A csirkecomb feldolgozói értékesítése ára 11 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál

A csirkecomb feldolgozói értékesítése ára 11 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál

Az AKI PÁIR adatai szerint Magyarországon a vágócsirke élősúlyos termelői ára 25,2 százalékkal 500,78 forint/kilogrammra, a vágópulykáé 30,8 százalékkal 691,39 forint/kilogrammra emelkedett 2023 első harminchat hetében 2022 azonos időszakához képest....

Tovább olvasom

Kit mi ihlet meg! – A nap képe

Egészen magas szinten űzi a miniatűr művészet általa kitalált ágát az igazán tehetségesnek tűnő Ruby Silvious: használt teafilterekre fest– korábban is mutattunk már hasonló sorozatot a művésztől. A mostani szérián...

Tovább olvasom

HELL ICE COFFEE Choco Latte

Megérkezett a HELL ICE COFFEE termékcsalád legújabb tagja, a Choco Latte, amely a világszerte népszerű, a hazai jegeskávépiacon mégis egyedülálló csokoládés kávéízt hozta el praktikus, aludobozos változatban. A márkától már...

Tovább olvasom

Hoptoberfest – A nap videója

A magyar kraft sör szcéna egyik legeredetibb szereplője, a HopTop, sörfesztivállal ünnepli új sörfőzdéjének megnyitását. A jó hangulatú filmből többek között azt is megtudjuk, hogy a Hoptoberfest milyen koncertekkel és...

Tovább olvasom

A nap mondása

...

Tovább olvasom

GKI: Kell-e 500 ezer vendégmunkás?

A Kormányfő egy korábbi beszédében, mint valós igény, jelölte meg 500 ezer vendégmunkás Magyarországra hozását. Ezt alapozta meg a parlament különböző törvényekkel, amelyekkel könnyebbé válik a vendégmunkások behozatala, illetve a...

Tovább olvasom

GFM: szeptemberben 34 termékkategóriában csökkent az árfigyelőben megfigyelt élelmiszerek átlagára

Már két és fél hónapja működik az árfigyelő rendszer, amely a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) és a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szakmai együttműködésével jött létre az infláció letörése és a családok megvédése...

Tovább olvasom

Kiugróan növekszik a csípős ételek iránti igény hazánkban

A magyarok számára elképzelhetetlen a konyha csípős íz nélkül, ráadásul a kedveltsége is egyre növekszik. A lakosság szinte pontosan háromnegyede hetente legalább egyszer fogyaszt csípős élelmiszert. Különösen feltűnő, hogy a...

Tovább olvasom

Egymillió, kidobásra ítélt ételcsomagot mentett meg egy magyar startup applikációja

A Munch ételmentő applikációjával már több mint egymillió kidobásra ítélt élelmiszercsomagot mentettek meg Magyarországon, ezzel a felhasználók mintegy egymilliárd forint megtakarítást értek el – tájékoztatta az applikációt üzemeltető magyar startup...

Tovább olvasom

Nem változtat a GKI az előrejelzésén

A GKI legutóbbi, márciusi részletes előrejelzése mindenekelőtt az idei visszaesés feltételezésében, az inflációcsökkenés lassúbb voltában, továbbá az EU-transzferekhez való hozzáférés valószínűsített késedelmének mértékében tért el a többségi állásponttól. A GKI...

Tovább olvasom

Jövőnk superfoodjai

Az egyre forróbb és aszályosabb nyarak a mezőgazdaságnak is kihívást jelentenek. A Felelős Gasztrohős alapítvány ezért olyan kampányt szervez, amelynek célja a szélsőséges időjárási körülmények között is jól termeszthető alapanyagok bemutatása,...

Tovább olvasom

A válságon túl, Kánaánon innen a magyar szállodások és vendéglátók

Maguk mögött tudták a világjárvány és az árrobbanás okozta válságot a magyar szállásadók és vendéglátósok, de az ideális helyzetet még messze nem érték el. Budapest szárnyalt az idén, míg a...

Tovább olvasom

Ezek a közösségi média veszélyei a cégek számára

Egyes technológiai óriások, mint a nemrég Facebookról átkeresztelt Meta, a TikTok, vagy a Google hirdetéskezelési és marketing eszközeit (Meta Pixel, TikTok Pixel, Google Analytics) rengeteg hazai vállalkozás alkalmazza weboldalán annak...

Tovább olvasom

Új technológiával csökkenti a Nestlé az alapanyagok természetes cukortartalmát

A Nestlé enzimatikus eljáráson alapuló új technológiája akár 30%-kal képes csökkenteni az alapanyagok, így például a maláta, a tej és a gyümölcslevek természetes cukortartalmát az ízre és a textúrára gyakorolt...

Tovább olvasom

Horvátországban életbe lépett egyes alapvető élelmiszerek árának korlátozása

A horvát kormány legújabb intézkedéscsomagja nyomán, amelyet a megélhetési költségek emelkedése okozta válság enyhítésére dolgozott ki, éjféltől életbe lépett egyes alapvető élelmiszerek árának korlátozása – közölte az Index.hr horvát internetes...

Tovább olvasom

Gyűjtést szervezett a Westend és a Gyermekétkeztetési Alapítvány

A Westend a Gyermekétkeztetési Alapítvánnyal együttműködve nehéz körülmények között élő gyermekeket látott vendégül megújult ételudvarában, a Food&Friends-ben. Az eseményen átadták az alapítványnak azt az ötmillió forintos céges támogatást is, ami...

