Növényekből készült műtojásport dobtak piacra az Egyesült Államokban
Szerdától kapható a növényi alapanyagokból készült mesterséges tojáspor az Egyesült Államokban, de a termelő szerint hamarosan világszerte megjelenik portékája a nagyáruházakban.
A por egyebek közt borsó és bab különleges keveréke. Szülőatyja Josh Tetrick, a termelő cég alapítója. A The Daily Mail című brit lap szerdai jelentése szerint Tetrick alapötlete az volt, hogy könnyen termeszthető növények kellő elegyítéséből, baromfik teljes kihagyásával, sikerülhet a tyúktojáshoz hasonló ízű, tápértékű és főzési tulajdonságú anyagot előállítani.
A brit lap munkatársai kipróbálták a műtojásport egy sütemény elkészítésében és majonéz kikeverésében. Az eredmény meglepte őket, mert a műtojás tökéletesen helyettesítette az igazit: nem különbözött sem ízre, sem külcsínre a „kontrollcsoporttól”, a valódi tojásból készült sütitől és majonéztől.
A cég már tárgyal a nagy élelmiszergyárakkal, jóllehet még csak a majonéz és a sütemények készítéséhez való műtojásporát tartja tökéletesnek. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
GVH: Indokolt a versenytörvény egyes módosításainak halasztása
A Gazdaság Versenyhivatal (GVH) egyetért a versenytörvény egyes tervezett módosításainak…
Tovább olvasom >Magyarországon évente mintegy kétmillió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik
Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára…
Tovább olvasom >„Kukába az élelmiszerpazarlással” – plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja
A Fenntarthatósági Témahét alkalmából „Kukába az élelmiszerpazarlással” címmel indít plakáttervező…
Tovább olvasom >