Business Meetup & Dinner
szakmai délután és üzleti vacsora
2024. május 30.

Dátum: 2024. 05. 30. 15:00

Hogyan tovább?

FMCG-piaci exkluzív, vállalati döntéshozóknak

BUSINESS MEETUP & DINNER szakmai délután és üzleti vacsora
Időpont: 2024. május 30.
Helyszín: Hungexpo Főépület I. emeleti konferenciaterem (1101 Budapest, Albertirsai út 10.)

A Trade magazin idén is megrendezi hagyományos, vállalatvezetőknek szóló, félnapos szakmai programját a gazdaság aktualitásairól, a Business Meetup&Dinner eseményen. A délutáni szakmai programban 4 egyórás exkluzív prezentációt hallhatunk magyar és angol nyelven szinkrontolmácsolással! Majd következik egy kétórás kerekasztal-beszélgetés, további két meghívott vendéggel, az alábbi program szerint.

Előadóink:

Nenad Pacek, a Global Success Advisors és az EMEA Business Group alapítója és elnöke, Ausztria

Nenad a világ egyik legnagyobb szaktekintélye a globális gazdaság, a feltörekvő piacok és a gyors nemzetközi növekedést eredményező vállalati stratégiák témakörében. Rendszeresen folytat eszmecseréket nagyvállalatok globális és regionális vezetőivel, és több száz ügyfél-megbeszélésen vesz részt évente a világ minden részén, személyesen vagy online formában. Nagyvállalati körökben jól ismert jegyzetek és diák használata nélkül megtartott előadásairól és konzultációiról. A Global Success Advisorson keresztül Nenad a legnagyobb multinacionális cégek globális felső vezetésének ad tanácsokat, és segít nekik megérteni, illetve előre látni a jövőben bekövetkező folyamatokat.
Négy könyvet jegyez szerzőként, legutóbbi művei a The Future of Business in Emerging Markets (Az üzleti élet jövője a feltörekvő piacokon) és a Global Economy (A globális gazdaság).  Ő a vezető szerzője az Emerging Markets: Lessons for Business Success and Outlooks for Different Markets (Feltörekvő piacok: a siker kulcsa és piaci perspektívák a különböző országokban) című kötetnek is.

Noszek Péter, a Nestlé Hungária ügyvezető igazgatója

Noszek Péter 1991-ben gyakornokként kezdte karrierjét a Nestlé svájci központjában, majd az Egyesült Királyságban. Első magyarországi megbízatását 1992-ben kapta: előbb a szerencsi és a diósgyőri gyárak, majd a teljes hazai szervezet kontrollere lett. 1997-ben az új-zélandi leányvállalathoz szerződtették pénzügyi és kontrolling-vezetőként és ebben a pozícióban maradt azután is, hogy – Ausztráliát útba ejtve – visszatért Magyarországra. 2005-ben pénzügyi vezetővé léptették elő a Nestlé fülöp-szigeteki vállalatánál, majd 2011-ben Svájcba költözött, hogy betöltse a Nestlé Purina Petcare Europe pénzügyi és kontrolling-igazgatói posztját. 2014-ben a Nestlé európai, majd ugyanabban az évben a Távol-Keletre és az Észak-Afrikára is kiterjesztett zónájának pénzügyi és kontrolling-igazgatója lett. Ebben a pozícióban részt vett a régió 2020-ig szóló stratégiájának kidolgozásában. Noszek Péter 2018. januárjától a Nestlé Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

Keleti Arthur kibertitok jövőkutató, az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) alapítója

Kiberbiztonsági és AI szakértő, IT biztonsági stratéga, előadó, író. A „The Imperfect Secret” című könyv szerzője, a digitális titkok és a mesterséges intelligencia biztonságának kutatója. Az Önkéntes Kibervédelmi Összefogás (KIBEV) alapítója. TV/rádió műsorok állandó szereplője. A „Sight: Extended” című film executive producere. 1999 óta stratégiai partnere a Magyar Telekomnak és elődcégeinek. Kutatóként nemzetközi és hazai rendezvények előadója, elsősorban a kiberbiztonság jövőjével, a digitalizáció, a mesterséges intelligencia és az emberi és szervezeti titkok digitalizálásának társadalmi és technológiai hatásaival foglalkozik. Mottója: A kibertértől és a mesterséges intelligenciától ne rettengjünk össze-vissza! Tanuljunk meg strukturáltan félni.

