Élelmiszerbank: adjunk esélyt az ételnek!

Élelmiszerbank: adjunk esélyt az ételnek!

Magyarországon becslések szerint évente 400 ezer tonna a lakossági élelmiszerhulladék. A kidobott élelmiszer amellett, hogy kidobott pénz, komoly károkat okoz környezetünknek, egyúttal növeli a világ éhezőinek számát is. Az Élelmiszerbank...

Tovább olvasom

Tovább fejleszt Magyarországon az ECE – a plázastop alól felmentést kérnek

Eddig öt bevásárlóközpont fejlesztésébe több mint 500 millió eurót invesztált Magyarországon a német családi tulajdonban lévő ECE és partnerei – mondta Christoph Augustin, az ECE Projektmanagement Budapest Kft. ügyvezető igazgatója...

Tovább olvasom

Boltot nyitott a Bónusz Brigád

A piacvezető közösségi vásárló oldal március elsején nyitja meg a Brigád Bolt kapuit, amelyet közösségi találkozóhelyként, ügyfélszolgálati pontként és egyben értékesítési helyként is használhatnak a Brigádtagok. A Budapest belvárosában található...

Tovább olvasom

Raben Trans European Hungary a nagy logisztikai vállalatok között Magyarországon

2012. március 1-jén került sor a magyarországi Raben vállalatok egyesítésére. Az integrációval a Raben Trans European Hungary a Magyarországon működő legnagyobb logisztikai vállalatok táborához csatlakozott. Az egyesülés következményeként a Raben...

Tovább olvasom

Vénusz: 60 éves a magyar háziasszonyok kedvence

A Vénusz vidám napraforgói immár 60 éve megtalálhatóak a boltok polcain. A megbízható minőségű magyar étolaj ugyanis 1952 óta nélkülözhetetlen a magyar háziasszonyok konyhai eszköztárából. A Vénusz 60 éve jelképezi...

Tovább olvasom

A Borsodi kezdeményezésével a szurkolók újra támogathatják kedvenc focicsapataikat

A Borsodi Sörgyár bejelentette, hogy a tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén újra indítja a hazai labdarúgást támogató akcióját. A 2012. március 1. és május 31. között futó akcióban a...

Tovább olvasom

Meghívó a március 9-i Kereskedelem és FMCG reggelire

A PwC ezúton tisztelettel meghívja Önt a következő Kereskedelem és FMCG reggeli rendezvényére március 9-én, melynek címe: A bérkompenzációt és egyes közvetett adókat érintő gyakorlati kérdések az iparágban. A rendezvényen...

Tovább olvasom

Újabb látványosságokkal és szolgáltatásokkal bővül az idén a Tisza-tavi régió turisztikai kínálata

Turistacsalogató újdonságként Európa egyik legnagyobb édesvízi akváriumával és új kishajójárattal várják a Tisza-tavi régióba érkezőket az idei idegenforgalmi szezonban – mondta Molnár Anita, a Magyar Turizmus Zrt. regionális igazgatóságának vezetője...

Tovább olvasom

Új elnök-ügyvezető a SPAR-nál

2012. március 1-jétől Erwin Schmuck ügyvezető igazgató tölti be a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. igazgatósági elnöki posztját a távozó Feiner Péter helyett. Erwin Schmuck (62) személyében a SPAR Ausztria egyik...

Tovább olvasom

Nemzetközi Procter and Gamble megbízással gazdagodott a P.O.P. Hungary és stratégiai partnere a Rafinanz Promotions

Sikeres stratégiai együttműködésben üzemelteti a P.O.P. Hungary Zrt. és Rafinanz Promotions a Procter and Gamble fogorvoslátogatói csapatait idehaza, valamint a cseh piacon. A Magyarországon egy éve indult megbízást a P&G...

Tovább olvasom

300 milliárd felett!

A 2011-es évre nehéz gazdasági helyzetet, csökkenő értékesítési volumeneket, növekvő inflációt prognosztizáltak. S a válság valósággá vált… Ennek apropóján beszélgettünk Hovanyecz Norbert ügyvezető igazgatóval. Milyen év is volt valójában az...

Tovább olvasom

Felfrissült, és új szegmensekben jelent meg a SIÓ

A SIÓ márka újrapozicionálása jegyében telt a 2011-es esztendő a SIÓ-ECKES-nél, tudtuk meg Aniot Dávid marketingigazgatótól. Ezzel együtt új termékcsaládok jelentek meg a márka égisze alatt. Mivel beváltották a hozzájuk...

Tovább olvasom

Transzferárazási változások: egyszerűsítés és szigorítás

Számos ponton módosultak a transzferár-nyilvántartás elkészítésére vonatkozó szabályok január elsejével, amelyeket visszamenőlegesen, a 2011. évi adókötelezettséghez kapcsolódó nyilvántartási kötelezettség teljesítésére is alkalmazni lehet. A PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft. január végén megrendezett...

Tovább olvasom

Magazin: Vérzivatar vagy tisztítótűz? Teher alatt nő a márka

Vegyes érzelmekkel tekint vissza az előző évre a Magyar Márkaszövetség. Maga a szervezet, amely tavaly ünnepelte tizenhatodik születésnapját, viszonylag sikeres évet tudhat maga mögött: stabil taglétszámmal teljesítették főbb céljaikat. Ugyanakkor...

Tovább olvasom

Az export lehet az élelmiszergyártók kitörési pontja

Az export számos magyar élelmiszergyártó vállalatnak jelent kitörési pontot a stagnáló hazai piaci környezetben. A külpiacra lépés azonban kockázatokat is hordoz magában. A sikerhez azonosítani kell a legmegfelelőbb célországokat, gondos...

