Rimmel Magnif’Eyes szempillaspirál
Rimmel Magnif’Eyes szempillaspirál
Dátum: 2007-01-31 08:00:00
A dekorkozmetikai termékek kategóriájában megjelenő újdonság lényege a rugalmas, új generációs szempillaemelő kefe, ami azonnal 70 százalékkal íveltebbé teszi a szempillákat, a speciális szempillaépítő összetétel pedig 60 százalékkal hosszabbítja azokat,...
Tovább olvasom
Esprit Horizon női-férfi illatpár
Dátum: 2007-01-31 08:00:00
A COTY Hungary Esprit újdonságai az Esprit Eau de Toilette női: 15 ml, 30 ml, Deo Natural Spray: 75 ml, férfi: 30 ml, 50 ml, 75 ml, After Shave: 50...
Tovább olvasom
Trade marketing tervezés: példás!
Dátum: 2007-01-31 08:00:00
A húsiparban viszonylag ritkán találkozunk below-the-line promóciókkal. Kóstoltatni ugyan egyszerű és népszerű megoldás, de kérdés, hogy egy kis értékű termékből el lehet-e adni annyit két-három nap alatt, hogy az árrés...
Tovább olvasom
Vajkrém az IMIGe szemszögéből
Dátum: 2007-01-31 08:00:00
2006 nyarán a Szonda Ipsos piackutató felmérte a Tesco hipermarketekben az IMIGe által ott értékesíthető reklámeszközök hatékonyságát.A vajkrém kategóriába tartozó termékek az impulzus fogyasztási cikkek tipikus esetei. Ez különösen fontos,...
Tovább olvasom
Foodapest 2006 – visszatekintő
Dátum: 2007-01-31 08:00:00
Foodapest 2006 – visszatekintőSikerdíj A HUNGEXPO Zrt. által meghirdetett Foodapest Sikerdíj elnyeréséért pályázhatott bármely, 2003 óta és a nevezés időpontjában a magyar piacon forgalomban levő, és a Foodapest 2006-on kiállított...
Tovább olvasom
Újabb 26 élelmiszer lett „Kiváló Magyar”
Dátum: 2007-01-31 08:00:00
Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter 16 gyártó 26 termékének adta át a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegy használati jogát tanúsító oklevelet a kiállításon. Közülük 7 vállalat teljesen új tag a...
Tovább olvasom
Hungaropack-nyertesek
Dátum: 2007-01-31 08:00:00
A Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség a Foodapesten konferenciát szervezett a csomagolás környezetvédelmi szempontú szabályozásáról. A rendezvény után adták az idei – immár 23. – Magyar Csomagolási Verseny díjait. A...
Tovább olvasom
Európa és bor
Dátum: 2007-01-31 08:00:00
Komoly változások várhatók az EU borpiaci szabályozásában – többek között ez adta az apropóját az EU szakbizottság és az agrártárca közös konferenciájának a szőlő- és borágazat jövőjéről.Az unióban borfelesleg halmozódott...
Tovább olvasom
Lánchíd Klub nyílt ülés ismét
Dátum: 2007-01-31 08:00:00
A Trade magazin szervezésében tartott nyílt ülést a Foodapest alkalmából a Lánchíd Klub, ahol a legfontosabb termékkategóriákról adott keresztmetszetet az ACNielsen összefoglaló elemzésében.A vizsgált 86 termékkategóriának körülbelül háromnegyedénél regisztráltak növekedést,...
Tovább olvasom
Mindent az EU agrárpolitikájáról
Dátum: 2007-01-31 08:00:00
A kiállítás történetében először az Európai Unió kollektív standdal volt jelen. A standon az Európai Bizottság Mezőgazdasági Főigazgatósága az uniós agrárpolitikáról nyújtott információkat az érdeklődőknek. A standra látogatók különösen az...
