Negyven százalékkal több adományt gyűjtött idén a Magyar Élelmiszerbank

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 11. 28. 11:16

Mintegy 195 tonna tartós élelmiszert gyűjtött a Magyar Élelmiszerbank Egyesület 3500 önkéntese a 140 város 257 helyszínén zajló hétvégi tartósélelmiszer gyűjtésén, ez negyven százalékkal meghaladja a tavalyi adományok mennyiségét.

elelmiszerbankAz adományokból az Élelmiszerbank mintegy 30 000 csomagot állít össze, amelyeket karitatív szervezetek közreműködésével még karácsony előtt eljuttat a rászoruló családoknak – tájékoztatta vasárnap az egyesület az MTI-t.

Az élelmiszer-áruházakban, szupermarketekben a szervezet körülbelül 3500 önkéntese segítette az adományok összegyűjtését. Az akció fontosságát hazai hírességek is felismerték, így Jakupcsek Gabriella, Nagy Ervin, Péterfy Bori, Somogyi Zoltán, Szalóki Ági, Nagy Ervin és Szekeres Nóra is hozzájárult a kezdeményezés sikeréhez. A sztárok az olyan alapvető élelmiszerek mellett, mint a tészta, a rizs vagy a cukor, édességgel is kedveskedtek a rászoruló családoknak. A lakosság adományait – amelyek nagy része tészta, rizs, liszt, cukor és konzervféle, továbbá az ünnepek közeledtével szaloncukor és édesség – helyi karitatív szervezetek közreműködésével a gyűjtések helyének közelében élő családokhoz juttatja el az Élelmiszerbank.

“Nagyon örülünk, hogy az idén még többen támogatták a rászorulókat adományaikkal, és hozzájárultak ahhoz, hogy az akció ilyen szép eredménnyel záruljon. Ezúton is szeretnénk megköszönni minden vásárlónak, aki segített adományával, illetve támogatónknak és partnereinknek, továbbá a médiának, akik lehetővé tették a gyűjtés megszervezését, népszerűsítését” – értékelte a gyűjtés eredményeit Cseh Balázs, az Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

Az Élelmiszerbank 2005-ös megalakulása óta 33 000 tonna élelmiszert osztott ki mintegy 13 milliárd forint értékben a rászorulóknak. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink