K&H: nem változott a cafeteriát adó kkv-k aránya

K&H: nem változott a cafeteriát adó kkv-k aránya

Nem változott az előző negyedévi mélyponthoz képest a béren kívüli juttatásban gondolkodó vállalkozások aránya, jelenleg a kis- és közepes vállalkozások (kkv) mindössze 43 százaléka tervez természetbeni juttatást adni a negyedéves...

Tovább olvasom

Nem olyan édes – a lánykérés, amely veréssel zárult!

Az indiai fiatalember kedvesét a bevásárlóközpont utcazenészei közé vezeti, majd magához ragadja a mikrofont és elkezdi a romantikusnak szánt bevezetést. A leendő menyasszony reakciója a továbbiakban elég szokatlan, mert kikapja...

Tovább olvasom

Ügyfél-elégedettség kutatás készült a turisztikai szektorra

A Direkt és Interaktív Marketing Szövetség (DIMSZ) Ügyfél-elégedettség kutatása a turisztikai desztinációk recepcióit tesztelte emailes és telefonos csatornákon keresztül. A hazai turisztikai szektor jól vizsgázott, az eredmények szerint a múzeumok...

Tovább olvasom

Változik a korral az „íz-lés”

…Legalábbis a patkányoknál – adta hírül egy kutatás eredményeit az MTI. A fiatalabb patkányok jobban szeretik a több édes és umami, vagyis „ötödik ízt” tartalmazó ételt és idegenkednek a keserűbbektől...

Tovább olvasom

Good Beer sörfesztivál, Manhattan – A nap videója

Jön a sörbarátok által már nagyon várt 6. budapesti Főzdefeszt – addig is had’ mutassunk be egy filmet az ugyancsak a kézműves sörökre fókuszáló, júliusban New Yorkban szervezett Good Beer...

Tovább olvasom

Nielsen: százhatvan milliárdos féléves forgalom a kereskedelmi márkás élelmiszerek piacán

Az élelmiszer-kiskereskedelem bevétele a láncok saját márkás termékeiből kis mértékben nőtt idén az első félév során, a tavalyi hasonló időszakhoz viszonyítva. Kereskedelmi márkás élelmiszerekkel a boltok mintegy 168 milliárd forint...

Tovább olvasom

NGM: már százezer forintért is van pénztárgép a piacon

A pénztárgép-árak csökkentése érdekében a nemzetgazdasági tárca tárgyalásokat kezdeményezett az engedélyezett forgalmazókkal; az első megállapodást alá is írták: a koreai gyártmányt forgalmazó Alt Cash Kft. tulajdonosai vállalták, hogy a cég...

Tovább olvasom

Jó szőlőtermés ígérkezik Tokaj-Hegyalján

Mennyiségben és minőségben is jó szüretet várnak a tokaj-hegyaljai történelmi borvidéken, a térség legnagyobb borászati és borkereskedelmi társasága, a kizárólag állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház az idén 95-100 ezer mázsa szőlő...

Tovább olvasom

Három kategóriában díjazták a Rézangyal párlatait

Három érmet szereztek a Rézangyal pálinkák a IV. Vas Megyei Nyílt Pálinka- és Párlatversenyen. A közel 300 benevezett gyümölcspálinka és párlat közül az 55%-os kajszibarack kategóriagyőztes aranyérmes lett, míg a...

Tovább olvasom

Kétezer tonna szilvát dolgoz fel a Tarpai Manufaktúra Kft.

Megkezdte a szilvafelvásárlást a Tarpai Manufaktúra Kft., amely kétezer tonna gyümölcsöt dolgoz fel az idén, és főzi a híres szatmári szilvalekvárt és szilvapálinkát – közölte a cég ügyvezető igazgatója szerdán...

Tovább olvasom

Pezsgő és popcorn? Eláruljuk, milyen ételekhez illik még a pezsgő

Legyen az reggeli tojásrántotta, borkorcsolyaként kínált pattogatott kukorica vagy chips, a jól bevált osztriga vagy épp egy rendhagyó, robbanócukorba forgatott kecskesajt előételként – a pezsgő igazi jolly-jokerként a legtöbb étellel...

Tovább olvasom

A Dunántúl legnagyobb állattenyésztési kiállítása kezdődik pénteken Kaposváron

A Dunántúl legnagyobb állattenyésztési kiállítása kezdődik pénteken Kaposváron. A szakma képviselőit és a közönséget egyaránt színes programokkal várják a háromnapos rendezvénynek immár hetedik alkalommal otthont adó Kaposvári Egyetemen – közölték...

Tovább olvasom

A fokhagyma és a botulizmus

Sokan tesszük el kedvencünket, a fokhagymát oldalban. Pedig ha a fokhagymát szobahőmérsékleten olajban ázni hagyjuk, nagyon könnyen kialakul a botulizmus nevű mérgezéses betegség, ami a legsúlyosabb esetekben bénuláshoz, halálhoz is...

Tovább olvasom

Főzzünk a skótok kedvencével!

Tudta, hogy egy jó minőségű scotch nem csak pohárból szürcsölve nyújt feledhetetlen élményt, hanem ételek kiváló kiegészítője lehet? A skótok több mint 30 éve esküsznek a Famous Grouse whiskyre, amit...