Tovább olvasom
Egyesül az IFE és a Foodapest
Dátum: 2007-01-31 08:00:00
A Montgomery International és a HUNGEXPO Zrt. között létrejött megállapodás szerint IFE Foodapest néven egyesítik a két ismert élelmiszer-ipari szakkiállítást. Az egyesítéssel a kelet-európai és balkáni térség legjelentősebb élelmiszer-ipari fórumának...
Tovább olvasom
Üzletfilozófiájába illeszkedett a SPAR jelenléte
Dátum: 2007-01-31 08:00:00
A sok gyártó, forgalmazó és szolgáltató között igazi kuriózum volt – egyedüli kiskereskedelmi cégként – a SPAR Magyarország Kft. standja. Az áruháznak berendezett területen felvonult a cég mintegy 700 saját...
Tovább olvasom
Konzervszavatosság orosz módra
Dátum: 2007-01-30 00:00:00
Oroszországban is gondot okoznak a rossz minőségű, lejárt szavatosságú termékek. Ezúttal két balti halkonzervben mutattak ki rákkeltő anyagokat. Az Argumenti i Fakti című moszkvai hetilap újabb élelmiszer botrányt hozott nyílvánosságra....
Tovább olvasom
Évente lesz élelmiszeripari kiállítás Budapesten
Dátum: 2007-01-30 00:00:00
A Montgomery International és a HUNGEXPO Zrt. között létrejött megállapodás szerint IFE Foodapest néven egyesítik a két ismert élelmiszeripari szakkiállítást. A nemzetközi piac kedvezően fogadta a Montgomery International és a...
Tovább olvasom
Drágulnak az alapvető élelmiszerek
Dátum: 2007-01-28 00:00:00
Hamarosan drágulhat a kenyér, a tej és a baromfi, a feldolgozott húsárunak viszont húsvétig nem nő az ára. Az év elején a húsfeldolgozók azért nem gondolhatnak áremelésre, mert ez számukra...
Tovább olvasom
Terítéken az élelmiszer-biztonság
Dátum: 2007-01-28 00:00:00
Az uniós csatlakozás után megszaporodott élelmiszerbotrányok arra utalnak, hogy a csatlakozás előtt, a kötelező határellenőrzések idején nagyobb biztonságban tudhatták magukat az élelmiszerfogyasztók , mint azóta. A tavalyi M.E.G.A.botrány jól jött...
Tovább olvasom
Veszélyben a sertéshús exportja?
Dátum: 2007-01-28 00:00:00
A sertéspestis Magyarországi megjelenéséről értesülve Japán leállította a magyar sertéshús bevitelét. A feldolgozóüzemek aggódnak, hogy a hatás tovább gyűrűzik és újabb piacokat veszíthet az ágazat. Magyarországon az elmúlt időkben csökkent...
Tovább olvasom
Hamisított mosópor-márkák
Dátum: 2006-11-20 08:00:00
Több mint 33 tonna hamis mosóport állítottak elő egy XI. kerületi raktárban. A bűncselekményben két ismert mosópormárka nevét használták fel. A szakértők megállapították, hogy a termékek nagy százalékban tartalmaznak konyhasót....
Tovább olvasom
November 5-én ünnepelt a szakma
Dátum: 2006-11-20 08:00:00
Immár második alkalommal ünnepelte meg november 5-én a szakma az Európai Kereskedelem Napját hazánkban is.Garamhegyi Ábel, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium államtitkára köszöntőjében többek között elmondta: – A magyar kereskedelem...
Tovább olvasom
Modern bolttípusokban adják el a szárazáru közel kétharmadát
Dátum: 2006-11-20 08:00:00
A húskészítmények 175 milliárd forintot meghaladó piacából mennyiségben 12, míg értékben 23 százalékkal részesedik a száraz- és félszáraz kolbászok szegmense, 2005. július–2006. júniusban. Összehasonlításként érdekes, hogy az értékben mért mutató...
