Kísérlet az élelmiszerpazarlás csökkentésére
Az utóbbi időben mind jobban előtérbe kerül jelenünk egyik nagy problémája, az élelmiszerpazarlás. A világon az emberi fogyasztásra „előállított” kalória 24 százaléka kerül szemétbe, az amerikaiak pedig, élen járva a pazarlásban, a vásárolt élelmiszer 40 százalékát dobják kukába – ez hozzávetőlegesen 100 Mrd dollárnyi értéket jelent évente.
A Food Tank elnevezésű nemzetközi mozgalom Élelmiszerpazarlás-mentes New Yorkot! elnevezésű projektje megvalósításához szeptember 19-ére találkozóra hívta a hasonló profilú szervezet vezetőit, valamint az USA számos illetékes szervezetének vezetőjét. Bátor és szép próbálkozás, aminek eredményekről hírt adunk majd olvasóinknak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Digitális formában is elérhetővé válik a SZÉP-kártya 2025-től
2025. szeptember 1-jétől jelentős változás lép életbe a SZÉP-kártya felhasználásában:…
Tovább olvasom >A MOL Campus mindkét étterme, a Virtu és a Zazie is Michelin ajánlást kapott
Mindössze egy évvel a megnyitásukat követően a MOL Campus mindkét…
Tovább olvasom >Változások az alkoholreklámozási szabályokban 2024. január 1-től
2024. január 1-jétől jelentős változások lépnek életbe az alkoholreklámozás terén,…
Tovább olvasom >