Véghajrában Demján horvátországi ingatlanfejlesztése

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 04. 19. 00:01

A munkálatok teljes gőzzel haladnak Horvátország jelenleg legnagyobb építkezésén. Idő előtt készül el Zágráb Laniste kerületében épülő bevásárló és szórakoztató központ, az „Arena Centar”.

„Az Arena Centar az év végén nyitja meg kapuit, az ország egyetlen szórakoztató és bevásárló központja lesz, amely átadásra kerül 2010-ben. Így a TriGranit 244 millió eurós beruházása, 2009 óta a legjelentősebb fejlesztés Kelet Európában,” mondta Vlaho Kojakovic, TriGranit horvátországi igazgatója, az építkezés sajtóbejárásán.
Vlaho Kojakovic röviden bemutatta az Arena Centar külső építészeti terveit. A beruházáshoz nagyméretű külterületek tartoznak, ahol különleges képzőművészeti alkotások, szökőkutak, kávézók, éttermek, és külső rendezvények lebonyolításra alkalmas tér kialakítása szolgálja az idelátogatók kényelmét. „Területrendezési megoldásaink igazán egyedülállóak Európában; egyesítik a vásárló, szabadidő, szórakoztató és vendéglátó tereket, annak érdekében, hogy az Arena Centar, Zágráb új városközpontja legyen” – tette hozzá Vlaho Kojakovic.
Megkezdődtek az üzlethelységek kialakítási munkálatai is, pár napon belül elindul az Arena Centar legnagyobb bérlője – az Interspar hipermarket – értékesítési területének belső kialakítása. „Hó végére az épület szerkezetkész állapotba kerül. A Központ különleges kupoláinak üvegezési munkái is megkezdődtek. Az üzleteket bérbe adták, így a bérlők hamarosan igényük szerint alakíthatják ki saját belső területeiket. Szintén végső szakaszához érkezett a természetes zöld környezet kialakítása, mely méreteiben a legnagyobb a városban” – nyilatkozta Leo Penović, az Arena Centar projekt vezetője – írja a Világgazdaság Online.




Kapcsolódó cikkeink