Regeneratív mezőgazdaságból származó búzát használt a Digiorno pizzához a Nestlé

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 07. 27. 09:18

A Nestlé Digiorno ellátási láncában az amerikai búzatermesztők regeneratív mezőgazdasági gyakorlatába fektetett be annak érdekében, hogy pizzáihoz minél egészségesebb és fenntarthatóbb alapanyagokat használhasson.

A 2050-re a nettó zéró kibocsátás elérését célzó ütemterv részeként a vállalat célja, hogy 2025-re a legfontosabb alapanyagainak 20%-át, 2030-ra pedig 50%-át talajmegújító módszereket alkalmazó gazdaságoktól szerezze be.

– Olyan megoldásokat kell találnunk, amelyek közös értéket teremtenek az egész ökoszisztémában – értéket számunkra, a gazdálkodók számára, fogyasztóink és a bolygó számára. Ez a gabonatermesztőkbe történő befektetés csak egy példája annak, hogy miként váltjuk valóra elkötelezettségünket az ellátási láncunkban

– mondta Steve Presley, a Nestlé Zone North America vezérigazgatója.

Több mint 40.000 hektárnyi mezőgazdasági területen alkalmaznak majd víz-, energia- és műtrágyahatékony regeneratív gyakorlatokat. Ez a terület kétszer akkora, mint amekkora a Digiorno pizzához szükséges búza termesztéséhez szükséges.

Food Ingredients First

Kapcsolódó cikkeink