Javult a befektetői hangulat az euróövezetben

Javult a befektetői hangulat az euróövezetben

Májusban is javult, immár a harmadik egymást követő hónapban a befektetői hangulat az euróövezetben a berlini Sentix gazdaságkutató intézet  kimutatása szerint. A befektetői hangulatindex tavaly november óta a legmagasabb szintre,...

Tovább olvasom

Elhízhat a gyerek, ha tévé van szobájában

Egy friss kutatás szerint az amerikai gyerekek mintegy felének van tévéje a szobájában hétéves korára, de a 24 órás tévéhasználatot a szülő képtelen ellenőrizni – olvastuk a mipszi.hu-n. Az Iowa...

Tovább olvasom

Felolvasások, koncertek és séták is lesznek a Kávéházak éjszakáján

Mintegy száz kulturális programmal, többek közt felolvasásokkal, koncertekkel és a kávékultúrához kapcsolódó sétákkal várják a közönséget az idei Kávéházak éjszakája május 17-i programjain, harminc budapesti helyszínen. Budapest Főváros Önkormányzata tavaly...

Tovább olvasom

Magyarország Tortája 2019 – megvannak a döntős torták!

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete immár tizenharmadik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája”, pályázatot az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. A versenyt...

Tovább olvasom

Romániában nőtt a turisták száma, a külföldieké azonban csökkent

Romániában 5,8 százalékkal 2,317 millióra nőtt a turisták száma az első negyedévben, ezen belül a külföldiek száma 7,7 százalékkal 443 900-ra csökkent, a belföldieké azonban 9,7 százalékkal 1,873 millióra nőtt...

Tovább olvasom

Sushi-cipőcskék – A nap videója

This chef makes sneaker replicas out of sushi. 🍣👟 pic.twitter.com/q6R5AfBwTz — INSIDER (@thisisinsider) June 14, 2017...

Tovább olvasom

Jim Beam Black

Aki a különlegességet kedveli, a Jim Beam Black Labelt szeretni fogja. Ez a rendkívül hosszan érlelt Premium Bourbon Whiskey kimondhatatlanul testes ízével könnyedén emelkedik ki a többi whiskey közül. Igazi...

Tovább olvasom

Miért sóvárgunk az édesség után?

Az édes és zsíros nyalánkság utáni sóvárgás egy meglepő agyi területre és az ott termelődő természetes, ópiumszerű vegyületre vezethető vissza – számol be a Current Biology szeptemberi számában megjelent tanulmányra...

Tovább olvasom

Kávéfogyasztási szokásaink számokban

Szemes, instant vagy őrölt? Tejjel vagy anélkül? Ebéd után vagy elég reggel? – A tipikus magyar kávéfogyasztót mutatják be a Lavazza speciális kóstolója alakalmából bemutatott kutatásokat. Az Euromonitor által nemrég...

Tovább olvasom

Magazin: A személyes felelősségérzet nem hegyeket, kategóriát mozdít

Az egészséges életmód követői mellett egyre jelentősebb arányt képviselnek azok a fogyasztók is, akik számára a környezetvédelem nemcsak szlogen szintjén, hanem a mindennapi életükben aktív, gyakorlati cselekvésként is jelen van....

Tovább olvasom

Elindult a jelentkezés a Sirha Budapest-re!

február 4-6. között rendezik meg újra a Sirha Budapestet, a KKE régió egyik legjelentősebb élelmiszeripari, sütő és cukrászipari, szálloda- és vendéglátóipari, csomagolóipari és gasztronómiai szakkiállítását. A kiállításra elindult a jelentkezés,...

Tovább olvasom

AMC-kínálat szalámitól szívószálig

Idén a PLMA vásárra tizenharmadszor szervez közösségi standot az Agrármarketing Centrum. Tizenhat magyar cég állít ki a már megszokott 8-as pavilonban, 144 négyzetméteren. Kínálnak friss és mélyhűtött élelmiszereket, szárazárut, italokat,...

Tovább olvasom

KSH: márciusban is nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Márciusban 4,9 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi üzletek forgalma az egy évvel korábbihoz mérve, naptárhatástól megtisztítva – főként a húsvéthatás miatt – 5,9 százalékos volt a növekedés – jelentette hétfőn a...

Tovább olvasom

Edeka: a WWF-fel az ökológiai lábnyom csökkentéséért

A WWF-fel együttműködve próbálja csökkenteni az Edeka saját márkás termékeinek ökológiai lábnyomát. Ennek kapcsán a német kereskedőlánc a WWF-fel közös fejlődési jelentést adott ki, amely azokat a módszereket és stratégiákat...

Tovább olvasom

Hűség-appot tesztel a Lidl Németországban

Ausztria, Dánia, Lengyelország és Spanyolország után Németországban is teszteli applikáció-alapú hűségkártyáját a Lidl. A Lidl Plus nevű programot előszőr Berlinben és Brandenburgban próbálják ki a vásárlók között. A Lidl Plus...

