Tömegével szívja fel a hazai húsipari dolgozókat Svájc
A hentesek és marhacsontozók keresése Svájcban egyre inkább magyar munkavállalókra irányul, és nem véletlenül. Egy svájci húsüzem jelenleg olyan magas fizetést kínál ezekre a pozíciókra, ami a hazai béreket jócskán meghaladja.
A kereslet Svájcban nagyobb tapasztalattal rendelkező hentesek és marhacsontozók iránt van, de a nyelvtudás nem feltétlenül szükséges a jelentkezéshez. A fizetés havonta több mint 1 millió forintot tesz ki, ami jóval magasabb, mint a magyarországi átlag. Az állások betöltésében további segítséget nyújtanak, például a kiutazásban és a szállás biztosításában is – mutat rá a Pénzcentrum.
Az illetmény részét képezi egy bruttó átlagos 27 svájci frankos órabér, valamint egyéb juttatások is, mint az étkezési hozzájárulás és a munkába járás biztosítása. A kinti lakhatást is megoldják bérleti díj fejében, és segítenek az egészségbiztosítás intézésében is.
A svájci fizetések nagyobb lehetőséget kínálnak a megtakarításra és a jobb életminőség elérésére, mint a hazai bérök. Egy svájci bruttó 27 frankos órabér nettóban nagyjából 21,5 frankot jelent, ami havonta számolva nagyjából 1,3 millió forintnak felel meg. Ez összehasonlítva a magyar bérekkel jelentős előnyt jelent.
A húsfeldolgozók átlagosan bruttó 400 207 forintot kerestek 2023-ban Magyarországon, ami jóval kevesebb, mint a svájci fizetések. Így nem csoda, hogy egyre több magyar dolgozó dönt úgy, hogy külföldön próbál szerencsét.
Kapcsolódó cikkeink
Drága falatok – egyre mélyebben kell a pénztárcába nyúlni a húsért
Hiába őrzi népszerűségét a sertéshús a magyar fogyasztók körében, az…
Tovább olvasom >Hulladékból erőforrás: új életet kapnak a húsipar melléktermékei
A húsfeldolgozás során keletkező melléktermékek hosszú ideig hulladékként voltak kezelve,…
Tovább olvasom >Így ebédel a magyar – továbbra is húsfogyasztó nemzet vagyunk
Egy friss hazai kutatás feltárta, hogyan (nem) változott a magyar…
Tovább olvasom >További cikkeink
A fogyasztói tudatosságnak a pénztárca szab határokat
Egészséges, fenntartható és megfizethető alapanyagokat, élelmiszereket szeretnének a fogyasztók vásárolni,…
Tovább olvasom >Drága falatok – egyre mélyebben kell a pénztárcába nyúlni a húsért
Hiába őrzi népszerűségét a sertéshús a magyar fogyasztók körében, az…
Tovább olvasom >Globális minimumadó: Az amerikai vállalatcsoportok végleg kikerülhetnek a szabályozás alól
Az elmúlt időszakban a globális minimumadó kapcsán izgalmas fejlemények játszódtak…
Tovább olvasom >