Jövőnk superfoodjai
Az egyre forróbb és aszályosabb nyarak a mezőgazdaságnak is kihívást jelentenek. A Felelős Gasztrohős alapítvány ezért olyan kampányt szervez, amelynek célja a szélsőséges időjárási körülmények között is jól termeszthető alapanyagok bemutatása, amelyek beltartalmi értéke is kedvező, és termesztésükkel, fogyasztásukkal a biológiai sokféleség is növelhető.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
Az alapítvány szakértőkkel (mezőgazdászok, biogazdák, ökológiai kutatók és dietetikusok) való egyeztetés után egy hét terményből álló listát állított össze. Eszerint a jövő superfoodja lehet a cirok, a kender, a homoktövis, a porcsin, a csicseriborsó, az édesburgonya és a köles.
A kampány során szeretnék megismertetni az alapanyagokat fenntarthatóságuk és a beltartalmi értékük szempontjából, információt adni arról, hogyan érdemes előkészíteni, felhasználni a terményeket, és hol lehet hozzájuk jutni. //
Related news
Hungarian consumers remain price-sensitive, but environmental protection is increasingly important
For years, PENNY has consistently introduced sustainable solutions that enable…
Read more >Lake Balaton’s sustainability program, dredging of the lake, restarts
A government decision has been issued stating that the comprehensive…
Read more >Next generation building services solution for sustainability
In response to global sustainability expectations, LG Hungary has introduced…
Read more >Related news
Which are the top 10 ice cream parlors on Lake Balaton?
Following the data collection of the Balaton Tourism Association, it…
Read more >This is how Hungarians vacation at home – beach vacations at Lake Balaton are everything!
Hungarians prefer to spend their domestic holidays by going to…
Read more >This is why it is worth using the St. Stephen’s Day website and app
The website and app of St. Stephen’s Day help you…
Read more >