Díjjal jutalmazták az innovatív csomagológyártót

Díjjal jutalmazták az innovatív csomagológyártót

Magyarországi hulladékpapír felhasználásával készül a világ egyik legkönnyebb ipari csomagolóanyaga, mellyel a gyártó egy egész városnak elegendő energiát takarít meg. A Hamburger Hungária Kft. az első csomagolóanyag-gyártó hazánkban, mely alacsony...

Tovább olvasom

Várhatóan a húsiparban is bevezetik a kedvezményes áfát Romániában

Várhatóan a húsiparban is bevezetik a 9 százalékos kedvezményes áfát Romániában – jelentette ki Achim Irimescu mezőgazdasági államtitkár szerdán. Az államtitkár elmondta, hogy az intézkedés bevezetése nagymértékben attól függ, hogy...

Tovább olvasom

Magazin: Tele ötletekkel – interjú Buday Péterrel

Nyughatatlan, kihívásokat kereső, nagy munkabírású, teljesítményére büszke egyéniség Buday Péter, azaz remek képviselője lehet egy szakmai érdekképviseleti szervezet törekvéseinek. Az ismert séf néhány év után ismét a Magyar Vendéglátók Ipartestületének...

Tovább olvasom

Szállodát nyitott az Orangeways

Szállodát nyitott Budapesten a nemzetközi távolsági autóbuszjáratairól ismert Orangeways tulajdonosa, az Orangeways Közlekedési Hálózatok Holding (OKHH) Nyrt – olvasható a cég közleményében. A háromcsillagos, 93 szobás létesítményben egy éjszaka reggelivel...

Tovább olvasom

Széles Gábor 80 milliárdos beruházást indított Zalacsányban

Golfpálya, fürdőcentrum, hotel és villafalu építése szerepel Széles Gábor mintegy 80 milliárd forintos beruházást előrevetítő zalacsányi terveiben – olvasható a Zalai Hírlap szerdai számában. A lapnak Nagy Lászlóné, a település...

Tovább olvasom

Laktózmentes tejtermék a Tesco sajátmárkás kínálatában

Laktózmentes tejtermékekkel bővül a Tesco sajátmárkás kínálata. Kiváló minőségű tej, túródesszert, kakaó, tejföl, túró és habtejszín is várja mostantól a tejcukorra érzékeny vásárlókat, méghozzá rendkívül kedvező áron. Egyes szakértők szerint...

Tovább olvasom

A férfiak inkább a weben vásárolnak kozmetikumokat

Bár egyre több férfi vásárol és használ kozmetikumokat, nem látni őket a boltok szépségrészlegénél. A társadalmi sztereotípiák miatt cikinek érzik, ezért inkább online vásárolnak hajfestéket, szemránckrémet, hámlasztó krémet, arctisztítót, sőt,...

Tovább olvasom

Cukrászlánykák legjobbika – A nap videója

A cukrászok univerzumának leggyorsabban emelkedő csillaga ma kétségkívül a Singapore-i származású, Ausztráliában felnőtt Janice Wong, akinek munkáit a világ legjobbjainak tartott Pierre Hermé és Christophe Adam is megtapsolták. Ünnepelt éttermekben...

Tovább olvasom

Mazars: Lehet-e teljes körű adatszolgáltatást kérni svájci bankszámlákról?

Magyarország célja a teljes információ- és adatnyilvánosság elérése. Felmerül a kérdés, hogy ténylegesen milyen valós lehetőségei vannak a kormányzatnak ezen a téren, azaz teljesülhet-e teljes egészében ez az elképzelés? Svájccal...

Tovább olvasom

Már online jelentenek a trafikok a dohánytársaságnak

Elindult a NDN Zrt.-nél a trafikok online forgalom-nyilvántartási rendszere, eddig 5503 üzlet regisztrált a rendszerbe, ezek közül 4615 már napi szinten továbbítja az adatokat. A dohánygyártók eleinte csak a saját,...

Tovább olvasom

KSH: a kivitel euróban számított értéke 0,9, a behozatalé 1,1 százalékkal nőtt január-augusztusban

Az idén január-augusztusban az előzetes adatok szerint a kivitel értéke 53,5 milliárd euró (15 850 milliárd forint), a behozatalé 49,0 milliárd euró (14 485 milliárd forint) volt, a külkereskedelmi mérleg...

Tovább olvasom

Megérkezett az Alt Cash első pénztárgép-szállítmánya

Megérkezett az Alt Cash forgalmazó első, 6 konténernyi, online kapcsolatra alkalmas közel 8000 pénztárgépe Magyarországra, a következő néhány hétben heti rendszerességgel érkeznek Dél-Koreából pénztárgépek több ezres mennyiségben – közölte a...

Tovább olvasom

Nagyobb termés, magasabb felvásárlási árak a szekszárdi borvidéken

A tavalyinál nagyobb mennyiségű, magasabb savtartalmú szőlő várható a szekszárdi borvidéken, ahol a szüret felénél tartanak a termelők; jellemzően a cabernet fajták vannak még a tőkéken. Az MTI által megkérdezett...

Tovább olvasom

Magyar siker a világ legnagyobb élelmiszeripari kiállításán

Bejutott a legjobb innovációk közé egy magyar fejlesztésű, csíráztatott szójából készült tofu a világ legnagyobb élelmiszeripari vásárán, a kölni Anugán. A vásár „2013 íze” nevű versenyén tíz kategóriában válogatták ki...

