Tömegével szívja fel a hazai húsipari dolgozókat Svájc

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 04. 09. 11:29

A hentesek és marhacsontozók keresése Svájcban egyre inkább magyar munkavállalókra irányul, és nem véletlenül. Egy svájci húsüzem jelenleg olyan magas fizetést kínál ezekre a pozíciókra, ami a hazai béreket jócskán meghaladja.

A kereslet Svájcban nagyobb tapasztalattal rendelkező hentesek és marhacsontozók iránt van, de a nyelvtudás nem feltétlenül szükséges a jelentkezéshez. A fizetés havonta több mint 1 millió forintot tesz ki, ami jóval magasabb, mint a magyarországi átlag. Az állások betöltésében további segítséget nyújtanak, például a kiutazásban és a szállás biztosításában is – mutat rá a Pénzcentrum.

Az illetmény részét képezi egy bruttó átlagos 27 svájci frankos órabér, valamint egyéb juttatások is, mint az étkezési hozzájárulás és a munkába járás biztosítása. A kinti lakhatást is megoldják bérleti díj fejében, és segítenek az egészségbiztosítás intézésében is.

A svájci fizetések nagyobb lehetőséget kínálnak a megtakarításra és a jobb életminőség elérésére, mint a hazai bérök. Egy svájci bruttó 27 frankos órabér nettóban nagyjából 21,5 frankot jelent, ami havonta számolva nagyjából 1,3 millió forintnak felel meg. Ez összehasonlítva a magyar bérekkel jelentős előnyt jelent.

A húsfeldolgozók átlagosan bruttó 400 207 forintot kerestek 2023-ban Magyarországon, ami jóval kevesebb, mint a svájci fizetések. Így nem csoda, hogy egyre több magyar dolgozó dönt úgy, hogy külföldön próbál szerencsét.

Címkék: , ,

Kapcsolódó cikkeink