Rendszeres fogyasztásra válasszunk inkább soványabb sonkaféléket
A húskészítmények dietetikai megítélése több más tényező mellett a zsírtartalmuk szerint történik, rendszeres fogyasztásra elsősorban a soványabb sonkafélék (pl. pulykamell sonka) ajánlottak. A sonkák népszerűsége az elmúlt évtizedben megnövekedett,kifejezetten keresett és kedvelt termékek itthon is, és nem csak a fogyókúrázók, a rendszeres testedzést végzők, tudatos táplálkozók kedvencei közé tartoznak.A Sága Foods Zrt. ezeket vette figyelembe, amikor bővítette kínálatát a prémium kategóriás Royal sonkacsalád piacra dobásával. Az új családba tartozik a pulykamell húsból készült Selyemsonka, és a két igazi ínyenc csirkemell sonka kapros és paprikás fűszerbevonatban. A Royal sonkák laktóz- és gluténmentesek, igen alacsony–1-2%-os–zsírtartalmúak, nem tartalmaznak hozzáadott szóját és ízfokozókat, hústartalmuk magas,80-85%-os, ami jóval meghaladja az Élelmiszerkönyvi előírásokat.
„Az elmúlt 15 évben mind a táplálkozástudomány, mind az élelmiszeripar sokat változott, fejlődött, és ezzel párhuzamosan a fogyasztói társadalom is formálódott. A legszembetűnőbb talán a tudatos vásárlók számának növekedése, másik oldalon pedig a fogyasztók érdekeit védő, és az élelmiszerbiztonságra mindjobban törekvő új, élelmiszerekkel kapcsolatos jogszabályok megjelenése. A Sága Foods, követve a nemzetközi és hazai trendeket döntött a prémium kategóriás Royal sonka család fejlesztése és piaci bevezetése mellett.” – mondta Szalayné Szilvágyi Erzsébet kereskedelmi vezető.
Kapcsolódó cikkeink
Durván emelkedik a baromfi – és sertéshús ára
Az AKI (Agrárközgazdasági Intézet) legfrissebb jelentése szerint a magyar baromfiágazat,…
Tovább olvasom >Drágulnak a húsok: az önköltségi árak emelkedése és a feldolgozók nehézségei állnak a háttérben
A húsok áremelkedése komoly kihívások elé állítja a feldolgozókat az…
Tovább olvasom >Tömegével szívja fel a hazai húsipari dolgozókat Svájc
A hentesek és marhacsontozók keresése Svájcban egyre inkább magyar munkavállalókra…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szendvicshozzávalókból tankolunk fel leginkább
Pékáru, felvágott, sonka, szalámi és valamilyen kence – ezeket az…
Tovább olvasom >Elindult az Eisberg egészségtudatos táplálkozásra ösztönző kampánya
Naponta legalább öt adag zöldséget vagy gyümölcsöt kellene fogyasztanunk az…
Tovább olvasom >BH AgrárTrend Index: stabilizálódtak a magyar élelmiszer-gazdaság kilátásai
Stabilizálódott a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek korábbinál kedvezőbb helyzetértékelése 2024 első…
Tovább olvasom >