A fogyasztói bizalom romlott az USA-ban

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 04. 19. 00:00

A várt emelkedéssel ellentétben visszaesést mutat az Michigan Egyetem fogyasztói bizalmi indexe: áprilisban ugyanis 69.5 pontot tett ki értéke, szemben az elemzők által prognosztizált 75 ponttal.

Öt hónapos mélypontjára süllyedt az amerikai fogyasztók bizalmát tükröző, Michigan Egyetem által összeállított index. Mindez nem túl jó hír annak fényében, hogy az elemzők 75 pontos értéket vetítettek előre a februári 73.6 pont után.
Miközben a fogyasztók összességében kedvezően ítélik meg az amerikai gazdaság kilátásait, addig inkább negatív képet festenek saját jövedelmi és munkaerőpiaci jövőjükről – fejtette ki Richard Curtin, a felmérést vezető szakértő.
A jelenlegi helyzet megítélését kifejező alindex 82.4 pontról 80.7 pontra süllyedt, közben a várakozások alindexe 62.3 pontra esett a márciusi 67.9 pont után.
A Reuters hírügynökség emlékeztet arra, hogy a fogyasztói bizalom csökkenése annak ellenére következett be, hogy a legutóbbi tengerentúli kiskereskedelmi eladások biztatóan alakultak – írja a portfolio.hu.

Kapcsolódó cikkeink