Tovább olvasom

Meghirdették az idei hungarikum pályázatot

A hazai és a külhoni nemzeti értékek, hungarikumok népszerűsítésének támogatására, valamint a Kárpát-medencei hagyományos öltözetkultúra továbbörökítésére megjelent az idei hungarikum pályázat – tájékoztatta az Agrárminisztérium sajtóirodája hétfőn az MTI-t. Az...

Tovább olvasom

Hamarosan itt a hazai eper

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképe szerint a magyar szabadföldi szamóca várhatóan május közepén jelenik meg nagyobb mennyiségben a piacokon. A köznyelvben epernek hívott gyümölcs – valójában szamóca – jelenleg még...

Tovább olvasom

Százféle bort lehet kóstolni a Somogyi Borfesztiválon

Tizenhat termelő mintegy száz borát kínálja a Somogyi Borfesztivál, amelyre június 13. és 16. között harmadik alkalommal kerül sor Kaposváron. A borok hatvan százaléka fehérbor, a többi rozé, vörösbor, gyöngyözőbor...

Tovább olvasom

Sajátmárkás jegeskávékkal indítja a nyarat az OMV

Május kezdetével elérkezett a hétvégi utazások és a hűsítő italok szezonja – ehhez kapcsolódva az OMV VIVA két új, frissítő jegeskávét mutat be Cappuccino és Caffé Latte ízekben, melyek sem...

Tovább olvasom

Kaufland: itt a csökkentett szénhidrát-tartalmú krumpli!

A német Kaufland olyan burgonyafajtákat dobott piacra, amelynek alacsonyabb a szénhidrát-tartalma az átlagos krumplikénál. A terméke k a vásárlói igényekre válaszul jelentek meg a kiskereskedő üzleteiben. A Coronoda-fajták átlagosan 30...

Tovább olvasom

Felfüggesztette egy baranyai húsüzem működését a Nébih

Felfüggesztette egy Baranya megyei húsüzem működését és a cég több mint huszonnyolc tonna termékét kivonta a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – közölte a hatóság hétfőn az MTI-vel. A...

Tovább olvasom

Nem mese: meseolvasás közben is megtanulhatók az élelmiszerbiztonsági alapismeretek

Új elemmel, oktató jellegű mesekönyvvel bővült a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) oktatási programja. Az elsősorban 3. és 4. osztályosoknak szóló „Mese habbal, szülinappal” című történetet Gévai Csilla meseíró jegyzi. A...

Tovább olvasom

Bővülnek a magyar üzleti lehetőségek Kazahsztánban

Jelentősen növekedhet a magyar-kazahsztáni 600 millió dolláros éves áruforgalom, és a közös vállalatok száma is megduplázódhat a bővülő üzleti lehetőségeknek és annak a tucatnál is több a megállapodásnak köszönhetően, amelyet...

Tovább olvasom

Nyolc százalék fölött nőtt a román kiskereskedelmi forgalom az első negyedévben

Az idei első negyedévben 8,4 százalékkal nőtt Romániában a kiskereskedelmi forgalom volumene a tavalyi év azonos időszakához mérten – közölte hétfőn a román országos statisztikai intézet. A nyers adatok szerinti...

Tovább olvasom

Lassult az euróövezeti magánszektor növekedése áprilisban

Lassult az euróövezet magánszektorának növekedési üteme áprilisban a beszerzésimenedzser-indexek tanúsága szerint. Az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató hétfőn közölt végleges adatai szerint a feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokból képzett, összetett...

Tovább olvasom

225 ezer adag étel naponta – A nap videója

Mutatunk egy konyhát azoknak, akiknek a méret a lényeg! Évente 200 ezer járat 55 millió utasának készítenek ételeket az Emirates légitársaság dubai konyhájának vendégmunkásai. As the world's largest catering facility,...

Tovább olvasom

Jelentősen nőttek a SZÉP-kártya feltöltések az első negyedévben

Jelentősen nőtt a SZÉP-kártyákra érkezett juttatások értéke idén az első negyedévben a kártyakibocsátók adatai szerint, idén a cafeteria-rendszer átalakítása miatt a feltöltések jelentősen meghaladják majd a tavalyit – közölte az...

Tovább olvasom

A nápolyi pizza tíz titka

Korunk népszerű ételének, a pizzának szülőhazája Nápoly. Nápolyi Pizza Szövetség meghatározása alapján az igazi nápolyi módra készülő Pizza Napoletananak tíz alapvető törvénye van. 1. Az alaptészta kizárólag finomlisztet, vizet, élesztőt...

Tovább olvasom

Az IFFA Nemzetközi Húsipari Szakvásárról jelenti munkatársunk

Lökést ad a piac bővülésének Világszerte növekszik a húsfogyasztás, bővül a kényelmi termékek köre, mind nagyobb a hús feldolgozottságának foka, és így az ipar által létrehozott érték is. Ezért aztán...

Tovább olvasom

A teljesítmény és a márkaépítés összhangja

Egyre inkább meg kell küzdeniük a márkáknak a fogyasztói figyelemért, de nem mindegy, hogy azt milyen eszközökkel teszik. Az ADDICT Interactive és a MITTE Communications közös iparági felmérést készített, melyből...

Tovább olvasom
Oldal