Tovább olvasom

A tiramisu eredeti receptjéért versenyez két olasz tartomány

A tiramisu miatt robbant ki háború az északkelet-olaszországi Veneto és Friuli-Venezia Giulia tartomány között, melyek mindketten maguknak követelik a közkedvelt itáliai édesség eredetét. Luca Zaia, Veneto tartományi elnöke bejelentette, hogy...

Tovább olvasom

Főzés mosogatógépben – halat a legtanácsosabb

Főzzünk mosogatógépben, miközben a masina elvégzi a mosogatást – erre buzdít egy olasz konyhai szakíró, Lisa Casali – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap. Tapasztalatai szerint edénytisztítás...

Tovább olvasom

Akar büfékocsit bérelni New Yorkban?

Hogy a Foodtruck-ok (az egyszerűség kedvéért nevezzük őket furgonos-kisbuszos mozgóárusok büféinek) már gasztronómiai és gasztromarketing szempontból is teljes értékű vendéglátóhely-típus minősülnek, arra nem csak a témában írt írásink utalnak; mi...

Tovább olvasom

Exportra megy a magyar csemegekukorica

Jó helyzetben vannak a hazai csemegekukorica termelők, mert a tavalyi nem túl jó termés miatt keresleti piac alakult ki egész Európában. Így keresett a fontos élelmiszernövény, amely Magyarországon 34 ezer...

Tovább olvasom

OFE: tudatosabbak hitelfelvételnél a fogyasztók

Az elmúlt években tudatosabbá váltak a fogyasztók a hitelek felvételekor az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) és a Cofidis augusztusi felmérése szerint. Morvay György, az egyesület elnöke kedden sajtóbeszélgetésen ismertette: a...

Tovább olvasom

GfK: a tanszerek forgalma augusztusban akár megnégyszereződhet

A GfK Hungária Kereskedelem és Technológia területének adatai azt mutatják, hogy a hipermarketek által idén feltehetően a beiskolázott diákok számának jelentős növekedése miatt előrehozott iskolakezdési akciók ellenére a szülők júliusban...

Tovább olvasom

KSH: 56 ezerrel dolgoznak többen, mint egy évvel ezelőtt

Az idén május-júliusban 3 millió 964 ezer volt a foglalkoztatottak létszáma, 56 ezerrel, 1,4 százalékkal több, mint egy évvel korábban – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden. A foglalkoztatottak...

Tovább olvasom

Kampány a Törley borcsaládnak

A Carbon Group kommunikációs támogatásával dobta piacra a Törley új almárkáját, a Törley borcsaládot. A Törley-borok három fajtával debütáltak. Mindhárom a cég etyek-budai borvidéken található szőlőterületeiről származik: a chardonnay, a...

Tovább olvasom

Pr(itt) az iskolaszezon

A Henkel innovatív vállalatként nagy hangsúlyt fektet a termékfejlesztésekre. A Pritt márka is egy világújdonsággal, a ragasztóstift feltalálásával született 1969-ben. Azóta a ragasztóanyag jelentős fejlődésen ment át: a jelenlegi formula...

Tovább olvasom

Palackba zárt művészet – megvannak a nyertesek

Innovativitás, szokatlan, meghökkentő megoldások, kreativitás, környezetbarát látásmód – a legfontosabb elvárások, amelyeknek meg kellett felelniük azoknak a terveknek, amelyekkel a HEINEKEN és a Design Terminál közös, formatervezői pályázatára lehetett nevezni....

Tovább olvasom

Kóstolja meg Magyarországot! – Eddig 36 szakácscsapat nevezett

Eddig 36 szakácscsapat több mint 80 féle étellel nevezett a 10. Kóstolja meg Magyarországot! elnevezésű gasztronómiai show-ra, amelyet szeptember 14-én rendeznek meg a Sóstói Múzeumfaluban, ahol a tárkonyos-almás csirkelevestől a...

Tovább olvasom

Támogatással viszik a kertészek a gépeket

Alig két héttel a meghirdetése után, az eddigi kérelmek alapján a támogatási igény meghaladja a rendelkezésre álló 24 milliárd forintos keretösszeg 85 százalékát – állítja a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal...

Tovább olvasom

Egy kézbe kerülnek az élelmiszer és agrárkutató intézetek

Megoldódni látszik az eddig bizonytalan sorsú agrár- és élelmiszeripari kutató intézetek sorsa miután az agrárIntegrált agrárkutató-hálózat kialakításáról döntött a kormány. Szeptember elsejéig az állami agrár-élelmiszeripari kutatóintézetek a miniszter által kijelölt...

Tovább olvasom

Mit kóstolhat a szeptemberi Főzdefeszten?

Szeptember 6.-án délben hatodszorra nyit meg a Főzdefeszt – adják hírül a szervezők –, az első magyar kézműves sörfesztivál, amely három éve szűzföldet tört föl a magyar gasztronómiának, és amelyből...

Tovább olvasom

A világ legkisebb luxusétterme

Meglehet persze, hogy címben megelőlegezett „rangot” nem fizikailag kell érteni, de az biztos, hogy a Rómától úgy 60 km-re fekvő umbriai Vacone városka Solo per Due étterme mindössze két vendéget...

Tovább olvasom

Bőrre permetezhető koffein helyettesítheti a kávét

Egy amerikai vegyész feltalálta a csésze kávé gyors alternatíváját: a bőrre permetezhető „energiát”. Benjamin Yu, a Harvard Egyetemen frissen végzett vegyésze azt állítja honlapján, hogy kifejlesztette a világ első koffeinalapú...

Tovább olvasom
Oldal