Rimmel Magnif’Eyes szem­pil­la­spi­rál

Rimmel Magnif’Eyes szem­pil­la­spi­rál

A dekorkozmetikai ter­mé­kek ka­te­gó­ri­á­já­ban meg­je­le­nő új­don­ság lé­nye­ge a ru­gal­mas, új ge­ne­rá­ci­ós szem­pil­la­eme­lő ke­fe, ami azon­nal 70 szá­za­lék­kal ível­teb­bé te­szi a szem­pil­lá­kat, a spe­ci­á­lis szem­pil­la­épí­tő ös­­sze­té­tel pe­dig 60 szá­za­lék­kal hos­­szab­bít­ja azo­kat,...

Tovább olvasom

Esp­rit Horizon női-fér­fi illatpár

A COTY Hun­ga­ry Esp­rit új­don­sá­gai az Esp­rit Eau de Toilette női: 15 ml, 30 ml, Deo Natural Spray: 75 ml, fér­fi: 30 ml, 50 ml, 75 ml, After Shave: 50...

Tovább olvasom

Tra­de mar­ke­ting ter­ve­zés: pél­dás!

A hús­ipar­ban vi­szony­lag rit­kán ta­lál­ko­zunk below-the-line promóciókkal. Kós­tol­tat­ni ugyan egy­sze­rű és nép­sze­rű meg­ol­dás, de kér­dés, hogy egy kis ér­té­kű ter­mék­ből el le­het-e ad­ni an­­nyit két-há­rom nap alatt, hogy az ár­rés...

Tovább olvasom

Vaj­krém az IMIGe szem­szö­gé­ből

2006 nya­rán a Szon­da Ipsos pi­ac­ku­ta­tó fel­mér­te a Tesco hi­per­mar­ke­tek­ben az IMIGe ál­tal ott ér­té­ke­sít­he­tő rek­lám­esz­kö­zök ha­té­kony­sá­gát.A vaj­krém ka­te­gó­ri­á­ba tar­to­zó ter­mé­kek az im­pul­zus fo­gyasz­tá­si cik­kek ti­pi­kus ese­tei. Ez kü­lö­nö­sen fon­tos,...

Tovább olvasom

Foodapest 2006 – visszatekintő

Foodapest 2006 – visszatekintőSi­ker­díj A HUNGEXPO Zrt. ál­tal meg­hir­de­tett Foodapest Si­ker­díj el­nye­ré­sé­ért pá­lyáz­ha­tott bár­mely, 2003 óta és a ne­ve­zés idő­pont­já­ban a ma­gyar pi­a­con for­ga­lom­ban le­vő, és a Foodapest 2006-on ki­ál­lí­tott...

Tovább olvasom

Újabb 26 élel­mi­szer lett „Ki­vá­ló Ma­gyar”

Gráf Jó­zsef föld­mű­ve­lés­ügyi és vi­dék­fej­lesz­té­si mi­nisz­ter 16 gyár­tó 26 ter­mé­ké­nek ad­ta át a Ki­vá­ló Ma­gyar Élel­mi­szer véd­jegy hasz­ná­la­ti jo­gát ta­nú­sí­tó ok­le­ve­let a ki­ál­lí­tá­son. Kö­zü­lük 7 vál­la­lat tel­je­sen új tag a...

Tovább olvasom

Hungaropack-nyertesek

A Cso­ma­go­lá­si és Anyag­moz­ga­tá­si Or­szá­gos Szö­vet­ség a Fooda­pesten kon­fe­ren­ci­át szer­ve­zett a cso­ma­go­lás kör­nye­zet­vé­del­mi szem­pon­tú sza­bá­lyo­zá­sá­ról. A ren­dez­vény után ad­ták az idei – im­már 23. – Magyar Cso­ma­go­lá­si Ver­seny dí­ja­it. A...

Tovább olvasom

Eu­ró­pa és bor

Ko­moly vál­to­zá­sok vár­ha­tók az EU bor­pi­a­ci sza­bá­lyo­zá­sá­ban – töb­bek kö­zött ez ad­ta az ap­ro­pó­ját az EU szak­bi­zott­ság és az ag­rár­tár­ca kö­zös kon­fe­ren­ci­á­já­nak a sző­lő- és bor­ága­zat jö­vő­jé­ről.Az uni­ó­ban bor­fe­les­leg hal­mo­zó­dott...

