Főzés mosogatógépben – halat a legtanácsosabb

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 08. 28. 09:30

Főzzünk mosogatógépben, miközben a masina elvégzi a mosogatást – erre buzdít egy olasz konyhai szakíró, Lisa Casali – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

aranyhal

Tapasztalatai szerint edénytisztítás mellett főzésre is remek egy mosogatógép, csak éppen hermetikusan be kell csomagolni az étel nyersanyagát: légmentesen zárható zacskóba, vagy dobozba, nehogy mosogatószer vagy -lé érhesse. Az alapanyag azután készre párolódhat egy normál mosogatóprogram ideje alatt és azzal párhuzamosan. Így két legyet üthetünk egycsapásra, ami energiamegtakarítással jár, az pedig környezetbaráti tett – hangoztatja Casali, aki könyvet is írt a témáról Cucinare in lavastoviglie – Főzés mosogatógépben – címmel.

A brit lap konyhai szakértője, Xanthe Clay is pártolja a mosogatással egybekötött főzést. Tanácsa szerint legjobb halat főzni, azon belül lazacot, mert annak elég a viszonylag alacsony hőfok. Casali viszont olyan ételek mosogatógépes főzési receptjeivel is tud szolgálni, mint a kuszkusz, a borjúhús, az almáspite – jóllehet ez utóbbi hagyományosan sütést igényel.

(MTI)

Kapcsolódó cikkeink