Gazsi Zoltán, az Eisberg ügyvezető igazgatója

Az Agrártudományi Egyetemen után 14 évig az agrár szektorban, a Syngenta munkatársaként dolgozott multinacionális környezetben, globális marketingvezetőként beutazta a világot. 16 éve az Eisberg ügyvezető igazgatója. A vállalat financiális sikerei mellett, példaértékű, őszinteségen alapuló cégkultúrát alakított ki. Szerinte vezetői sikerei az értékes, támogató közösség kialakításáért tett erőfeszítéseinek köszönhetőek. A vállalat társadalmi felelősségvállalási tevékenysége egyedülálló. Elnökségi tagja az Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért szervezetnek és a Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamarának. A Vállalható Vállalkozások, a Kórházsuli Alapítvány és a Budapesti Fesztiválzenekar vállalati nagykövete. 2023-ban a Green Brands Akadémia beválasztotta az év TOP 25 zöld személyisége közé. Évek óta tart motivációs előadásokat iskolákban és cégeknél. 2024-ben megjelent Emberszemlélet című könyve.

Jaksity György, a Concorde alapítója, az igazgatóság elnöke

A Concorde megalapítása előtt 4 évig különböző helyi és nemzetközi pénzügyi társaságoknál dolgozott. Részt vett a Budapesti Értéktőzsde megalapításában, 2002-től 2004-ig annak elnöke is volt. A Befektetési Szolgáltatók Szövetsége elnökségének tagja, korábban az EFFAS igazgatóságának tagja. Gyakran tart előadásokat a magyar és Közép-Kelet Európai értékpapír piacról. Az elmúlt két évtizedben a Bankárképző, a Corvinus egyetem és más felsőoktatási intézmények rendszeres előadója corporate finance és befektetési elméletek területén, több szakkönyv és képzési anyag, cikk, valamint tanulmány szerzője. Részt vett a Concorde minden jelentősebb pénzügyi tanácsadói munkájában, többek között a Budapest Airport, a Richter Gedeon NyRt, a Postabank Rt, FHB, MATÁV, MOL, BorsodChem, TVK, Egis és más vezető magyar társaságok privatizációjában, illetve ezen és más magán társaságok számos vállalatfelvásárlási- és finanszírozási tranzakciójában.

Dr. Surányi György, az Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke

A MKKE Pénzügypolitikai szakának elvégzését követően a pálya a Pénzügykutatási Intézetben indult 1977-ben. Kandidátusi címet – pénz és infláció elmélet – 1986-ban ítélték oda. 1986-87-ben a Világbank konzultánsa, Wash. D.C. az OT államtitkára 1989-90-ben. Az MNB elnöke 1990-91-ben. A CIB Bank vezérigazgatója 1992-95. között. 1995-től hat évig újra az MNB elnőke, egyúttal az IMF magyarországi kormányzója. Közben a habilitációt követően egyetemi tanárrá nevezik ki a Corvinus Egyetemen. 2001-14. között az IntesaSanpaolo Bank Közép Európai vezetője, a CIB, VUB, PBZ, Intesa Belgrád elnöke. A Brughel igazgatósági tagja 2003-07. között. A Brandeis Univ., Boston Nemzetközi Tanácsadó testületének tagja.

Program:

12.30–12.50 Érkezés, networking, szendvicsebéd

12.50–13.00 Köszöntő

13.00-14.00 NENAD PACEK, a Global Success Advisors és az EMEA Business Group alapítója és elnöke, Ausztria: Makrogazdasági elemzés a globális piacokról
Amiről szó lesz: Milyenek a gazdasági kilátások Kelet-Közép-Európában és Magyarországon 2024–2025-ben? Milyen kihívások előtt állnak a nagyvállalatok Európában és Magyarországon? Hogyan tervezzenek a cégek 2025-re? Hogy alakul a továbbiakban az inflációs környezet globálisan és a régióban? Mire számíthatunk a termékek árát illetően az ellátási láncban rövidtávon? Helyre áll-e a rend Nenad szerint 2025-re, 2025-ben?

14.00-15.00 NOSZEK PÉTER, a Nestlé Hungária ügyvezető igazgatója: Gazdasági, piaci kihívások jelene és jövője az FMCG piacon 
Amiről szó lesz: Mi okoz fejfájást egy vállalatvezetőnek? Milyen kilátásai vannak az FMCG szektornak? Mit akarnak a fogyasztók és hogy lehet kielégíteni az igényeiket? Mit jelent a fenntarthatóság a gyakorlatban? Milyen a viszony a kereskedelem és a feldolgozóipar között? Hogy lehet gazdaságosan üzemeltetni a gyárakat? Itthon tarthatók-e a magyar munkavállalók?

