Baromfi világnapot tartanak szombaton

Baromfi világnapot tartanak szombaton

Idén első alkalommal rendezi meg május 10-én szombaton Magyarországon a Baromfi világnapot a Baromfi Termék Tanács (BTT) – közölte a BTT az MTI-vel pénteken. A világnap alkalmából Budapesten a Magyar...

Tovább olvasom

A legsikeresebb hazai vállalati támogatások műhelytitkai

A MAF az idén újra megszervezte Katalizátor Műhelybeszélgetések elnevezésű szakmai fórumát, amelynek során a résztvevők „testközelből” ismerkedhettek meg a MAF Társadalmi Befektetések Díj előző évi nyertes programjaival és feltehették kérdéseiket...

Tovább olvasom

A körte évét ünnepli a IX. Budapesti Pálinkafesztivál

Több mint négyszáz párlatot kóstolhatnak meg május 15. és 18. között a IX. Budapesti Pálinkafesztivál vendégei: a Városháza Parkba visszaköltözött programsorozat főszereplői idén a körte és a körtés pálinka különlegességek...

Tovább olvasom

Nyolcvanhat Tescoban működő trafiknak költöznie kell

Trafikosok százainak kell új üzemeltetési helyet választani, mert egy tavalyi kormányrendelet-módosítás értelmében május 30-tól nem működhetnek a 2500 négyzetmétert meghaladó alapterületű eladótérrel rendelkező üzletekben és a benzinkutakon. A Tesco 113...

Tovább olvasom

Sauvignon blanc lett az idei gyöngyösi városbor

Egy 2013-as évjáratú Sauvignon blanc lett a 2014-es gyöngyösi városbor. A győztes bort egy „vakbírálat” keretében választotta ki a zsűri pénteken Gyöngyösön. Az idei bírálatra tizenkét mátrai pincészet 27, a...

Tovább olvasom

KAVOSZ Zrt.: beruházásokra ösztönöz a Széchenyi Kártya Program

A hazai kisvállalkozások a korábbi rövid távú pénzügyi problémák megoldása helyett egyre nagyobb arányban gondolkodnak beruházásokban, amit a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramja mellett a Széchenyi Kártya Program alacsony kamatozású...

Tovább olvasom

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ajánlása a szerződéskötéshez

Március 15-én hatályba lépett az új Polgári törvénykönyv, és módosították a szakmaközi szervezetekről és az agrárpiaci szabályozás egyes kérdéseiről szóló törvényt. Ezek érdemi változásokat hoznak a mezőgazdasági termények határidős teljesítését...

Tovább olvasom

Achatz modern kínai menüje – A nap videója

Az általunk sokat „emlegetett” Grant Achatz, aki a chicagói Alinea éttermével idén is stabilan a világ 10 legjobbja között volt (2013-ban ugyanez a szavazás közel 900-as paneljének séf tagjai őt...

Tovább olvasom

A szószok és a gyerekek zöldségfogyasztása

A gyerekek titkán rajonganak a zöldségekért, ám ha ketchupba vagy sajtszószba mártogatva kapják, szívesebben fogyasszák el őket, sőt később ezek nélkül is elfogadják az egészséges falatokat – olvastuk a natursztiget.com-on....

Tovább olvasom

Ökoturisztikai létesítményeket avattak a Keszthelyi-hegységben

Több mint 36 millió forint ráfordítással épült kilátót, pihenőházakat és tanösvényeket avatott pénteken a térség erdeit kezelő Bakonyerdő Zrt. a Keszthelyi-hegységben. A Vonyarcvashegy területén lévő büdöskúti pihenőháznál Varga László, a...

Tovább olvasom

Saját háza táján sepregetett a NÉBIH

Nemcsak beszélnek róla, tesznek is érte! Idén először, de egész biztosan, nem utoljára csatlakozott a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Május 9-én a...

Tovább olvasom

Jó volt magyarnak lenni tegnap a Bocuse d’Or-on

Jó volt, és nemcsak azért, mert a világ legfontosabb szakácsversenye európai döntőjének második napján lelkes, és az előző évekhez képest nem is olyan kis csapat remek hangulatban szurkolhatott Molnár Gábornak,...

Tovább olvasom

Megkezdődött a Bocuse d’Or európai döntője

Tegnap reggel 8.30-kor ringbe, pontosabban főző-boxokba lépett a világ leghíresebb gasztronómiai versenye európai selejtezőjének első 10 versenyzője. Mint ismeretes, a magyar színekben induló Molnár Gábort a mezőny ma szereplő második...

Tovább olvasom

GfK: ismét enyhén nőtt a kereskedelmi márkák részesedése a napi fogyasztási cikkek piacán

A 2012-ben mért enyhe csökkenés után 2013-ban ismét nagyobb részesedést tudtak elérni a kereskedelmi márkás termékek. Az értékben kifejezett forgalmi adatok alapján piacrészük éves átlagban 26 százalékot ért el. A...

Tovább olvasom

Összefognak a kasszacsere károsultjai

Az Érvek érdekvédelmi csoport egységes fellépésre buzdítja a kasszakárosultakat az interneten. Több tízezren maradtak állami támogatás nélkül azok közül, akik korábban a visszavont engedélyű kasszák közül rendeltek, vagy az eltűnt...

