Jövőnk superfoodjai
Az egyre forróbb és aszályosabb nyarak a mezőgazdaságnak is kihívást jelentenek. A Felelős Gasztrohős alapítvány ezért olyan kampányt szervez, amelynek célja a szélsőséges időjárási körülmények között is jól termeszthető alapanyagok bemutatása, amelyek beltartalmi értéke is kedvező, és termesztésükkel, fogyasztásukkal a biológiai sokféleség is növelhető.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
Az alapítvány szakértőkkel (mezőgazdászok, biogazdák, ökológiai kutatók és dietetikusok) való egyeztetés után egy hét terményből álló listát állított össze. Eszerint a jövő superfoodja lehet a cirok, a kender, a homoktövis, a porcsin, a csicseriborsó, az édesburgonya és a köles.
A kampány során szeretnék megismertetni az alapanyagokat fenntarthatóságuk és a beltartalmi értékük szempontjából, információt adni arról, hogyan érdemes előkészíteni, felhasználni a terményeket, és hol lehet hozzájuk jutni. //
Kapcsolódó cikkeink
Új témakör a SIRHA Budapest szakkiállításon
2024. március 5–7. között ismét várja a szakembereket a SIRHA Budapest szakkiállítás,…
Tovább olvasom >Úttörő munka
Az aktuális fenntarthatósági témákat körüljáró szakmai fórum keretei között adta…
Tovább olvasom >Whisky-perszonalizáció
A whisky ízének alakítása, megváltoztatása nem teljesen új találmány, néhány…
Tovább olvasom >További cikkeink
Úttörő munka
Az aktuális fenntarthatósági témákat körüljáró szakmai fórum keretei között adta…
Tovább olvasom >Whisky-perszonalizáció
A whisky ízének alakítása, megváltoztatása nem teljesen új találmány, néhány…
Tovább olvasom >Ifjúsági szakácsverseny
Idén is a METRO Gasztroakadémián rendezte meg a 28. Chaine Ifjúsági…
Tovább olvasom >