Jövőnk superfoodjai
Az egyre forróbb és aszályosabb nyarak a mezőgazdaságnak is kihívást jelentenek. A Felelős Gasztrohős alapítvány ezért olyan kampányt szervez, amelynek célja a szélsőséges időjárási körülmények között is jól termeszthető alapanyagok bemutatása, amelyek beltartalmi értéke is kedvező, és termesztésükkel, fogyasztásukkal a biológiai sokféleség is növelhető.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
Az alapítvány szakértőkkel (mezőgazdászok, biogazdák, ökológiai kutatók és dietetikusok) való egyeztetés után egy hét terményből álló listát állított össze. Eszerint a jövő superfoodja lehet a cirok, a kender, a homoktövis, a porcsin, a csicseriborsó, az édesburgonya és a köles.
A kampány során szeretnék megismertetni az alapanyagokat fenntarthatóságuk és a beltartalmi értékük szempontjából, információt adni arról, hogyan érdemes előkészíteni, felhasználni a terményeket, és hol lehet hozzájuk jutni. //
Related news
Plant-based dog food cuts environmental “pawprint,” UK study reveals
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >The 2025 Symbol of Sustainability Awards have been presented
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Illycaffè introduces compostable Coffee-B system in Italy
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Related news
NGM: domestic tourism set another record in August, with nearly 2.8 million guests spending 7.3 million guest nights in Hungarian accommodations
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >The Consumer Protection Authority inspected taxis, entertainment venues and restaurants
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >