Az Egyesült Államokban az organikus italok növekedésének motorja a kávé

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 05. 26. 09:04

Az Egyesült Államokban a kávé volt a legkelendőbb organikus ital 2022-ben, amikor is az organikus élelmiszer- és italeladások rekord árbevételt hoztak.

A tavalyi 9 milliárd dolláros árbevételével értékforgalom szempontjából az organikus italok jelentették a második legerősebb kategóriát a termények után. Ebből a legnagyobb arányban az organikus kávé részesedett, hiszen a szegmens eladása 2021-hez képest közel 7%-kal nőtt és elérte a 2,3 milliárd dollárt.

Az organikus üdítők és funkcionális italok piaca közel 14%-kal bővült az egy évvel korábbihoz képest és az ezek eladásából realizált árbevétel mintegy 503 millió dollár volt.

― Az organikus italok egyre inkább teret hódítanak, a fogyasztók szívesen kísérleteznek velük és e téren kevésbé árérzékenyek ― jegyezte meg Angela Jagiello, az Organic Trade Association (OTA) egyik igazgatója. ― Az üdítőknek és funkcionális italoknak nagyszerű éve volt, amihez nagyban hozzájárult az alkoholmentes italok népszerűségének növekedése. A fiatalok egyre kevésbé, vagy egyáltalán nem fogyasztanak alkoholt és ezek az organikus italok ünnepi alkalmakkor is megfelelő választást jelentenek ― véli a szakember.

Az OTA jelentése szerint az organikus élelmiszerek és italok értékesítéséből származó bevétel 2022-ben az USA-ban először lépte át a 60 milliárd dolláros határt (61,7 mrd).

Just Drinks

Kapcsolódó cikkeink