Tovább olvasom

Az élelmiszeripari fejlesztések a gyakorlatban vizsgáznak

A magyar élelmiszeripar akkor lesz versenyképes, csak úgy tudja növelni a hazai és az exportpiaci szerepét, ha erősíti innovációs tevékenységét, a kutatást és a fejlesztést – mondta Kardeván Endre, az...

Tovább olvasom

KSH: a mezőgazdaság és a feldolgozóipar mérsékelte a beruházások csökkenő trendjét

Tavaly a nemzetgazdasági beruházások 4,5 százalékkal maradtak el az előző év beruházásainak volumenétől, a csökkenő trend az év negyedik negyedévét és a 2011-es évet egyaránt jellemezte, az előző év utolsó...

Tovább olvasom

Megújul a Magyarországon található gyümölcsösök jegyzéke

A KSH összeírja ez év június 1-je és november 30. között a Magyarországon található gyümölcsös ültetvényeket, gyümölcsfával beültetett területeket – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) szerdán az MTI-vel. Az összeírásra...

Tovább olvasom

A magyar vetőmag stratégiai termék

A magyar vetőmag stratégiai termék, gyakorlatilag korlátlanul adható el a világban – jelentette ki Szépe Ferenc, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) mezőgazdasági főosztályának vezetője szerdán Budapesten, a „Vessünk magyar vetőmagot!” címmel...

Tovább olvasom

Fenntartható gazdaságot akarnak a logisztikusok és a beszerzők

Társadalmi, gazdasági és környezeti felelősségvállalásra ösztönzi a logisztikai és beszerzési szakembereket a márciusban alakuló Felelősség Klub. Chikán Attila egyetemi tanár, volt gazdasági miniszter védnöksége alatt tartják a fenntarthatóság iránt elkötelezett...

Tovább olvasom

Díjazták a Flora szívbarát programját

Társadalmi felelősségvállalás kategóriában díjazták a Florát a Program a Magyar Társadalomért elnevezésű egészségügyi szűrőprogramban való részvételéért. A Flora Szívbarát Lépések kezdeményezés a szűrőprogramnak köszönhetően az elmúlt két évben közel 65...

Tovább olvasom

Már több mint félmillióan szerenádoztak a Heinekennel

A Heineken legutóbbi Facebookra fejlesztett alkalmazásával világszerte több mint félmillióan szerenádoztak kedvesüknek a Valentin-nap alkalmából. Az applikáció Magyarországon is sikeres, néhány hét alatt már közel 5000 randevút szerveztek ilyen személyre...

Tovább olvasom

EuroCIS: Elismerés az Auchan, Douglas, Metro, Rewe fejlesztéseinek

A kereskedelmi technológia kiemelkedő fejlesztéséért kilenc vállalat kapta meg az EuroCIS szakvásár és az Európai Kereskedelmi Intézet díját. A versenybe szerte Európából huszonnyolc kereskedelmi vagy technológiát szolgáltató vállalat nevezett be...

Tovább olvasom

Az előfoglalási időszak legnépszerűbb úti céljai

Közel 800 ezer online keresés és több mint háromezer megkötött utazási szerződés alapján a Start Utazási Iroda összeállította az előfoglalási időszak legnépszerűbb úti céljainak listáját, melyet a Turizmus Online ismertet....

Tovább olvasom

Torkos csütörtök plusz: profi étteremhét Budapesten

A Torkos csütörtök tapasztalataiból több következtetést is le lehet vonni, eggyel biztosan nem foglalkozik a szaksajtó sem: a közösségi marketing erejével. Akár a földrajzi közelség, akár valamiféle érdekközösség fog össze...

Tovább olvasom

Így látják az amerikai reklámfilmesek a világ legjobb éttermét – A nap videója

Thomas Keller kaliforniai Yountville kisvárosban működő éttermét, a French Laundry-t, a világ legjobb éttermeinek évenkénti megválasztásakor az elmúlt évtizedben kétszer is az első helyre szavazták a szakemberek, 2004-ben közvetlenül Heston...

Tovább olvasom

Nem jól csapolnak a magyar vendéglátósok?

A turisták által látogatott vendéglátóhelyeken gyakorta nem figyelnek a sörök minőségére – áll egy friss felmérésben. Miután a vendégek jelentős része nem törzsvendég, a sörözők legalább 30- 40 százalékában  nem...

Tovább olvasom

Bonduelle: Tévhitek és tények – Mindent a konzerv- és mirelitzöldségekről

Mi garantálja a termékek kiváló minőséget? Valóban magyar alapanyagok felhasználásával készülnek a Bonduelle konzervek? Megannyi kérdés, amelyekre most a Bonduelle megadja a választ, hogy végleg eloszlassa a konzerv-termékekkel kapcsolatos tévhiteket....

Tovább olvasom

A legszebb Hooters lány 2012-ben – A nap videója

Kaylee Farris, az arkansasi Fort Smith Hooters éttermének pincérnője lett a legszebb Hooters lány 2012-ben. A híres Hooters üzletláncban (a filmekben hallottuk már Didibárnak is fordítani) a legfőbb látványosságot évtizedek...

Tovább olvasom

Bezárt az első mai értelemben vett magyar gyorsétteremlánc

Megszűnt a magyar Gusto Burger „gyorsétteremlánc” első és mindeddig utolsó egysége. A Váci utcai üzlet 2010 decemberében nyílt, 100 millió forint feletti beruházási költségeinek öt év alatt kellett volna megtérülniük....

Tovább olvasom
Oldal