Tízezer időst köszönt a Sodexo és az Élelmiszerbank

Tízezer időst köszönt a Sodexo és az Élelmiszerbank

A Sodexo Magyarország Kft. és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elmúlt évi sikeres akciója után 2010-ben is közös adománnyal köszöntötte a szépkorúakat az Idősek Hónapja alkalmából. A felajánlás keretében – hasonlóan...

Tovább olvasom

Új ültetvényt nyitott meg a Bounduelle

A francia zöldségfeldolgozó vállalat, a Bounduelle bejelentette, hogy új ültetvényt vásárolt Brazíliában. A Goiás állambeli Marajo településen fekvő ültetvény zöldborsó-konzervekkel látja majd el a világot, köztük Magyarországot is. A Bonduelle...

Tovább olvasom

A Barátok közt Vili bácsija, alias Várkonyi András bor-albumot ad ki

z album egy tucatnyi dalt tartalmaz több témakörben, sok zenei műfaj felvonultatásával a bor világát járják körül. Készítését, fogyasztását, kultúráját, ártalmait, és a téma humorát megvillantva kerültek rögzítésre. Dal készült...

Tovább olvasom

Happy Day 100% szűretlen alma

A frissen préselt alma ízélményét kínálja a Happy Day termékcsalád legújabb tagja, a 100% gyümölcstartalmú szűretlen almalé. A kizárólag hazai gyümölcsbõl préselt almalé megõrzi a gyümölcs összetéveszthetetlen, természetes zamatát és...

Tovább olvasom

Vadasmártás

Házias recept alapján készült, különleges ízvilágú, zöldségdarabkákat tartalmazó, rostdús, az egészséges táplálkozást szem előtt tartva készült mártás. Mikrohullámú és hagyományos sütőben egyaránt könnyen elkészíthető. Konyhakész, átmelegítéssel azonnal fogyasztható. Bevezetés hónapja:...

Tovább olvasom

Airwaves Drops Honey&Lemon és Extra Strong

Új cukorkákkal erősít az Airwaves! A Honey& Lemon és Extra Strong ízű Airwaves Drops légúttisztító cukorkák igazi mézzel töltöttek, és hozzáadott C-vitamint tartalmaznak! EAN kód: Airwaves Drops Honey&Lemon: 42189107; Airwaves...

Tovább olvasom

Twinings Díszcsomag

A Twinings az idei karácsonyra egy különleges meglepetéssel készül. A díszcsomagolásban a legnépszerűbb fekete tea, az Earl Grey, valamint a Narancs&fahéj aromás fekete tea mellett egy fadoboz is található, melyben...

Tovább olvasom

Rauch IceT Téli alma

Rauch IceT Téli alma fahéjjal – a Rauch IceT-család legújabb, limitált kiadása. Egy különleges ízvilágú jegestea, mely a hideg téli napokon felmelegítve is fogyasztható! A Rauch IceT Téli alma –...

Tovább olvasom

Herz szalámik (rúdban)

A Herz szeletelt szalámik és kolbászok szeptemberi piacra lépése után megérkeztek a penészes szalámik rudas változatai is. Szortiment: Csemege szalámi (Cikksz: 65000-egalizált, 65100-találtsúlyos), Paprikás szalámi (Cikksz: 65001-egalizált, 65101-találtsúlyos), Chorizo (Cikksz:...

Tovább olvasom

SIÓ FRISSEN PRÉSELT Meggy és Alma 100% gyümölcs. Más semmi.

100% gyümölcs. Más semmi. A SIÓ Frissen Préselt termékek egyesítik a friss hazai gyümölcs és a prémium gyümölcslé tulajdonságait. A préselt levek különlegessége, hogy a gyümölcs frissen préselt natúr leve...

Tovább olvasom

Pannon lisztek és búzadara

A 2010-ben Business Superbrands díjjal kitüntetett PannonMill Zrt. idén új köntösbe öltözteti csomagolt Pannon lisztjeit és búzadaráját. A megújult csomagolás a mai, hazai fogyasztók igényeinek megfelelően került kialakításra, hogy a...

Tovább olvasom

Joya szójadesszert csokoládés, vanília ízesítéssel, UHT

Egy desszert, amivel szebb lehet a bőre? A megújult csomagolású Joya szójapudingok egyesítik magukban a közkedvelt csokoládé- és vaníliaízt egy lágy, krémes, mégis pudinghoz hasonlító desszert formájában. Ráadásul a szója...

Tovább olvasom

Cappuccino ízű müzli / Nestlé, Mandulás- mogyorós müzli /Nestlé

Magas minőségű, ízletes reggeli csemegét kínálunk két ízben. A müzlipiacon egyedi íznek számító cappuccino ízű müzlit az izgalmas ízek kedvelőinek és a kávé rajongóinak, a mandulás-mogyorós müzlit pedig a tradicionális...

Tovább olvasom

Playboy női parfümök, Lovely, Spicy, Sexy

A Playboy márka női illatcsaláddal bővült, amelyekkel a nők is lehetőséget kapnak a játékra, a csábításra. A három illat a férfiak elcsábításának lépéseit szimbolizálja, az ártatlan flörtöléstől a férfiak teljes...