Tovább olvasom

A gyermekétkezetést támogató jelmezes jótékonysági futamon részt vett Szabó Zsófi is

Szombaton a 28. FUTAFOK keretében jelmezes jótékonysági futamot szervezett a Campona Bevásárlóközpont. A versenyből befolyt összeg a Gyermekétkeztetési Alapítványt támogatja. A hagyományos 28. FUTAFOK családi futóversenyen mintegy 5000 fő futott,...

Tovább olvasom

Hamarosan újraindulhat a szarvasmarha export Fehéroroszországba

Hamarosan újraindulhat a magyar szarvasmarha exportja Fehéroroszországba, továbbá remény van arra, hogy megindul az együttműködés a Rába és a belorusz gépipar zászlóshajójának számító vállalat, az MTZ között – közölte Szijjártó...

Tovább olvasom

Először rendeznek halfesztivált Siófokon

Először rendeznek halfesztivált Siófokon a hétvégén, a rendezvényen elsősorban a halból készült ételeké lesz a főszerep, de szórakoztató programokkal is várják a szervezők a közönséget – tájékoztatta Kolumbán Tünde, a...

Tovább olvasom

Csökken a hazai élelmiszerek aránya a szlovák üzletekben

Szlovákiában folyamatosan csökken a hazai élelmiszerek aránya az üzletekben az ország EU-csatlakozása óta, jelenleg 39 százalékot tesz ki – derült ki a Szlovák Élelmiszeripari és Agrárkamara (SPPK) felméréséből, amelynek eredményeit...

Tovább olvasom

Magazin: Utolérte a palack a kartont a gyümölcsleveknél

Egyelőre nem állt meg a gyümölcsléeladások visszaesése, ugyanakkor a 100%-os dzsúszok szenvedték a legkisebb visszaesést. A PET-palackos, családi kiszerelésű gyümölcslevek hódítása mellett tehát a prémium kategória is erős lábakon áll....

Tovább olvasom

Hol a határ? Éttermi fotózás felkészülten vagy sehogy!

Vannak éttermek, ahol tiltják, hogy a vendégek fotókat készítsenek a felszolgált ételekről, máshol jóval elfogadóbbak és ételfotózási tanfolyamot hirdetnek az érdeklődők számára – elemez a The Guardian. A cikket a...

Tovább olvasom

Nébih: útmutató a vendéglátás és az étkeztetés jó higiéniai gyakorlatához

Útmutatót adott közre a vendéglátás és az étkeztetés jó higiéniai gyakorlatához a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A kiadványt a létrehozásban közreműködő civil szervezetek képviselőinek jelenlétében sajtónyilvános munkacsoport-ülésen mutatták be hétfőn...

Tovább olvasom

Hatvanhét csillag New Yorkban

Múlt héten megjelent a Michelin gasztronómiai útikalauz 2014-es New York-i kiadása: a világ gasztronómiai fővárosának ma már 67 csillaggal jelölt étterme van, eggyel több, mint az előző évben. A legelőkelőbb...

Tovább olvasom

Kevés a szalámikészítéshez szükséges sertés

A szalámikészítéshez használt nagy súlyú sertések hazai állománya egyelőre lényegesen kisebb, mint amekkorára szükség lenne ahhoz, hogy ez az élelmiszer kizárólag Magyarországon előállított húsból készüljön. A sertésstratégia megvalósításával ez is...

Tovább olvasom

Magazin: Étteremhét

2013. október 14–20. között – immár 5. alkalommal – ismét megrendezésre kerül az Országos Étterem Hét gasztroesemény! A szervezők az esetleges csatlakozáshoz várják a topéttermek regisztrációját a hungary@diningcity.com címen. Az...

Tovább olvasom

A száraztésztákat vizsgálta a fogyasztóvédelmi hatóság

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) célvizsgálata szerint a száraztészták mintegy 20 százaléka nem felel meg a követelményeknek a többi között a savfokot, a nedvesség- és a tojástartalmat tekintve – tájékoztatta...

Tovább olvasom

Robbantsa a sajtbankot! – Elindult a Camping sajtcsalád nyereményjátékkal egybekötött őszi kampánya

A már több évtizede a bevásárló listákon szereplő Camping termékek az elmúlt évben megújultak és a termékválaszték azóta is folyamatosan gazdagodik. A fogyasztókkal való kommunikáció részeként a gyártó ERU Hungária...

Tovább olvasom

A pálinka legyőzte a hideget a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon

A pálinkát „termő” békési szilvafa, a pálinkaesszencia, a sörpárlat és a pálinkával ízesített kézműves bonbonok voltak a legnépszerűbbek a VII. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon, ahová a négy nap alatt közel...

Tovább olvasom

Több mint 100 ember szedte a szemetet a Borsodi Sörgyár Közösségi napján

A társadalmi felelősségvállalás fontosságának jegyében október 4-én több mint száz ember vonult ki a Hernád folyóhoz, hogy megtisztítsák a partszakaszt az ott összegyűlt hulladéktól. A Borsodi Sörgyár munkatársai a helyi...

Tovább olvasom

A CIB Bank az Élelmiszerbank kiemelt támogatója

A CIB Bank Zrt és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület megállapodást kötöttek egymással, melynek értelmében a CIB az Egyesület kiemelt támogatója. A CIB Bank és az Élelmiszerbank együttműködése Magyarországon 2011-ben kezdődött...

Tovább olvasom

Sentix: nem javult a befektetői hangulat az euróövezetben

Mérsékelten derűlátók az euróövezeti befektetők – derült ki a berlini Sentix gazdaságkutató intézet legfrissebb, hétfőn, a honlapján közölt hangulatindexéből. A csaknem 900 befektetési szakember hat hónapra előrevetített euróövezeti gazdasági várakozásai...

Tovább olvasom
Oldal