15.00–15.30 Szünet

15.30–16.30 KELETI ARTHUR, kibertitok jövőkutató, az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) alapítója: Vállalati kiberbiztonság és mesterséges intelligencia
Amiről szó lesz: Milyen hatással van az AI az értékláncokra, az abban dolgozó emberek és előállított szolgáltatások értékére, a hitelességre, biztonságra? Hogyan alakult eddig, és hogy fog a jövőben a mesterséges intelligencia fejlődése, a deepfake technológiák hitelességét érintő kihívások? Hogyan fejlődik várhatóan az AI tudata és hogyan hat az evolúcióra? Mit jelent a kibertitkok védelmének problémája a privát szférában és vállalati szinten?

16.30–17.30 GAZSI ZOLTÁN, az Eisberg ügyvezető igazgatója: A vállalatvezetői lélek – Emberszemlélet
Amiről szó lesz: Mit hívok én emberszemléletnek és mit jelent nekem? Mi a bizalmi kultúra alapja és miért tartom fontosnak, hogy működik? Hogyan lehetnek fenntarthatóak a közösségek és miért fontosak? Mit jelent a nézőpontváltás ereje? Mi egyáltalán a stressz és mi az igazi baj vele? Hogyan tudjuk testünk jelzéseit helyesen dekódolni?

17.30–18.00 Szünet

18.00–20.00 JAKSITY GYÖRGY, a Concord elnöke és SURÁNYI GYÖRGY, korábbi MNB elnök kerekasztal-beszélgetés: Gazdaságpolitikai irányok aktualitásai
Amiről szó lesz: Mit mutatnak a számok, merre tart a világgazdaság és Magyarország mennyire tudja tartani a lépést? Milyen lehetőségei vannak itthon a fiskális politikának? Merre tovább MNB? Hogy alakul az infláció? Miről szól a magas szintű magyar-kínai találkozó és milyen következményei lesznek? Érdekes-e Magyarország szempontjából, hogy ki nyeri a választásokat az USA-ban?

20.00–22.00 Vacsora, állófogadás

Az esemény moderátora: KRIZSÓ SZILVIA

Jelentkezési lap

További információ: marketing@trademagazin.hu

Az esemény Partnerei: 
   
A vacsorán részt vesznek a Lánchíd Klub tagjai is:

Hovánszky László elnök; Baja Sándor (Randstad); Balázs Ildikó (Auchan); Balogh Tibor (OMV); Bánhidi Attila (Fornetti); Benedek László (Agroloop); Békefi László (Coca-Cola); Dr. Boros Péter (Graboplast); Csongovai Tamás (BA-HA-MAS); Fazekas Endre; Dr. Fábián Ágnes (Henkel); Fekete Zoltán (Márkaszövetség); Dr. Fischer Béla; Flórián László (Rossmann); Földesi György (Al-Rushaid Group); Gazsi Zoltán (Eisberg); Házi Zoltán; Heiszler Gabriella (SPAR); Hermann Zsuzsanna (Trade Magazin); Jeszenszki Lívia (Real); Justin István (Justin Time); Kedves Ferenc (Partner in Petfood); Laknerfi-Korin Katalin (Zwack Unicum); Dr. Kozák Ákos (lmpetus Research); Dr. Köves András (NT); Krizsó Szilvia (KriShow);  Matus István; Mezei János (Co-op Star); Müller Kornél (Törley); Murányi László; Nagy Sándor; Németh Ottó (Herbow); Noszek Péter (Nestlé); Pálinkás Zsolt (Tesco); Poór Zoltán (Puratos); Rácz József (Prémium Kert); Saltzer Kornél; Sófalvi Attila (Mars); Sóskuti György (Bonafarm); Soltész Gergő (Ostotos Családi Pincészet); Strasser-Kátai Bernadett (Real Nature); Szalókyné Tóth Judit (The Coca-Cola Company); Szautner Péter (FrieslandCampina); Székács Tibor (Avokado); Tarsoly József (Wienerberger) Dr. Tímár Imre (Tanner Trade); Tóth Zoltán (Mindz); Venter Zoltán (Essity); Vuleta Zsolt (Borsodi Sörgyár); Zsinkó Bálint 

A rendezvény nem sajtónyilvános!

Kizárólag a Trade magazin weboldalán publikált képek és videó és összefoglaló osztható meg forrásmegjelöléssel: trademagazin.hu