Tovább olvasom

Lánc­híd Klub nyílt ülés ismét

A Trade magazin szer­ve­zé­sé­ben tartott nyílt ülést a Foo­dapest alkalmából a Lánc­híd Klub, ahol a leg­fon­to­sabb ter­­mék­ka­te­gó­ri­ák­ról adott ke­­reszt­­met­sze­tet az ACNielsen összefoglaló elem­zés­ében.A vizs­gált 86 ter­mék­ka­te­gó­ri­á­nak kö­rül­be­lül há­rom­ne­gye­dé­nél re­giszt­rál­tak nö­ve­ke­dést,...

Tovább olvasom

Min­dent az EU ag­rár­po­li­ti­ká­já­ról

A ki­ál­lí­tás tör­té­ne­té­ben elő­ször az Eu­ró­pai Unió kol­lek­tív stand­dal volt je­len. A stan­don az Eu­ró­pai Bi­zott­ság Me­ző­gaz­da­sá­gi Fő­igaz­ga­tó­sá­ga az uni­ós ag­rár­po­li­ti­ká­ról nyúj­tott in­for­má­ci­ó­kat az ér­dek­lő­dők­nek. A stand­ra lá­to­ga­tók kü­lö­nö­sen az...

Tovább olvasom

Egye­sül az IFE és a Foodapest

A Montgomery International és a HUNGEXPO Zrt. kö­zött lét­re­jött meg­ál­la­po­dás sze­rint IFE Foodapest né­ven egye­sí­tik a két is­mert élel­mi­szer-­ipa­ri szak­ki­ál­lí­tást. Az egye­sí­tés­sel a ke­let-eu­ró­pai és bal­ká­ni tér­ség leg­je­len­tő­sebb élel­mi­szer-­ipa­ri fó­ru­má­nak...

Tovább olvasom

Üz­let­fi­lo­zó­fi­á­já­ba il­lesz­ke­dett a SPAR je­len­lé­te

A sok gyár­tó, for­gal­ma­zó és szol­gál­ta­tó kö­zött iga­zi ku­ri­ó­zum volt – egye­dü­li kis­ke­res­ke­del­mi cég­ként – a SPAR Ma­gyar­or­szág Kft. stand­ja. Az áru­ház­nak be­ren­de­zett te­rü­le­ten fel­vo­nult a cég mint­egy 700 sa­ját...

Tovább olvasom

Konzervszavatosság orosz módra

Oroszországban is gondot okoznak a rossz minőségű, lejárt szavatosságú termékek. Ezúttal két balti halkonzervben mutattak ki rákkeltő anyagokat. Az Argumenti i Fakti című moszkvai hetilap újabb élelmiszer botrányt hozott nyílvánosságra....

Tovább olvasom

Évente lesz élelmiszeripari kiállítás Budapesten

A Montgomery International és a HUNGEXPO Zrt. között létrejött megállapodás szerint IFE Foodapest néven egyesítik a két ismert élelmiszeripari szakkiállítást. A nemzetközi piac kedvezően fogadta a Montgomery International és a...

Tovább olvasom

Drágulnak az alapvető élelmiszerek

Hamarosan drágulhat a kenyér, a tej és a baromfi, a feldolgozott húsárunak viszont húsvétig nem nő az ára. Az év elején a húsfeldolgozók azért nem gondolhatnak áremelésre, mert ez számukra...

Tovább olvasom

Terítéken az élelmiszer-biztonság

Az uniós csatlakozás után megszaporodott élelmiszerbotrányok arra utalnak, hogy a csatlakozás előtt, a kötelező határellenőrzések idején nagyobb biztonságban tudhatták magukat az élelmiszerfogyasztók , mint azóta. A tavalyi M.E.G.A.botrány jól jött...

Tovább olvasom

Veszélyben a sertéshús exportja?

A sertéspestis Magyarországi megjelenéséről értesülve Japán leállította a magyar sertéshús bevitelét. A feldolgozóüzemek aggódnak, hogy a hatás tovább gyűrűzik és újabb piacokat veszíthet az ágazat. Magyarországon az elmúlt időkben csökkent...

Tovább olvasom

Hamisított mosópor-márkák

Több mint 33 tonna hamis mosóport állítottak elő egy XI. kerületi raktárban. A bűn­cselekményben két ismert mosópormárka nevét használták fel. A szak­­ér­tők megállapították, hogy a termé­kek nagy szá­zalékban tartalmaznak kony­ha­sót....

