Profitálhatnak a kiskereskedők a kasszacseréből

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 12. 01. 09:58

Nemcsak a költségvetésnek, a kereskedőknek is kézzelfogható hasznot hozhat a kasszák NAV-bekötése – hívják fel a figyelmet az onlinekassza.hu által megkérdezett szakértők. Az előrelátó kereskedők vagy PC-s rendszert választottak, vagy olyan kiskasszákat, amelyek számítógéphez illeszthetők. Ezzel a tapasztalatok szerint már rövid időn belül hasznot hajthat az online kassza.

Új korszakot nyitott a kereskedelemben a kasszák online bekötése. A PC-s rendszerekhez kapcsolható kiskasszák – például a Jota, a Sento vagy a CashCube – alkalmasak arra, hogy cikkelemes készletnyilvántartó rendszerekhez csatlakozzanak – mondja Bessenyei István, a Laurel Cégcsoport tulajdonos-ügyvezetője. – A kisebb boltok tulajdonosai ezzel saját hasznukra is fordíthatják a modern technika bevezetését.

Egy vállalkozás forgalmáról, készletéről, vevőiről, árréséről és akcióiról rengeteg adat keletkezik. Ezek azonban csak akkor értékesek, ha a cég rendszerezi, értelmezi azokat, és levonja a megfelelő következtetéseket. Nem mellékes, hogy a forgalom teljes mértékben felügyelhető, kasszánként, alkalmazottanként is láthatóak az eredmények, így a boltos ellenőrizheti beosztottjait akkor is, ha éppen nincs jelen. A kereskedelmi háttérrendszerekkel gyorsul a készletezés, a hibalehetőségek pedig minimálisra csökkennek – hangoztatják a szakértők.

Az új lehetőségre reagálva a Laurel például CHECK néven fejlesztett ki rendszert, mindjárt öt változatban. Ezek a kisebb és nagyobb élelmiszer-, valamint a non-food üzletek specialitásait követik le, és készült olyan változat, amelyet étterem, valamint a nemzeti dohányboltok is használhatnak.

Egy konkrét üzletben, amelynél 3 éve vezettek be hasonló rendszert, 14,6 százalékkal nőtt az árbevétel két év alatt, a készletezés hatékonysága pedig 16 százalékkal javult. Ezt az eredményt érhetik el most mindazok a kereskedők, akiknek az online kassza bevezetése miatt PC-vel összeköthető pénztárgépük lett

Kapcsolódó cikkeink