Késik a kékfrankos szürete Sopronban

Késik a kékfrankos szürete Sopronban

A kedvezőtlen időjárás miatt késik a kékfrankos szüretének kezdete Sopron környékén – közölte a helyközség elnöke hétfőn az MTI-vel. Taschner István elmondta: a júliusi, augusztusi melegek miatt behozta a vegetáció...

Tovább olvasom

GKI: Szűk esztendők várnak a kiskereskedelemre

A kiskereskedelem hatévnyi mélyrepülést követő fellendülése várhatóan a növekvő reáljövedelmek ellenére idén sem kezdődik meg, az ágazat éppen csak néhány tizedszázalékos bővülésre lesz képes. Tovább...

Tovább olvasom

Mindig a vendégnek van igaza!!?

Egy floridai bíróság felmentette a vád alól azt a férfit, aki megtagadta egy éttermi számla kifizetését. A felháborodott vendég kevesellte a feltét mennyiségét a spagettijén, emiatt azt követelte, hogy ezt...

Tovább olvasom

SZOC DEKO / ÜVEG – időutazás az MKVM-ben

Az Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum évek óta szerepel a Design Héten a SZOC DEKO témájú kiállítássorozatával, amely anyagnemenként hívja fel a figyelmet a 60-70-80-as évek tárgykultúrájára. Idén október 2....

Tovább olvasom

Szomorúbb szemű tehén még nem illusztrálta az élelmiszeripar „romlottságát” – A nap videója

Meglehetősen agresszív módon próbálja tudatosítani célcsoportjával a „ChipotleMexican Grill” amerikai étteremlánc, hogy ételek friss, kézműves termékekből készülnek. Telefonalkalmazást készítettek: a Madárijesztő című játékot, ami enyhén szólva is azt „érzékelteti” használójával,...

Tovább olvasom

Az NGM nem tart a számlázós kiskaputól

  Nem számít a nyugtaadás helyett a számlázás tömeges elterjedésére a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), a tárca szerint a kisvállalkozások nem választják majd az új pénztárgép helyett a számlázó programokat. Utóbbi...

Tovább olvasom

Kísérlet az élelmiszerpazarlás csökkentésére

Az utóbbi időben mind jobban előtérbe kerül jelenünk egyik nagy problémája, az élelmiszerpazarlás. A világon az emberi fogyasztásra „előállított” kalória 24 százaléka kerül szemétbe, az amerikaiak pedig, élen járva a...

Tovább olvasom

A magyar termékek hírét viszi a Coop Rally

Ebben az évben is a minőségi magyar termelésre, termékekre hívta fel a figyelmet a Coop Rally. A versenyen most először Fazekas Sándor, a Vidékfejlesztési Minisztérium vezetője is részt vett. A...

Tovább olvasom

Terjeszkedik az Unilever Kínában

Harmadik gyártóbázisának építésébe kezdett Kínában, a délnyugat-kínai Szecsuan tartományban a brit és holland központú Unilever, a világ egyik legjelentősebb márkás fogyasztási cikkeket, élelmiszereket, kozmetikumokat és tisztítószereket gyártó és forgalmazó vállalata...

Tovább olvasom

Nivea Men: veled kezdődik minden!

Már több, mint 90 év telt el azóta, hogy a drogériák polcain megjelentek az első, kimondottan férfiaknak szánt termékek. Azóta óriásit változott a világ, és vele együtt a férfiak bőrápolási...

Tovább olvasom

Nyerő páros: Dosia+Vanish=Dosia Premium

A még ragyogóbb tisztaság érdekében a már jól ismert mosószercsalád új taggal bővült. A Dosia Premium továbbfejlesztett formulája a megszokott magas minőségű mosóport a Vanish folteltávolító erejével ötvözi, mely így...

Tovább olvasom

Amikor jól indul a reggel

100 ezerrel indul a nap! – legalábbis a Jó Reggelt! márka legújabb kampányában. A Mondelez Hungária 63 napon át futó promóciójának kreatív munkáját a Human Telex Reklámügynökség végezte. Az biztos,...

Tovább olvasom

Európában először hazánkban mutatkozik be az LG új stratégiai modellje

Az LG Electronics (LG) Európában elsőként Magyarországon mutatta be új változó hűtőközeg áramú (VRF – Variable Refrigerant Flow) megoldását, a Multi V IV-et. A vállalat nagy sikerű Multi V termékeinek...

Tovább olvasom

A tizedik haluskafesztivált rendezik Vanyarcon

Tizedik alkalommal rendezik meg a haluskafesztivált szombaton a Nógrád megyei Vanyarcon; a főzőversennyel egybekötött jubileumi rendezvényen a vanyarci lakodalmast is bemutatják a fellépő csoportok – tájékoztatta az MTI-t a szervező...

Tovább olvasom

Növényekből készült műtojásport dobtak piacra az Egyesült Államokban

Szerdától kapható a növényi alapanyagokból készült mesterséges tojáspor az Egyesült Államokban, de a termelő szerint hamarosan világszerte megjelenik portékája a nagyáruházakban. A por egyebek közt borsó és bab különleges keveréke....

Tovább olvasom

Egymilliárdos fejlesztés az egerszalóki Shiraz Hotelben

Mintegy egymilliárd forint értékű fejlesztés nyomán 20 lakosztállyal, illetve szobával és további wellness szolgáltatásokkal, összesen 2300 négyzetméternyi területtel bővül az egerszalóki Mesés Shiraz Hotel – tájékoztatta az MTI-t a szálloda...

Tovább olvasom

A Raben Group új beruházása Lublinban

2013. szeptember 11-én hivatalosan is megnyitotta a Raben Polska és a Fresh Logistics új, Lublin város, Metalurgiczna 34. szám alatt található logisztikai központját. A beruházás költsége meghaladta a 25 millió...

Tovább olvasom

Ízek, kalóriák, kiszerelések

A Coca Cola új, a brit szigeteken ősszel bevezetésre kerülő, 0,25 literes kólásdoboza 34 kalóriával kevesebbet tartalmaz, mint a 0,33 literes – olvastuk a termék sajátságos kommunikációjában. Tekinthetjük az egészségtrendekre...

Tovább olvasom

Mit kezd Ferran Adria a világ legjobb sonkájával? – A nap videója

Mai videónkból ítélve varázsol azzal is, és ha a világ egyik legismertebb szakácsa találkozik a Joselito sonkával, akkor több mint biztos, hogy nagy dolgok vannak (lesznek?) születőben. És hogy az...

Tovább olvasom

Az éles adatszolgáltatás sikeresen elindult egy győri trafikban

Magyarország egyik vezető retail IT cége, a SZINTÉZIS Informatikai Zrt. 2013.08.27-én sikeresen vizsgázott az előírt ellenőrzésen, így a 244/2013. (VI. 30.) a dohánytermék-kiskereskedők által vezetendő nyilvántartásokról, valamint a dohányboltban forgalmazott...

Tovább olvasom

KSH: csökkentek a mezőgazdasági termelői árak júliusban

Júliusban a gyümölcs- és gabonaárak esése miatt – tizennégy havi emelkedést követően – 2,3 százalékkal csökkentek a mezőgazdasági termelői árak az egy évvel korábbihoz képest – derül ki a Központi...

Tovább olvasom

Hatóságilag rögzített online kommunikációs díjat szorgalmaz a BKIK, az OKISZ és a KISOSZ

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), a Magyar Iparszövetség (OKISZ) és a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ) kiemelt céljuknak tekintik tagjaik társadalmi-gazdasági érdekeinek képviseletét, valamint azok védelmét –...

Tovább olvasom

Megkezdődött a kampány a kaposvári cukorgyárban

Megkezdődött a kampány a Magyar Cukor (MC) Zrt. kaposvári gyárban. Az ország egyetlen működő cukorgyárában csütörtökön elkezdték az első répaszállítmányok feldolgozását, s ezzel elindult az idei 120. feldolgozási idény. Hájos...

Tovább olvasom

Madosz: növekszik az illegális cigarettakereskedelem

Egyre inkább növekszik az illegális cigarettaforgalom és erősödik a termelői dohány feketepiaca – mondta a Magyar Dohánytermelők Országos Szövetségének (Madosz) elnöke szerdán egy szakmai fórumon, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ófehértón. Bényei...

Tovább olvasom

Manpower: pesszimizmus jellemzi a magyar munkaerőpiacot

Pesszimizmus jellemzi a magyar munkaerőpiacot: 2013 utolsó negyedévében a munkaadók 11 százaléka tervez elbocsátást, míg 8 százalék számol munkaerő-felvétellel, 69 százalék pedig nem tervez létszámváltoztatást – derül ki a Manpower...

Tovább olvasom

Élmény-vásárlás a MOM Parkban lévő SPAR-ban

Egy nagyszabású átalakítás után 2013. szeptember 12-én nyitja meg kapuit a minden területen megújult és igazi vásárlási élményt nyújtó SPAR szupermarket Budapest XII. kerületében, a MOM Park Bevásárlóközpontban. A SPAR...

Tovább olvasom

Átvette az aranyérmet a Törley pezsgőmestere Londonban

Különleges díjjal térhetett haza Londonból a Törley, a hazai pezsgőkészítés mestere. A borvilág egyik legrangosabb megmérettetésének számító Decanter World Wine Awards verseny ünnepélyes díjátadóján -2013. szeptember 4-én – a Törley...

Tovább olvasom

Gasztronómiai fesztiválközpont épül Békéscsabán

Letették a békéscsabai CsabaPark gasztronómiai központ alapkövét szerdán. Az épületkomplexum célja a csabai kolbászkészítés hagyományainak őrzése és népszerűsítése lesz a hazai turizmusban. A projekt keretében kolbászfalu épül, benne múzeum, ahol...

Tovább olvasom

Tökfesztivált rendeznek a hét végén Nagydoboson

Az ország legnagyobb, leghosszabb és „legigazibb” tökét is kiválasztja a zsűri a hét végén a nagydobosi 13. Nemzetközi Sütőtök Fesztiválon, ahol tökszínházi- és tökszobrászati bemutatót tartanak, valamint a híres tökös...

Tovább olvasom

Magazine: Akkor hát szerethetjük vagy nem? – Száraztészta-piaci körkép

Bár a hazai fogyasztó ízlése alig változik, a piacon mégis látható nyomot hagyhat az új közétkeztetési  törvény, amely szabályozza a heti száraztészta-fogyasztást is – ezt állítják a cikkünkben megszólaló szakemberek,...

Tovább olvasom
Oldal