Hatvanhét csillag New Yorkban
Múlt héten megjelent a Michelin gasztronómiai útikalauz 2014-es New York-i kiadása: a világ gasztronómiai fővárosának ma már 67 csillaggal jelölt étterme van, eggyel több, mint az előző évben.
A legelőkelőbb besorolásba tartozó háromcsillagos éttermek száma tavalyhoz képest nem változott, továbbra is hét ilyen van New Yorkban. – írja az MTI. A hét háromcsillagos között idén is három francia étterem van: a Daniel (Daniel Boulud), a Jean Georges (Jean-Georges Vongerichten) és a Le Bernardin (Eric Ripert). Emellett ott van meég a Brooklyn Fare, az Eleven Madison Park, a Masa és Thomas Keller második étterme, a Per Se.
Úgy látszik, az amerikai kollégák már látják a válság végét: a 2014-es New York-i Michelin útikönyvben összesen 930 étterem szerepel az egy évvel ezelőtti 896 helyett. Szerepel benne több tucatnyi olyan étterem is, ahol már 25 dollárnál kevesebbért is étkezni lehet.
Premiernek számít a Dzsung Szik Jim mesterszakács vezette, a manhattani Tribeca városrészben működő Jungsik koreai étterem két csillaga.”Kiváló fiatal szakács, Dél-Koreában, New Yorkban, valamint Spanyolországban dolgozott egy három Michelin-csillagos étteremben” – mondta el Michael Ellis, a Michelin útikönyvek nemzetközi igazgatója. „Nagyon személyes a konyhája, amely ötvözi a koreai gyökereket és az európai csúcstechnológiát”.
Idén öt étterem lett kétcsillagos (a tavalyi héttel szemben), a Jungsik, az Atera (MatthewLingtner fiatal séf étterme szintén a Tribecában), a japán Soto Greenwich Village-ben, az olasz Marea a Central Parknál és a Momofuku Ko East Village-ben. Ötvenöt étterem kapott egy csillagot, közülük kilenc most első alkalommal.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Mit neveznek összefogásnak?
Nagyon szép szakmai összefogás példája volt, amit az idei dunai…
Tovább olvasom >20 éves a TV Paprika – A nap videója
Abban, hogy bátrabbak és kísérletezőbbek vagyunk a konyhában, mint két…
Tovább olvasom >A szervízdíj nem borravaló – itt a különbség a kettő között
Gyakran nagy bizonytalanság övezi, hogy a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >