Jövőnk superfoodjai
Az egyre forróbb és aszályosabb nyarak a mezőgazdaságnak is kihívást jelentenek. A Felelős Gasztrohős alapítvány ezért olyan kampányt szervez, amelynek célja a szélsőséges időjárási körülmények között is jól termeszthető alapanyagok bemutatása, amelyek beltartalmi értéke is kedvező, és termesztésükkel, fogyasztásukkal a biológiai sokféleség is növelhető.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
Az alapítvány szakértőkkel (mezőgazdászok, biogazdák, ökológiai kutatók és dietetikusok) való egyeztetés után egy hét terményből álló listát állított össze. Eszerint a jövő superfoodja lehet a cirok, a kender, a homoktövis, a porcsin, a csicseriborsó, az édesburgonya és a köles.
A kampány során szeretnék megismertetni az alapanyagokat fenntarthatóságuk és a beltartalmi értékük szempontjából, információt adni arról, hogyan érdemes előkészíteni, felhasználni a terményeket, és hol lehet hozzájuk jutni. //
Related news
Two-thirds of Valentine’s Day waste is not recyclable
In the European Union, more than 100,000 tonnes of waste…
Read more >Sustainability and nature conservation in a major investment
Opening this spring, Le Primore Hotel & Spa aims to…
Read more >KPMG: 78 percent of large Hungarian companies prepared a sustainability report last year
78 percent of the 100 largest Hungarian companies prepared sustainability…
Read more >Related news
Sustainability and nature conservation in a major investment
Opening this spring, Le Primore Hotel & Spa aims to…
Read more >Valentine’s Day gastronomic adventure with Gianni Annoni organized by Candy
Candy invited gastronomy lovers to a truly special dessert-making experience…
Read more >(HU) Ki vagy, ha mogyorót ennél? – A nap videója
Sorry, this entry is only available in HU.
Read more >