Jövőnk superfoodjai
Az egyre forróbb és aszályosabb nyarak a mezőgazdaságnak is kihívást jelentenek. A Felelős Gasztrohős alapítvány ezért olyan kampányt szervez, amelynek célja a szélsőséges időjárási körülmények között is jól termeszthető alapanyagok bemutatása, amelyek beltartalmi értéke is kedvező, és termesztésükkel, fogyasztásukkal a biológiai sokféleség is növelhető.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
Az alapítvány szakértőkkel (mezőgazdászok, biogazdák, ökológiai kutatók és dietetikusok) való egyeztetés után egy hét terményből álló listát állított össze. Eszerint a jövő superfoodja lehet a cirok, a kender, a homoktövis, a porcsin, a csicseriborsó, az édesburgonya és a köles.
A kampány során szeretnék megismertetni az alapanyagokat fenntarthatóságuk és a beltartalmi értékük szempontjából, információt adni arról, hogyan érdemes előkészíteni, felhasználni a terményeket, és hol lehet hozzájuk jutni. //
Related news
New subsidies help animal breeders
The Ministry of Agriculture is supporting the sustainability of domestic…
Read more >“To the bin with food waste” – the Nébih No Leftovers program announces a poster design competition
On the occasion of the Sustainability Theme Week, the program…
Read more >Paper packaging may not be the best
The environmental effects of packaging are receiving more and more…
Read more >Related news
A new chef is working at the head of Arany Kaviár
In the person of Bence Molnár, a young, outstandingly talented,…
Read more >(HU) Asztelnemű kempingezéshez, hajózáshoz, űrhajózáshoz – A nap videója
Sorry, this entry is only available in HU.
Read more >(HU) Amikor az Úr áldását adja a pizzarendelésre – A nap képe
Sorry, this entry is only available in HU.
Read more >