Tovább olvasom

Tervezzük együtt a logisztikát!

Közúti szállítmányozóként 20 éve kínálunk megbízható, értéknövelt logisztikai szolgáltatást a megrendelőinknek. Folyamatosan bővítjük a szolgáltatásokat és lehetőségeket, amivel megoldást nyújtunk ügyfeleink teljes nemzetközi szállítmányozására. A gyártó és termékforgalmazó cégek új piacokra...

Tovább olvasom

A brit Lidlben folytatja menetelését a Better Nature

A vegán, fermentált szójababból készült mintegy 300 éves múlttal rendelkező hagyományos indonéz étel, a tempeh felemelkedésének élharcosa, a Better Nature bejelentette, hogy az Egyesült Királyság mind a 966 Lidl-üzletében elérhetővé...

Tovább olvasom

Előzd meg a kiégést!

A Trade Marketing Klub nyári találkozója idén is kitekintő jellegű témával várta a résztvevőket. A kiégés megelőzése sokakat érintő terület, amit a szakértő előadók és az aktívan kérdező egybegyűltek alaposan áttekintettek....

Tovább olvasom

EFSA: 5 tipp, hogy környezettudatos és természetszerető felnőtteket neveljünk

Ha az Ön számára is fontos a környezetvédelem, biztosan tudja, mennyi veszéllyel néz szembe élővilágunk, s a benne lakó növények a mindennapok során. Amennyiben szeretné megóvni épségüket, elengedhetetlen, hogy megfelelően...

Tovább olvasom

Öt jótanács a fenntartható mezőgazdaság támogatására

Európa szerte rendezvényekkel és ismeretterjesztő kampányokkal ünneplik az Ökogazdálkodás Napját a biomozgalom képviselői és támogatói. Magyarországon az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) hívja fel ismét a vásárlók figyelmét a bio termelés és fogyasztás...

Tovább olvasom

Fagykár utáni teendők az őszibarack ültetvényben

„Fagykár utáni teendők az őszibarack ültetvényben” címmel tartott szeptember 5-én közös szakmai bemutatót Tordason a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Országos Kertészeti és Beszállítóipari Osztálya. A rendezvény...

Tovább olvasom

Luxemburgban terjeszkedik a francia E.Leclerc

Meg nem nevezett összegért vásárol meg a 23,5%-os piaci részesedésével Franciaországban piacvezető E.Leclerc szupermarketlánc 27 luxemburgi üzletet a Louis Delhaize Grouptól. A megállapodás révén az E.Leclerc megnyitja első üzleteit Luxemburgban....

Tovább olvasom

Szeptember végén ismét jelentkezik a Code #LikeABosch ötletverseny

Útakadályokat detektáló drón, vezeték nélküli hőérzékelő kocka, automatizált szellőztető rendszer – csupán néhány úttörő megoldás, melyeket az elmúlt években hoztak össze a Code #LikeABosch hackathon szemtelenül fiatal résztvevői, mindössze 48 óra leforgása...

Tovább olvasom

Aggódik és megoldást sürget a Magosz elnöke az ukrán gabona behozatali tilalmának megszűnése miatt

Megoldást sürgetett a magyar gazdák érdekében az ukrán gabona behozatali tilalmának megszűnését követő időszakra Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke az M1 hétfői reggeli műsorában. Azt...

Tovább olvasom

Chicagói üzemével kereskedelmi méretűre növeli az Upside Foods a sejttenyésztett hús előállítását

Chicagóban hozza létre az Upside Foods első sejttenyésztett húst kereskedelmi méretekben előállító üzemét, a Rubicont, így kívánva bővíteni kereskedelmi kínálatát, fokozni a méretezhetőséget és csökkenteni a termelési költségeket. Az üzem...

Tovább olvasom

Új beszállító-partneri programot indított a Danone

A vállalat elmondása szerint „meg akarja ragadni a fogyasztói trendeket, hogy mind a Danone, mind partnerei számára növekedési potenciált szabadítson fel”. A beszállítókkal, start-upokkal és intézményekkel való kapcsolatainak szorosabbra fűzése...

Tovább olvasom

KSH: 196 ezer agrárgazdaság működik Magyarországon

Idén a mezőgazdasági tevékenyéget végző gazdaságok száma 2020-hoz képest 19 százalékkal, 196 ezerre csökkent – mondta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) osztályvezetője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón. Ez európai szinten nem egyedülálló,...

Tovább olvasom

Az árérzékeny vásárlók 19%-kal növelték meg a Lidl bevételeit az Egyesült Királyságban

A német Lidl brit leányvállalatának bevételei 19%-kal nőttek annak köszönhetően, hogy alacsony árai egyre több vásárlót vonzottak. Ennek ellenére az infláció és az új üzletekbe eszközölt beruházásokból adódó magasabb költségek...

Tovább olvasom

Kék bolygó – Áder János: az innovációk vonzóbbá teszik az agráriumot a fiatalok számára

A mezőgazdaságot digitális eszközökkel fejlesztő AgroVIR Kft.-t mutatta be Áder János korábbi köztársasági elnök a Kék bolygó című podcastjának hétfőn megjelent adásában, amely a legnépszerűbb videómegosztón is megtekinthető. A volt államfő...

Tovább olvasom
Oldal