Jövőnk superfoodjai
Az egyre forróbb és aszályosabb nyarak a mezőgazdaságnak is kihívást jelentenek. A Felelős Gasztrohős alapítvány ezért olyan kampányt szervez, amelynek célja a szélsőséges időjárási körülmények között is jól termeszthető alapanyagok bemutatása, amelyek beltartalmi értéke is kedvező, és termesztésükkel, fogyasztásukkal a biológiai sokféleség is növelhető.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
Az alapítvány szakértőkkel (mezőgazdászok, biogazdák, ökológiai kutatók és dietetikusok) való egyeztetés után egy hét terményből álló listát állított össze. Eszerint a jövő superfoodja lehet a cirok, a kender, a homoktövis, a porcsin, a csicseriborsó, az édesburgonya és a köles.
A kampány során szeretnék megismertetni az alapanyagokat fenntarthatóságuk és a beltartalmi értékük szempontjából, információt adni arról, hogyan érdemes előkészíteni, felhasználni a terményeket, és hol lehet hozzájuk jutni. //
Related news
Nestlé’s solar park in Szerencs was handed over
Nestlé inaugurates a new solar park at its Central European…
Read more >Sustainability in focus: Generali EnterPrize competition for the 15 million HUF prize is launched
This year, the Generali Group is announcing the EnterPRIZE international…
Read more >Six thousand people participated in the Feed Your Mind Sustainability Challenge
Nestlé for Healthier Kids and Okos Doboz’s joint educational initiative,…
Read more >Related news
Heat from deep below: Hungarian geothermal energy is an untapped treasure
Although Hungary has excellent geothermal potential, thermal heat currently accounts…
Read more >An EU program to support the development of sustainable tourism has been launched in Szeged
An EU program with a total budget of 2.5 million…
Read more >