250 munkás állása került veszélybe veszélyben Győrben

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 04. 21. 00:00

Felfüggesztették a munkát a győri Pannon Szárnyas dolgozói, mert a cég tartozik bérük egy részével. A vállalat vezetői ezt követően úgy döntöttek, hogy két hétre leállítják a termelést.

A baromfiüzemben jelenleg közel 250 ember dolgozik, napi 8 órában. Többször is előfordult már, hogy a munkások nem kaptak fizetést, van olyan dolgozó, aki mivel albérletét sem tudta fizetni, másfél hónapja a vállalati öltözőben tölti az éjszakákat.
A győri Pannon Szárnyas dolgozói és családjaik kétségbeesve várják, mi lesz a nagy múltú baromfiüzem sorsa. A vállalat három évvel ezelőtt került először komoly bajba, akkor felszámolási eljárás indult a cég ellen. Két éve az új tulajdonossal sikerült felállni a padlóról, és tavaly úgy is tűnt, hogy a gyár talpon tud maradni a hazai élelmiszerpiacon. A vállalat aztán idén februárban indított csődeljárást maga ellen.
Volt olyan dolgozó, aki beköltözött a gyár negyedik emeleti férfi öltözőjébe, mert nem tudta fenntartani a bérelt lakását. A cég vezetése a munkásokkal nem, csak a Vasas Szakszervezet győri alelnökével állt szóba. Az érdekképviseleti vezető szerint a Pannon Szárnyasnak olyan magas tartozásai vannak, hogy nincs esély az üzem megtartására. „A személyes véleményem szerint sajnos a felszámolás a leginkább elképzelhető dolog, ami történni fog. Ilyen esetben felszámolóbiztost rendelnek a céghez, és a bérgarancia-alapból reméljük, hogy a dolgozók hozzájutnak a fizetésük egy részéhez” – közölte Molnár Ákos, a Vasas Szakszervezet győri alelnöke. A győri baromfiüzem 70 évig piacvezető volt a csirketermékek magyarországi piacán – írja a Magyar Nemzet.

Kapcsolódó cikkeink