Sirha Budapest 2022 – Közép-Kelet-Európa legjelentősebb élelmiszer-ipari és HoReCa eseménye
Ismét Budapesten, a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban gyűlik össze az élelmiszeripar, pék- és cukrászipar, szálloda- és vendéglátóipar, csomagolóipar és gasztronómia krémje. Az elmúlt időszak jelentős kihívások elé állította a HoReCa szektort, így még nagyobb szükség van a közös eszmecserére és a kapcsolatok felélesztésére, amelyre a Sirha kiállítás tökéletes fórum.
A Sirha Budapest az élelmiszeripar és HoReCa szektor számára 2014 óta Közép-Kelet-Európa legjelentősebb üzleti fórumává nőtte ki magát. 2020-ban 44 országból már több mint 24 000 szakember látogatott el a kiállításra, hogy a 345 kiállító vállalkozást és az aktuális szakmai trendeket megismerje. Az elmúlt évek során folyamatosan nőtt a kiállítók száma, így még szélesebb spektrumot fed le a kiállítás az egyre bővülő hazai és nemzetközi közönség örömére.
Természetesen a találkozási helyszínen és üzletkötési lehetőségeken felül, változatos programlehetőséget kínál a kiállítás. Nem csak szakmai fórumokon vehetnek részt a látogatók, de betekintést nyerhetnek a desszert- vagy szakácsversenyek izgalmaiba is, mely során tovább bővíthetik az aktuális trendekről szóló tudásukat.
A HUNGEXPO kiemelt figyelmet fordít a mindenkori érvényben lévő higiéniai szabályok betartására, hogy a látogatók biztonságban vehessenek részt a nemzetközi eseményen.
A kiállítás köszönettel tartozik a teljesség igénye nélkül a METRO-nak, a Trade magazinnak, továbbá a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének, a Magyar Pékszövetségnek, a Magyar Bocuse d’Or Akadémiának és számos szakmai szervezetnek, amelyek minden alkalommal hozzájárulnak a rendezvény sikerességéhez.
Ismét Budapesten a Bocuse d’Or Europe!
A világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d’Or európai döntője 2016 után ismét Budapestre költözik. A megmérettetésen Európa legjobb séfjei mérik össze tudásukat. 24 főből álló nemzetközi szakmai zsűri választja ki azt a 10 kiemelkedő séfet, akik Európát képviselhetik a Lyonban megrendezendő világdöntőn.
A 2016-ban Budapesten rendezett kiemelkedő eseményre örömmel emlékezhetünk, hiszen a Magyarországot képviselő Széll Tamás érdemelte ki az előkelő első helyet a kontinensválogatón, aki a következő évi lyoni világversenyen a 4. helyen végzett.
A versenyzőknek ez alkalommal is 5 óra 35 perc áll majd rendelkezésükre, hogy elkészítsék az előre meghatározott alapanyagokat tartalmazó hús- és halételt, hogy bizonyítsák a nemzetközi zsűrinek tehetségüket, technikai tudásukat és kreativitásukat.
Az európai döntő a legnézettebb eseménye a versenysorozatnak, hiszen innen jut ki a legtöbb séf a világdöntő versenykonyháiba.
A kontinensválogató, mindamellett, hogy a nemzetközi figyelem középpontjába állítja a Sirha Budapestet, remek lehetőséget biztosít a hazai gasztronómiának, hogy nagyobb ismertségre tegyen szert a nemzetközi színtéren. A résztvevők magyar alapanyagokkal dolgoznak mind a felkészülés, mind pedig a megmérettetés alatt, a versenyre idelátogató séfek, éttermesek, gasztronómiai szakemberek pedig megismerik a Sirha Budapest kínálatát.
A Bocuse d’Or Európai Döntő a Sirha Budapest utolsó két napján, 2022. március 23-án és 24-én zajlik majd a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítás Központban.
Szintén a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítás Központ adott otthont 2021 októberében a Bocuse d’Or magyarországi döntőjének, ahol eldőlt, hogy Dalnoki Bence és Nyikos Patrik képviselik Magyarországot a legrangosabb szakácsverseny kontinentális válogatóján.
További programok
VinCe Budapest
11. alkalommal várja a borkedvelő látogatókat Magyarország legismertebb és legszínvonalasabb beltéri boros rendezvénye, a VinCe Budapest, ezúttal a 2020. évi Sirha Budapesten!
Sirha Budapest Desszertverseny
A Kolonics Zoltán nevével fémjelzett verseny 2022-ben az ötödik alkalommal teremt alkalmat a cukrász szakma hazai tehetségeinek, hogy számot adjanak tudásukról és kreativitásukról egy nemzetközi színvonalú megmérettetésen.
Közétkeztetési Szakácsverseny (KÖSZ) 2021–2022
A korábbi évekkel megegyezően, a versenyző csapatoknak egy felnőtteknek szánt háromfogásos ebédet kell megtervezniük és elkészíteniük, a modern gasztronómia jegyében, előre meghatározott nyersanyagköltséggel. A verseny témája ez alkalommal a farsangi ételek.
Future Store
A Trade magazin standján, a Jövő Áruházában a szakemberek vezetett túrán ismerkedhetnek meg a jövőbe mutató kereskedelmi eszközökkel, szolgáltatói megoldásokkal és FMCG-termékekkel.
Innovációs Termékverseny
A Sirha Budapest, közösen a Trade magazinnal minden alkalommal meghirdeti termékversenyét, melyen az élelmiszeripari és HoReCa iparágban tevékenykedő cégek bemutathatják a kiállítás témájához illeszkedő innovatív megoldásaikat. A pályázatokat 2022-ben is szakmai zsűri értékeli.
Cukrászipari programok
2022-ben, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének szervezésében visszatér a Sirha Budapestre a felnőtteknek és tanulóknak szóló cukrászati megmérettetés, a Pataki János emlékverseny. A Testület emellett fagylaltbemutatóval és színvonalas szakmai előadásokkal is várja majd a szakembereket.
Pékprogramok
A Magyar Pékszövetség 2022-ben a fogyasztók által keresett sütőipari termékek bemutatását helyezi szakmai programjainak középpontjába a Sirha Budapesten.
CSAOSZ konferencia a csomagolóipari aktualitásairól és újdonságairól
Csomagolóipari és Anyagmozgatási Országos Szövetség az iparág legfrissebb újdonságairól, aktuális kérdéseiről szervez előadásokat a már hagyományossá vált CSAOSZ konferencián.
Pannon Gasztronómiai Akadémia
A vendéglátás szakma kiemelt képviselői a magyar gasztronómia népszerűsítését tűzték ki célul, így programjuk nem maradhat le a szektor legjelentősebb szakkiállításáról, a Sirha Budapestről.
Trendek és aktualitások a szakmai konferenciákon
A Sirha Budapest mindig is fontos központja volt a tapasztalat- és tudásmegosztásnak, melyre az elmúlt időszak kihívásait követően különösen nagy szükség van. Éppen ezért a kiállítás konferenciaterme három napon keresztül olyan témákkal várja majd a szakembereket, mint az újrakezdés problémái, az új helyzet kihívásai, a piaci átrendeződés vagy a munkaerőpiaci helyzet, de szó esik majd többek között a közétkeztetés új tendenciáiról vagy a fenntartható vendéglátásról is.
Az előadásokat olyan szervezetek tartják majd, mint a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI), a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) vagy a Felelős Gasztrohős.
További információkért látogasson el a www.sirha-budapest.com weboldalra. (x)
A fenti cikk a Trade magazin 2021/12-01. számában is megjelent.
Kapcsolódó cikkeink
Tejtermékrészlegeket ellenőrzött a Nébih
Kereskedelmi egységek tejtermékrészlegeit ellenőrizték a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.…
Tovább olvasom >Mindenkinek a vásárló a fontos – mindig, mindenhol, mindenkor – Együtt okosodtunk (Business Days 2024 1. rész)
A Business Days harmadik, szerdai napjának délelőttje az elmúlt másfél…
Tovább olvasom >Élelmiszerboltok tejtermékrészlegén járt a Szupermenta
A Szupermenta programban ezúttal kereskedelmi egységek tejtermékrészlegeit ellenőrizték a Nemzeti…
Tovább olvasom >További cikkeink
Aranyérmes borok a Lidl kínálatában
A Lidl Magyarország tíz évvel ezelőtt kötelezte el magát a…
Tovább olvasom >memoQ: Innováció a többnyelvű vállalati kommunikáció világában
A memoQ fordításmenedzsment-rendszer (TMS) forradalmasítja a vállalatok többnyelvű kommunikációját, megoldást…
Tovább olvasom >Vidd magaddal bárhova: fenntartható csomagolás aktív fogyasztóknak
Az aktív fogyasztóknak szánt, ,,on-the-go” élelmiszerek kategóriája egyre nagyobb teret…
Tovább olvasom >