Tovább olvasom
Bőségtál után diéta
Dátum: 2006-11-20 08:00:00
Nagy nekilendülés után komoly visszaesés – ez jellemzi a téli húskészítmény-eladásokat. Ez az „inga-effektus” eltérő mértékben érinti az egyes kategóriákat, és a téli értékesítésnek is vannak sajátosságai. A megszokottat azonban...
Tovább olvasom
Egyedülálló szárazáru-volumen a PICK–Délhús Csoportnál
Dátum: 2006-11-20 08:00:00
Az október 25-én átadott új alsómocsoládi üzemegységgel a PICK–Délhús Csoporté lett Közép-Európa legnagyobb szárazáru-kapacitása. Az idén januárban indult 3,5 milliárd forintos beruházás mintegy 70 százalékos teljesítménybővítést jelent az üzemben, amely...
Tovább olvasom
Átrendezik a diszkontok a cukorkapiacot
Dátum: 2006-11-20 08:00:00
Meghaladja a 15 milliárd forintot a cukorka kiskereskedelmi forgalma. Értékben 9 százalék a többlet idén 2005. augusztus–2006. júliusban, az előző évi hasonló időszakhoz képest. A piac mennyiségi bővülése 14 százalékos.A...
Tovább olvasom
A vám eltörlésétől nőtt a fogyasztás
Dátum: 2006-11-20 08:00:00
2005-ben Magyarországon az égetett szeszes italok legális piaca, a korábbi évek csökkenő trendjétől némileg eltérően, a becslések szerint mintegy 1-1,5 százalékkal növekedett, és elérte a 47 millió litert. Ennek fő...
Tovább olvasom
Bővülő export, fékeződő import
Dátum: 2006-11-20 08:00:00
A magyar agrártermékek kivitele az Európai Unióba történt belépésünk óta bővülő tendenciájú. Ez a folyamat 2006 első félévében is folytatódott. Jóllehet, az év első hónapjaiban gyorsabb kivitelnövekedést regisztrált a statisztika,...
Tovább olvasom
Csillagos Metro-ügyfelek
Dátum: 2006-11-20 08:00:00
A kereskedelem jelentős vevőkörét a vendéglátó- és szállodaipari vállalkozások alkotják. A HoReCa szektor tagjainak beszerzési igényei nem csupán mennyiségi, hanem minőségi követelményeket is támasztanak az ágazatot ellátó forgalmazókkal szemben. Számukra...
Tovább olvasom
Instant a volumenhelyeken, pörkölt valódi az éttermekben
Dátum: 2006-11-20 08:00:00
A kávé értékesítése a vendéglátásban némileg csökken, az ACNielsen adatai szerint. Egyre többet adnak el a nagy volumenhelynek számító üzletekben, mint például büfék és hasonló vegyes profilú üzletek; részarányuk a...
Tovább olvasom
Nem csak a minőség, az élmény is fontos kávézáskor
Dátum: 2006-11-20 08:00:00
A kávé oroszlánrészét a kiskereskedelemben forgalmazzák, ám a HoReCa szektor sem vall szégyent: évente több mint 2 ezer tonna kávét főznek le a vendégek számára, amely 7,4 milliárd forint bevételhez...
Tovább olvasom
Új kereskedelmi igazgató a Sara Leenél
Dátum: 2006-11-20 08:00:00
Cserfai József (39) lett a Sara Lee Hungary Zrt. Kávé és Tea Kiskereskedelmi Divíziójának új kereskedelmi igazgatója. A vezető feladata a modern kereskedelmi csatornákkal és a hagyományos értékesítési láncokkal történő...
Tovább olvasom
Jubileumi Hoventa hasznos apróságokkal
Dátum: 2006-11-20 08:00:00
Az idei jubileumi Hoventa az érdekességek, finomítások jegyében telt. Noha egy nappal rövidebb volt a megszokottnál, látogatószámban, illetve a szakmai érdekességek, újdonságok, versenyek tekintetében hozta a megszokott színvonalat.Kettős jubileumot ünnepelt...
Tovább olvasom