „Az év trade marketingese” díjat. (www.trade-marketing.hu)

Alapító tagja vagyunk a POPAI Magyarország Egyesületnek, ahol a tagok közös célja a vásárláshelyi marketingkommunikáció, az eladáshelyi tevékenységek hatékonyságának megértése, növelése (www.popai.hu).

A Trade magazin sikeréhez a jövőben is szükségünk van az Ön együttműködésére, visszajelzéseire és partnerségére. Kérem, használja lapunkat, vegye igénybe szolgáltatásainkat, és adjon lehetőséget, hogy bizonyíthassunk az Ön számára is!

alairas

Hermann Zsuzsanna
ügyvezető-főszerkesztő
Trade magazin – a szaklap

Díjak, elismerések:

Versenyek:

Rendezvények:

Médiapartnerségben: