A Kellogg’s három évvel korábban teljesíti a nemek munkahelyi kiegyensúlyozottságára vonatkozó célkitűzését

A Kellogg’s három évvel korábban teljesíti a nemek munkahelyi kiegyensúlyozottságára vonatkozó célkitűzését

A Kellogg’s három évvel a 2025-re kitűzött dátum előtt megvalósította azt a célkitűzését, hogy az Egyesült Királyságban középvezetői és annál magasabb szinten 50%-50%-os legyen a férfiak és nők aránya. A...

Tovább olvasom

Bezárja Galeria Alkoholi üzleteit a Carrefour Polska

A Carrefour Polska bezárja a Galeria Alkoholi üzleteit, mivel a legjobban teljesítő láncai fejlesztésére kíván összpontosítani – olvasható egy a www.dlahandlu.pl online kiadványban megjelent jelentésben. A döntés több mint 20,...

Tovább olvasom

Felszólította a Walmart alkalmazottait, ne osszanak meg vállalati titkokat a ChatGPT-vel

Az amerikai kiskereskedelmi óriás Walmart belső feljegyzést adott ki munkatársainak, amelyben felszólítja őket, hogy ne adjanak ki semmilyen bizalmas, pénzügyi vagy ügyféllel kapcsolatos információt a ChatGPT-hez hasonló generatív MI-eszközöknek. A...

Tovább olvasom

Mintegy 30 borász, 120 féle bor és pezsgősarok is várja a látogatókat a Cifra Borsétán Kecskeméten

Mintegy 30 borász, 120 féle bor, pezsgősarok, gasztronómiai kiállítók és tematikus mesterkurzusok is várják az érdeklődőket a második Cifra Borsétán március végén Kecskeméten. A borkóstoló célja Kecskemét és környéke borra,...

Tovább olvasom

Közös örökségünk a Kárpát-medence borászati kultúrája

Nem hagyjuk parlagon mindazt a gazdagságot, ami a Kárpát-medence talajában, szőlőtőkéiben, gyümölcsbokrain és az emberi hozzáértésben, szorgalomban rejlik – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a II. RibON Kárpát-medencei ribizliborverseny díjátadó...

Tovább olvasom

Bortárolás otthon – A nap képe

Drágább vagy olcsóbb kivitelben, de kreatívan....

Tovább olvasom

METRO: Tavaszünnep az éttermekben

Az októberi Gasztrohét sikerét követően márciusban is gáláns ajándékot ad a METRO a gasztronómia hazai rajongóinak! A tavaszi gasztrofieszta március 13-19. között tart, regisztrálni és kuponokat letölteni pedig az előtte...

Tovább olvasom

A grillezés nagykönyve – A nap videója

Egy könyvben minden, ami a BBQ-hoz kell; készítője természetesen nem egy könyvkiadó, hanem egy reklámügynökség  – hihetetlenül kreatív ötlet!...

Tovább olvasom

Az e-kereskedelem trendjei – 2023

Szép szakma a kutatás. Meggyőződésem, hogy ez egy olyan hivatás, amely az emberi vélemények és viselkedések adattá alakításával segít jobban megérteni azt a komplex világot, amelyben élünk. Sőt, a kutatóval...

Tovább olvasom

Wanzl innovációk közvetlenül az EuroShop-ról (3.)

A Wanzl a kiskereskedelmet konkrétan előmozdító megoldások fejlesztésére és megvalósítására összpontosít, melyben együttműködik vállalatokkal, intézményekkel a kölcsönös előnyök és tudáscsere előmozdítása érdekében. Egy ilyen együttműködés eredménye a pékség folyamatainak teljeskörű automatizálását biztosító BAKISTO rendszer...

Tovább olvasom

Nagy Márton az extraprofitadóról és az ársapkáról is beszélt

Ha az energiaárak nem estek volna vissza, bármekkora is az irányadó jegybanki kamat, feltehetően a forint árfolyama nem stabilizálódik, ezért is fontos az energiaönállóság megteremtése – mondta az Indexnek adott...

Tovább olvasom

Szigorodó világban kell helytállniuk a kertészeknek

Nyolcadszor találkoztak a kertészeti ágazat képviselői Szegeden, hogy március 2-án, a Zsendülés konferencián áttekintsék az ágazatot érintő kérdéseket. A konferenciát szervező Kert-Ész Klub Magyarország Egyesület elnöke, Rácz József köszöntője után,...

Tovább olvasom

A Lidl Magyarország fenntarthatósági céljai

A magyarországi FMCG-piacon 2004 óta jelen lévő Lidl Magyarország nemcsak dinamikusan fejlődő szereplője a szegmensnek, de felelős vállalatként a fenntarthatóság mellett is elkötelezte magát. Kitűzött célok és intézkedések mentén folyamatosan azon...

Tovább olvasom

A Lidl hétfőtől a legnépszerűbb sajtok árát csökkenti

A Lidl Magyarország március 6-tól, hétfőtől jelentős mértékben és tartósan csökkenti a kínálatában található, legnépszerűbb sajtok árát – ezt a boltlánc vállalati kommunikációs cégvezetője közölte a Világgazdasággal. Tőzsér Judit elmondta:...

Tovább olvasom

Rioba: kávéház alfától omegáig

A kávé az életünk része, egy mindennapjainkba ágyazott rítus, egyszerre társasági esemény és énidő. A piaci trendek azt mutatják, hogy a vendéglátóhelyen való kávé és más forró italok (mint a...

