A vártnál gyengébb eredmény a Coca-Colánál

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 04. 21. 00:01

A világ legnagyobb üdítőital-gyártója a vártnál kisebb negyedéves eredményt jelentett az észak-amerikai piac gyengébb teljesítménye miatt.

A Coca-Cola 2010 első negyedévében 1,61 milliárd dolláros eredményt jelentett az egy évvel ezelőtti 1,35 milliárd dollárhoz képest. A restrukturálás és az árfolyamhatás költségeit leszámítva a részvényenkénti profit 80 centet tett ki.
Az elemzők többsége 75 centes részvényenkénti eredményt várt, 7,72 milliárd dolláros árbevétel mellett. Utóbbit nem érte el a cég, a Coca-Cola 7,53 milliárd dolláros árbevételt ért el január és március között – jelenti a Reuters.
Az értékesítés volumene 3 százalékkal emelkedett világszerte, a legnagyobb, 11 százalékos emelkedést az eurázsiai és afrikai piacok könyvelték el. Ugyanakkor a szoros figyelemmel követett észak-amerikai régióban 2 százalékos mínuszban zárt a cég úgyhogy, hogy az előző két negyedévben is 1, illetve 4 százalékkal kevesebb terméket értékesítettek. A kereskedés megkezdése előtt 0,9 százalékkal csökkent a Coca-Cola részvényeinek árfolyama.
Coca-Cola Szolgáltató Kft. – az elmúlt évek árbevétele – írja a Világgazdaság Online, a Reuters nyomán.
Kapcsolódó cikkeink