Jövőnk superfoodjai
Az egyre forróbb és aszályosabb nyarak a mezőgazdaságnak is kihívást jelentenek. A Felelős Gasztrohős alapítvány ezért olyan kampányt szervez, amelynek célja a szélsőséges időjárási körülmények között is jól termeszthető alapanyagok bemutatása, amelyek beltartalmi értéke is kedvező, és termesztésükkel, fogyasztásukkal a biológiai sokféleség is növelhető.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
Az alapítvány szakértőkkel (mezőgazdászok, biogazdák, ökológiai kutatók és dietetikusok) való egyeztetés után egy hét terményből álló listát állított össze. Eszerint a jövő superfoodja lehet a cirok, a kender, a homoktövis, a porcsin, a csicseriborsó, az édesburgonya és a köles.
A kampány során szeretnék megismertetni az alapanyagokat fenntarthatóságuk és a beltartalmi értékük szempontjából, információt adni arról, hogyan érdemes előkészíteni, felhasználni a terményeket, és hol lehet hozzájuk jutni. //
Related news
Lidl holds on to its market leader position – they celebrated 20 years in Hungary last year
Last year Lidl celebrated 20 years in Hungary by investing…
Read more >Dm invests in technological development, store network and employee training
Focus on supporting and training employees Supporting employees and creating a…
Read more >A surprising result was achieved at the 6th Lake Tisza PET Cup
The experienced organizers of the PET Cup Association, which organized…
Read more >Related news
GKI: What does a foreign tourist mean to us?
The role of tourism in Hungary has grown significantly over…
Read more >Eurozone economic performance unchanged in June
Siófok leads Szallas.hu’s domestic booking top list for the summer…
Read more >Simplification of what has already been simplified
László Kovács, president of the Guild of Hungarian Restaurateurs (MVI)…
Read more >