Tovább olvasom

Megszólalt a Kifli új ügyvezető igazgatója: erre számíthatunk az árstop után

Gabriel Makki, a Kifli frissen kinevezett új ügyvezető igazgatója a Pénzcentrumnak adott friss interjújában beszélt  a vállalat legnagyobb változásairól, a szortimentjük sajátmárkás felduzzasztásáról, valamint az alacsonyabb jövedelmi rétegűek megcélzásáról –...

Tovább olvasom

Tovább drágulhat a sertéshús a következő hónapokban

A hús esetében egy 10 százalékos áremelkedésre számíthatunk az áratop kivezetését követően, elsősorban a sertéshús árában, de hogy a baromfi ára sem csökken, az is egészen biztos  – fejtette ki...

Tovább olvasom

Növényi alapú termékeket kell-e értékesíteni a hús mellett?

Az élelmiszerrendszer egészségügyi és fenntarthatósági eredményeinek javítása érdekében megszaporodtak azok a kutatások, amelyek arra irányulnak, hogy miként lehet több növényen alapuló étrendet népszerűsíteni. A kutatások kimutatták, hogy bár a húst...

Tovább olvasom

Vegán lazacfilét és ráktortát fejlesztenek

Két kanadai startup kormányzati segítséggel fejlesztheti tovább a vegán tenger gyümölcsei következő generációjának előállításához szükséges technológiát. A torontói székhelyű startup, a New School Foods támogatást kapott több kormányzati ügynökségtől, köztük a Protein...

Tovább olvasom

A burgonyatej az új tejipari alternatíva?

Két új márka arra törekszik, hogy a tehéntejet burgonyára cserélje, olyan élelmiszereket hozva létre, amelyek vetekednek a hagyományos sajtokkal és tejtermékekkel. A vegán sajt már egy ideje létezik. Jellemzően bevált összetevőkből,...

Tovább olvasom

A szójafehérje csökkenti a szívbetegségek kockázatát

Egy új tanulmány megállapította, hogy a szójababban található fehérje képes csökkenteni az LDL-­koleszterinszintet. A tudósok régóta ismerik a szójabab koleszterinszint-csökkentő és lipidszint-szabályozó hatását. Egy új tanulmányban került publikálásra, hogy a szójababban...

Tovább olvasom

Ha savanyú a citrom…készíts belőle limonádét!

Az elmúlt évek nehézségeit követően 2022 elejére már épphogy kezdtek volna fellélegezni a gyümölcslépiac szereplői, amikor kirobbant szomszédunkban a háború, ezzel sok apró szilánkra törve az ébredező optimista álmokat. Az...

Tovább olvasom

Körkép a hazai táplálkozási szokásokról

A magyar lakosság közel kétharmada szerint a fokozott zöldség- és gyümölcsfogyasztástól lesz a táplálkozásuk egészséges, a legtöbben pedig a cukros ételekről mondanának le a legkönnyebben – derült ki a Nestlé...

Tovább olvasom

Hazai láncok: az 54%-os inflációt követő kiigazítási időszak

Bár azt gondolhattuk, hogy a 2020-ban kitört pandémia időszakának lecsillapodását követően talán visszatérhet az élet a normál kerékvágásba, a 2022-ben realizált 54%-os kiskereskedelmi infláció sajnos azt mutatja, hogy ismét „zavar...

Tovább olvasom

Kiskereskedelem a metaverzumban

A kiskereskedelem résztvevői számára a metaverzumban rejlő új üzleti lehetőségek egyértelműen izgalmasnak tűnnek. A Deloitte szakértői megvizsgálták, mi és hogyan lehet hatással a kiskereskedelem kiterjedésére a metaverzumban. A metaverzum olyan kollektív...

Tovább olvasom

Tisztaság, nagy kiszerelésben

Míg korábban a tisztítószerek piacának erőteljes mozgatója volt a fenntarthatóságra való törekvés mind a gyártók, mind pedig a vásárlók részéről, a tavalyi év negatív gazdasági hatásainak eredményeként a fogyasztók számára a...

Tovább olvasom

Öt fizetési trend, amire érdemes figyelni 2023-ban

A Visa szakértői a 2023-as évre előre tekintve 5, kiemelt figyelmet érdemlő trendet ajánlanak figyelmünkbe a fizetések világából. 1. Többet fogunk utazásra költeni 2022 folyamán az utazási forgalom újra fellendült világszerte, ami várhatóan 2023-ban is...

Tovább olvasom

A minőségi pálinkának mindig lesz piaca

Szinte minden, a pálinka árát befolyásoló körülmény megváltozása az ital jelentős drágulását hozza magával. A piac idei körképünkben megszólaló képviselői mégis optimisták, és a magas minőséget nevezik meg a siker...

Tovább olvasom

Velük kerek az ízvilág

A magyarok erős étkezési tradícióira és a megszokott ízek melletti kitartására alapozhatnak a dresszingpiac erős márkái. A piaci szereplők számolnak ugyan némi visszaeséssel az idei szezonban az előzőhöz képest, de bíznak...

Tovább olvasom

Hol van már a tavalyi nyúl?

Szűkebb, koncentráltabb választékkal és a tavalyinál magasabb árcímkékkel jöhet el a húsvét a szezonális édességek piacán. Mivel azonban fő célcsoportjuk a gyermekeké, a finom íz mellett a vonzó csomagolás, az...

Tovább olvasom
Oldal