Tovább olvasom

Nobu

Ha mi nem megyünk a nagyvilágba, eljön hozzánk a nagyvilág! Így szerencsénkre eljutott hozzánk az értők számára már régi ismerősnek is tekinthető sikermárka, a Nobu is. Valódi fúziós konyha: a...

Tovább olvasom

Nobu

Ha mi nem megyünk a nagyvilágba, eljön hozzánk a nagyvilág! Így szerencsénkre eljutott hozzánk az értők számára már régi ismerősnek is tekinthető sikermárka, a Nobu is. Valódi fúziós konyha: a...

Tovább olvasom

Hadik kávéház

Sokak szerint a Hadik közvetlen környezetének és az utcaképnek az átalakításában figyelembe vették az üzlet koncepcióját és lehetséges szerepét is a környék kulturális nyüzsgésében. Ha a tervek megvalósulnak, a hosszú...

Tovább olvasom

Hadik kávéház

Sokak szerint a Hadik közvetlen környezetének és az utcaképnek az átalakításában figyelembe vették az üzlet koncepcióját és lehetséges szerepét is a környék kulturális nyüzsgésében. Ha a tervek megvalósulnak, a hosszú...

Tovább olvasom

Delikátesz

Ha az előző számainkban megjelent, nemzeti termékekről szóló sorozatunkban szereplő üzletek árui közül kiválasztanánk a legpopulárisabb, ugyanakkor legmagasabb színvonalú tételeket, akkor kapnánk meg a budaörsi, szerényen Delikátnak nevezett bolt választékát....

Tovább olvasom

Delikátesz

Ha az előző számainkban megjelent, nemzeti termékekről szóló sorozatunkban szereplő üzletek árui közül kiválasztanánk a legpopulárisabb, ugyanakkor legmagasabb színvonalú tételeket, akkor kapnánk meg a budaörsi, szerényen Delikátnak nevezett bolt választékát....

Tovább olvasom

Néhány perec, és ideér a trend

A tavasz végén az USA-ban tartott Nemzeti Perec Nap után az ottani szakmai és fogyasztói lapok, gasztronómiai blogok egyre-másra a német bevándorlók által a 19. században hozott „süteménnyel” kezdtek foglalkozni....

Tovább olvasom

Individualisták dinnyéje

Ki csodálkozik manapság, ha a mezőgazdasági termékek jellemzői a fogyasztók ízléséhez alakulnak? Legfeljebb arra figyel oda a többség (egyelőre), hogy az általa fogyasztott zöldség és gyümölcs ne legyen génkezelt. Az...

Tovább olvasom

A whiskygyártás melléktermékei

Még jó, hogy a világon rengeteg whiskyt megisznak – másképp aligha lehetne kielégíteni íze és illata rajongóinak másféle igényeit. Ugyanis van a whiskygyártásnak egy mind fontosabbnak tűnő mellékterméke: a hordó,...

Tovább olvasom

Éttermi manna

Míg sokan azon vitatkoznak, mi is a bibliai manna, amely az egyiptomi menekülés után megmentette a zsidókat az éhhaláltól (néhány éve a megsütve édeskés ízűnek tűnő sáskákról is terjedt egy...

Tovább olvasom

Sírjunk vagy nevessünk?

Bár Franciaországban is úgy vélik, a gyorséttermek jelentős szerepet játszanak a fiatalok súlyának alakulásában, nem mindenki kezeli az amerikaiakhoz hasonló konzervativizmussal a kérdést. Egy francia képviselő az alkoholt kínáló üzletek...

Tovább olvasom

Helytállni New Yorkban, XIII.

Oláh Roland, aki a Café Ertét vitte séfként itthon a legeslegjobbak közé, tavaly júliustól Amerikában próbál szerencsét. Élményeiről folyamatosan beszámol lapunknak. A család hazautazása után kicsit egyhangúan telnek a napjaim,...

Tovább olvasom

Egészségbarát éttermek

Több mint egy éve csatlakoztak az első üzletek az Egészségbarát étterem rendszeréhez, mégis egyaránt sok a vendéglátós és a vendég is, akik még nem hallottak a kezdeményezésről. Nemcsak Budapesten, de...

Tovább olvasom

Vacsorahungarikum!

Jó két évtizede már, hogy a magyar éttermekben is hódítani kezdtek a borok ihlette ételsorok. A bor és étel megfelelő párosítása a gasztronómia magasabb szintjén mára itthon is, mondhatni, triviális...

Tovább olvasom

Oktatni magas szinten

Közel két évig tartó előkészítő munka eredményeként nemrégiben megalakult a CulinArtist Academy Közhasznú Alapítvány. A szervezet célja a gasztronómiai oktatás elősegítése, támogatása, valamint saját oktatóközpont létrehozása. A kuratórium elnöke Báthori...

Tovább olvasom

Tálalásra készen

Stílszerűen szólva összeérett Buday Péter koncepciója – mint tudott, az ismert szakács nevéhez fűződik a hazai iskolák menzakoszt-reformkoncepciója, azaz a közétkeztetés minőségi megújításának kísérlete. Jelenleg négy iskolában és egy óvodában...

Tovább olvasom
Oldal