Megkezdődött a kampány a kaposvári cukorgyárban
Megkezdődött a kampány a Magyar Cukor (MC) Zrt. kaposvári gyárban. Az ország egyetlen működő cukorgyárában csütörtökön elkezdték az első répaszállítmányok feldolgozását, s ezzel elindult az idei 120. feldolgozási idény.
Hájos László, az MC Zrt. vezérigazgató-helyettese az MTI-nek elmondta: a kedvezőtlen időjárás miatt a tervezettnél mintegy 20 százalékkal kevesebb cukorrépára sikerült leszerződniük, így várhatóan 750-800 ezer tonna cukorrépát dolgoznak fel.
Ez elegendő ahhoz, hogy az Európai Unió által meghatározott – a hazai éves fogyasztás mintegy harmadát kitevő – 105 ezer tonnás cukorkvótát teljesítsék, illetve még e feletti mennyiséget is készítenek – tájékoztatott az igazgatóhelyettes. Hozzátette: a répa cukortartalma megfelelő, az első napon mért cukortartalom 16,5 százalékos és ez várhatóan így lesz a későbbiekben is.
Hájos László elmondása szerint a kaposvári gyárban a tervek szerint 100-105 napig tart a kampány. Ez idő alatt a mintegy 200 állandó és az idényre felvett 100 dolgozó négy műszakban, folyamatos munkarendben dolgozik.
A feldolgozáshoz szükséges energiaigény nagy részét a korábban hulladékként kezelt répaszeletek hasznosításával a társaság 100 százalékos tulajdonában lévő Biogáz Fejlesztő Kft. fermentorai biztosítják. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Adni Öröm! – nehéz sorsú embereknek gyűjtenek tartós élelmiszereket a SPAR-üzletekben
Elindult mától a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország…
Tovább olvasom >A Lidl kiadta 3. fenntarthatósági jelentését
Megjelent a Lidl Magyarország 2022/2023-as üzleti évekre vonatkozó fenntarthatósági jelentése.…
Tovább olvasom >Tíz millió forintnyi tetőcserepet ajánlott fel a törökbálinti Tábitha Hospice Ház építéséhez a Wienerberger
Tizenharmadik alkalommal indult el a „Jónak lenni jó!” adománygyűjtő aktivitás,…
Tovább olvasom >