Jövőnk superfoodjai
Az egyre forróbb és aszályosabb nyarak a mezőgazdaságnak is kihívást jelentenek. A Felelős Gasztrohős alapítvány ezért olyan kampányt szervez, amelynek célja a szélsőséges időjárási körülmények között is jól termeszthető alapanyagok bemutatása, amelyek beltartalmi értéke is kedvező, és termesztésükkel, fogyasztásukkal a biológiai sokféleség is növelhető.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
Az alapítvány szakértőkkel (mezőgazdászok, biogazdák, ökológiai kutatók és dietetikusok) való egyeztetés után egy hét terményből álló listát állított össze. Eszerint a jövő superfoodja lehet a cirok, a kender, a homoktövis, a porcsin, a csicseriborsó, az édesburgonya és a köles.
A kampány során szeretnék megismertetni az alapanyagokat fenntarthatóságuk és a beltartalmi értékük szempontjából, információt adni arról, hogyan érdemes előkészíteni, felhasználni a terményeket, és hol lehet hozzájuk jutni. //
Related news
Food waste in Hungary has dropped by a third in eight years
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Ministry of Agriculture eases conditions for Agro-ecological Programme
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Danone receives global B Corp certification
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Related news
(HU) Perszonalizálható friss grillételek – A nap videója
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >(HU) Virágba bóruló asztalok télen – A nap képe
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Advent in Óbuda: one of the capital’s most beloved Christmas markets is about to begin
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >
