FruitVeB: a zöldségtermés a tavalyihoz hasonlóan, 1,9 millió tonna körül lehet

FruitVeB: a zöldségtermés a tavalyihoz hasonlóan, 1,9 millió tonna körül lehet

Néhány zöldségfélét, köztük a paprikaféléket és a zöldborsót ugyan károsította a hosszú aszályos időjárás, a csemegekukoricának ugyanakkor jót tett a meleg, rekordtermés várható. A zöldségtermés az idén megközelítheti a tavalyihoz...

Tovább olvasom

Nagy István: kampány indul a mézfogyasztás ösztönzésére

Kampány indul a belföldi mézfogyasztás ösztönzésére, ami az évente megtermelt 20 ezer tonnából jelenleg csupán 7 ezer tonna, egy főre számítva mintegy 70 dekagramm – mondta Nagy István agrárminiszter sajtótájékoztatón...

Tovább olvasom

Élelmiszerkoordinátor-hálózatot alakított ki a NAK

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarán belül elkezdte munkáját az élelmiszeriparikoordinátor-hálózat, valamint megjelent az „Élelmiszeripari kézikönyv” elnevezésű kiadványsorozat első része – hangzott el a NAK október 16-i, Ercsiben megtartott sajtótájékoztatóján. Mindezzel a...

Tovább olvasom

Madosz: erősebb érdekképviseletre van szüksége a dohánytermelőknek Európában

A magyar és az európai dohánytermelés fennmaradása érdekében új politikai megállapodások megkötését, és az eddigieknél erősebb érdekképviselet megteremtését kell elérnie a dohánytermelőknek az Európai Unióban – jelentette ki a Magyar...

Tovább olvasom

Ötödik helyezést ért el a magyar csapat a borfelismerés világbajnokságán

Két helyezést javítva tavalyi eredményéhez képest a magyar csapat az előkelő 5. helyet szerezte meg a hagyományosan franciaországi szervezésű Borfelismerő Világbajnokság (Championnat du Monde de Dégustation) hétvégi döntőjében. A magyar...

Tovább olvasom

Hogyan lett egy csődbe ment állami gazdaság helyén az ország legnagyobb pincészete?

A Varga Pincészet története 1993-ban kezdődött, amikor a Varga család Badacsonyörsön megvásárolta egy állami gazdaság 5,6 hektáros ipari területen fekvő csődbe ment pincészetét 180 millió forint plusz áfáért. Varga Péter...

Tovább olvasom

Átadták a Procter&Gamble gyöngyösi gyárának tanműhelyét

A Procter&Gamble (P&G) megnyitotta a cég gyöngyösi gyárában létrehozott, a helyi szakképző iskolások számára duális képzést biztosító modern tanműhelyét. A vezető napi fogyasztási cikkeket gyártó multinacionális vállalat – az Egri...

Tovább olvasom

Indulhat az agrártámogatási előlegek kifizetése

Október 16-tól fizethetők ki az uniós és a magyar költségvetésből az agrártámogatási előlegek a legfrissebb Magyar Közlönyben található agrárminiszteri rendelet szerint. Az agrártámogatások 2018. évi mértékének megállapításáról szóló rendelet részletezi...

Tovább olvasom

Agrárkamara: évente 200-500 tonna szelídgesztenye terem

A héten már kapható lesz a piacokon a szelídgesztenye, amelyből az utóbbi években 200-500 tonna termett Magyarországon – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK)  az MTI-vel. A közlemény szerint Magyarországon...

Tovább olvasom

Mákos céklatorta lett az év gyógynövényes, házi cukormentes tortája

Idén a legfinomabb és a legkreatívabb, gyógynövényes tortát is díjazták a Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyen, melyet Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány szervez meg minden évben. A rangos zsűriben Lopes-Szabó Zsuzsa,...

