Kísérlet az élelmiszerpazarlás csökkentésére
Az utóbbi időben mind jobban előtérbe kerül jelenünk egyik nagy problémája, az élelmiszerpazarlás. A világon az emberi fogyasztásra „előállított” kalória 24 százaléka kerül szemétbe, az amerikaiak pedig, élen járva a pazarlásban, a vásárolt élelmiszer 40 százalékát dobják kukába – ez hozzávetőlegesen 100 Mrd dollárnyi értéket jelent évente.
A Food Tank elnevezésű nemzetközi mozgalom Élelmiszerpazarlás-mentes New Yorkot! elnevezésű projektje megvalósításához szeptember 19-ére találkozóra hívta a hasonló profilú szervezet vezetőit, valamint az USA számos illetékes szervezetének vezetőjét. Bátor és szép próbálkozás, aminek eredményekről hírt adunk majd olvasóinknak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A női energiák a fókuszban az idei Gourmet fesztiválon
A kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők kerülnek főszerepbe…
Tovább olvasom >Turisztikai ügynökség: egymilliárd forintból újulhatnak meg a Tourinform irodák
Egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a kormány a…
Tovább olvasom >Több mint kétmillió eurót fordít turisztikai fejlesztésre a Nemzeti Múzeum
Több mint kétmillió eurót fordíthat turisztikai fejlesztésre a Magyar Nemzeti…
Tovább olvasom >