Tovább olvasom

November 5-én ünnepelt a szakma

Immár második alkalommal ünnepelte meg november 5-én a szakma az Európai Kereskedelem Napját hazánkban is.Garamhegyi Ábel, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium államtitkára köszöntőjében többek között elmondta: – A magyar kereskedelem...

Tovább olvasom

Modern bolttípusokban adják el a szárazáru közel kétharmadát

A húskészítmények 175 milliárd forintot meghaladó piacából mennyiségben 12, míg értékben 23 százalékkal részesedik a száraz- és félszáraz kolbászok szegmense, 2005. július–2006. júniusban. Összehasonlításként érdekes, hogy az értékben mért mutató...

Tovább olvasom

Bő­ség­tál után di­é­ta

Nagy ne­ki­len­dü­lés után ko­moly vis­­sza­esés – ez jel­lem­zi a té­li hús­ké­szít­mény-el­adá­so­kat. Ez az „in­ga-ef­fek­tus” el­té­rő mér­ték­ben érin­ti az egyes ka­te­gó­ri­á­kat, és a té­li ér­té­ke­sí­tés­nek is van­nak sa­já­tos­sá­gai. A meg­szo­kot­tat azon­ban...

Tovább olvasom

Egyedülálló szárazáru-volumen a PICK–Délhús Csoportnál

Az október 25-én átadott új alsómocsoládi üzemegységgel a PICK–Délhús Csoporté lett Közép-Európa legnagyobb szárazáru-kapacitása. Az idén januárban indult 3,5 milliárd forintos beruházás mintegy 70 százalékos teljesítménybővítést jelent az üzemben, amely...

Tovább olvasom

Átrendezik a diszkontok a cukorkapiacot

Meghaladja a 15 milliárd forintot a cukorka kiskereskedelmi forgalma. Értékben 9 százalék a többlet idén 2005. augusztus–2006. júliusban, az előző évi hasonló időszakhoz képest. A piac mennyiségi bővülése 14 százalékos.A...

Tovább olvasom

A vám eltörlésétől nőtt a fogyasztás

2005-ben Magyarországon az égetett szeszes italok legális piaca, a korábbi évek csökkenő trendjétől némileg eltérően, a becslések szerint mintegy 1-1,5 százalékkal növekedett, és elérte a 47 millió litert. Ennek fő...

Tovább olvasom

Bővülő export, fékeződő import

A magyar agrártermékek kivitele az Európai Unióba történt belépésünk óta bővülő tendenciájú. Ez a folyamat 2006 első félévében is folytatódott. Jóllehet, az év első hónapjaiban gyorsabb kivitelnövekedést regisztrált a statisztika,...

Tovább olvasom

Csillagos Metro-ügyfelek

A kereskedelem jelentős vevőkörét a vendéglátó- és szállodaipari vállalkozások alkotják. A HoReCa szektor tagjainak beszerzési igényei nem csupán mennyiségi, hanem minőségi követelményeket is támasztanak az ágazatot ellátó forgalmazókkal szemben. Számukra...

Tovább olvasom

Instant a volumenhelyeken, pörkölt valódi az éttermekben

A kávé értékesítése a vendéglátásban némileg csökken, az ACNielsen adatai szerint. Egyre többet adnak el a nagy volumenhelynek számító üzletekben, mint például büfék és hasonló vegyes profilú üzletek; részarányuk a...

Tovább olvasom

Nem csak a minőség, az élmény is fontos kávézáskor

A kávé oroszlánrészét a kiskereskedelemben forgalmazzák, ám a HoReCa szektor sem vall szégyent: évente több mint 2 ezer tonna kávét főznek le a vendégek számára, amely 7,4 milliárd forint bevételhez...

Tovább olvasom

Új kereskedelmi igazgató a Sara Leenél

Cserfai József (39) lett a Sara Lee Hungary Zrt. Kávé és Tea Kiskereskedelmi Divíziójának új kereskedelmi igazgatója. A vezető feladata a modern kereskedelmi csatornákkal és a hagyományos értékesítési láncokkal történő...

Tovább olvasom

Jubileumi Hoventa hasznos apróságokkal

Az idei jubileumi Hoventa az érdekességek, finomítások jegyében telt. Noha egy nappal rövidebb volt a megszokottnál, látogatószámban, illetve a szakmai érdekességek, újdonságok, versenyek tekintetében hozta a megszokott színvonalat.Kettős jubileumot ünnepelt...

Tovább olvasom
Oldal