A Lidl spanyolországi üzleteinek száma jövőre meghaladja a 700-at

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 12. 05. 09:22

Az infláció és a csökkenő jövedelmezőség ellenére a Lidl továbbra is optimista a spanyolországi piac kapcsán.

A német diszkontlánc 2024-ben további 30 üzletet tervez nyitni az országban, amivel üzleteinek száma meghaladja a 700-at. A vállalat hosszú távú célja elérni az 1000-res üzletszámot a mediterrán országban.

Egy madridi eseményen elhangzott beszéde során Ferran Figueras igazgató elmondta, hogy a Lidl Spanyolországban jelenleg 12 logisztikai létesítmény működtet és négy úgy raktár nyitását tervezi, amelyek némelyikének építése már meg is kezdődött.

A beruházások összege 2023-ban elérheti a 250-300 millió eurót. Eddig a Lidl 2,5 milliárd eurót invesztált spanyolországi terjeszkedésébe.

Az árak emelkedése ugyanakkor befolyással bírt a Lidl spanyolországi teljesítményére.

A vállalat tavalyi pénzügyi évben elért nettó nyeresége az egy évvel korábbi 190 millió euróhoz hasonlóan 193 millió euró volt – mondta el Figueras.

Az árbevétel ugyanebben az időszakban 18%-kal nőtt részben az infláció, részben pedig a 20 üzletnyitás hatására. A költségek emelkedése ugyanakkor a haszonkulcs 15%-ra csökkenését eredményezte.

A 2024 februárjában záruló idei pénzügyi évre vonatkozó prognózis szerint az árbevétel növekedése alig marad el a kétszámjegyű ütemtől. A fogyasztás bővülésével és a fogyasztók magasabb értéket képviselő termékek felé fordulásával a Lidl España optimista.

ESM

Kapcsolódó cikkeink