Tovább olvasom

Klein Dávid nem hagy ökológiai lábnyomot az Everesten

Az idei tavaszi mászószezonban a szokásosnál jóval kevesebben próbálkoznak az Everest megmászásával, főként a déli oldalon történt tragikus lavinabaleset és a serpasztrájk következtében. Azonban az utóbbi években olyannyira fellendült a...

Tovább olvasom

Japán animehős lett a magyar őshonos sertés

Mangalicáról szóló japán képregényt mutattak be sajtótájékoztatón, Budapesten. Torimo Matsumoto képregényének főhőse Tóth Péter, a Mangalica Tenyésztők Országos Egyesületének elnöke, aki 20 évvel ezelőtt áldozatos munkával mentette meg a mangalicát...

Tovább olvasom

Rohamosan nő a pálmaolaj-fogyasztás az egész világon

Napjainkban már a 35 százalékát teszi ki a növényiolaj-termelésnek és felhasználásnak az élelmiszerekben, kozmetikumokban, gyógyszerekben és kenőanyagokban és a gépjárműveket hajtó biodízelben is megtalálható pálmaolaj – tájékoztatta az árupiaci befektetésekkel...

Tovább olvasom

Használják, de nem értik igazán a Facebookot a kkv-k

Használják, de nem értik igazán a Facebookot a közösségi kommunikációban érdekelt hazai kis- és középvállalkozások (kkv-k). Joanelli Tamás, a Be Social közösségi marketing cég ügyvezetője szerint Magyarországon egyértelműen a Facebook...

Tovább olvasom

Júniustól vadhús is lesz a menzákon

Júniustól havonta kétszer vadhúsból készült ételeket tálalnak majd fel a Junior Vendéglátó Zrt. által ellátott 256 menzán a Mintamenza Program keretein belül az ország több mint 17 városában – jelentették...

Tovább olvasom

Először választották meg a Balaton fagyiját

Első alkalommal választották meg a Balaton fagyiját a Nyitott Balaton programsorozat keretében. A győztes édesség, amely a Balatoni randevú nevet viseli és pezsgős marcipán szamócával, egy balatonmáriafürdői fagylaltozóból került ki....

Tovább olvasom

A vendégek harmada hízik a wellnesshotelekben

Hiába szól a wellness az egészségtudatos életmódról, az ilyen szolgáltatást nyújtó szállodák vendégeinek harmada többletsúllyal érkezik haza – derül ki a Szallas.hu portál felméréséből, amelynek eredményét csütörtökön juttatta el az...

Tovább olvasom

Édesség Beregsurányból

Édesipari gyártóüzemet épít a Fruitbonbon Kft. a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Beregsurányban. A decemberre elkészülő, mintegy 500 millió forint értékű gyáregységet saját tőkéből építi a cég a Bereg-Log Kft. segítségével. Az üzemben...

Tovább olvasom

Sikeres volt az Uniós Fejlesztések Nyílt Napja

Több mint húszezren látogattak el országszerte az Uniós Fejlesztések Nyílt Napja elnevezésű programsorozat keretében megrendezett kulturális, szabadidős és tudományos beruházások helyszíneire. Magyarország 7 régiójában több mint 50 projektet tekintettek meg...

Tovább olvasom

Új keltetőüzem Uraiújfaluban

Csaknem kétmilliárd forintos beruházással épült fel Uraiújfaluban a Bábolna TETRA Kft. új baromfikeltető üzeme. A 3800 négyzetméter alapterületű új keltető üzem kapacitása évi 32 millió naposcsibe. A cégcsoporton belül, a...

Tovább olvasom

Ismét Mórahalmon termeltet paprikát a Kotányi

Együttműködési megállapodást kötött Mórahalom Önkormányzata, a Kotányi fűszer-kereskedelmi cég és a Fűszermalom Kft. a szegedi paprikatermelés fellendítése érdekében. A Kotányi család tulajdonában levő vállalkozás megbízásából az önkormányzat és a Homokhátságért...

Tovább olvasom

Emberemlékezet óta nem ehettünk ilyen korán jó cseresznyét

Közel két héttel hamarabb szüretelhető a világ legkorábban érő cseresznyefajtája, a magyar nemesítésű Rita. Míg az elmúlt években ez a korai fajta is csupán május 20-25-e táján érett, addig most...

Tovább olvasom

Küszöbön az ipari forradalom 4.0

Új ipari forradalom küszöbén állunk, amelyben intelligens gyárak, digitális hálózatok, mindent átfonó kereskedelmi kapcsolatok jelentik a sarokköveket. Az integráció kiterjed a termelés és az áruellátás minden elemére, az ötletektől a...

Tovább olvasom

Magazin: Ráncok simulóban

Az elmúlt hetek pénzügyeket érintő ­folyamatai az év eleji izgalmakhoz képest ­viszonylagos nyugalomban ­teltek. Itthon sima győzelemmel tudta le a választásokat a kormánypárt, és a piac már ezt is tudta...

Tovább olvasom

Tovább növelte piaci részesedését 2013-ban a szarvasi Gallicoop Pulykafeldolgozó

Tovább növelte piaci részesedését a baromfiipari feldolgozók piacán 2013-ban a szarvasi Gallicoop Pulykafeldolgozó, a társaság exportértékesítése jelentősen nőtt, a cég árbevétele tavaly 32,1 milliárd forint volt, hasonlóan a megelőző évihez...

Tovább olvasom
Oldal