Tovább olvasom

Több mint félmillió dollárért kelt el egy üveg Romanée-Conti vörösbor

Rekordáron, 558 ezer dollárért (151 millió forint) kelt el egy palack ritka, 1945-ös évjáratú Romanée-Conti vörösbor a Sotheby’s  New York-i árverésén. Borért soha ekkora összeget nem fizettek árverésen – közölte...

Tovább olvasom

Erős forgalmat vár a hosszú hétvégére a szállodaszövetség

Erős forgalom várható a hosszú hétvégéken a szállodákban a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke szerint. A Szállás.hu elemzése azt mutatja, hogy a belföldi települések közül az október 23-i...

Tovább olvasom

Sajátságos harc a rózsaszín adó ellen – A nap videója

A rózsaszín adó elleni küzdelem jegyében zajlott a Burger King akciója, amelyben a „nagytőke” nőket sújtó szexista megkülönböztetésére hívják fel a figyelmet. A pink tax azt az árpozícionálási módot jelenti,...

Tovább olvasom

Magyarországra is eljutott a Starbucks-kártya

A kávé szerelmeseit jutalmazza a Starbucks Magyarország október elejétől induló Starbucks Rewards programja. A kávézólánc nemzetközi szinten több éve sikeresen működő hűségprogramja nemcsak a vásárlások után kínál kedvezményeket, hanem személyre...

Tovább olvasom

Zavar az evés – kinek higgyek?

Sokunknál adódhatnak irracionális szorongások a táplálkozással kapcsolatban. Rengeteg információval találkozunk nap mint nap: tudományos igényű kutatások cáfolják egymás állításait, a bulvár- és közösségi média pedig cenzúrázatlanul, leegyszerűsítve, ellenőrizetlen információk alapján...

Tovább olvasom

Kortárs cukrászat sorozat az MKVM-ben – terefere kóstolóval

Folytatódik az MKVM és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete közös programsorozata – a kóstolóval egybekötött beszélgetés a magyar cukrászatról. Az október 31-i beszélgetés vendégeinek is sikerült egy közös pontot...

Tovább olvasom

Átadták Az Év Kereskedője díj 2018-as elismeréseit

Immár hagyományosan, a Business Days konferencián adták át a Mastercard által meghirdetett Az Év Kereskedője díj idei elismeréseit. A szeptember 27-i díjátadón 4+1 kategóriában összesen 14 pályázatért ítélte oda a díjakat a szakmai...

Tovább olvasom

Élményvariációk

A vásárlói élmény mint az egyik legfontosabb retail fejlesztési terület az üzletdizájntól a szolgáltatásokig, a legkülönfélébb koncepciókat hívja életre. Ezekre az egyedi ötletekre Bob Ingram, a Progressive Grocer szerkesztője gyűjtött...

Tovább olvasom

9 tipp a vonzó megjelenésre

Az üzletberendezés és dizájn az élményszerzés egyik alapvető területe. A Miller Zell, retail fejlesztésekkel foglalkozó cég ügyvezető alelnöke, Ron Lutz, a Retail Customer Experience-en megjelent cikkében összegyűjtötte azokat a módszereket,...

Tovább olvasom

Folytatódik a podcastsorozat

Újabb részéhez érkezett a Shop! nemzetközi egyesület által indított Retail Decoded c. podcastsorozat. Az immár négy elérhető adásban az ügyfélélmény és a személyre szabott, egyedi kínálat lehetőségei mellett iparági szakértők...

Tovább olvasom

Szörfölés a tejtengeren

Idén júliusra csaknem 10 százalékkal csökkent a tej termelői ára, de az augusztusi statisztika már kétszázalékos emelkedést mutatott. Az ágazat szakértőit nem lepték meg a nyári adatok, már júliusban úgy...

Tovább olvasom

Digitális jólét – szerkesztői véleménysarok

Alig több mint két évtizeddel ezelőtt már vígan fütyörésztek a modemek, már nem kellett vezeték a telefonáláshoz, és kezdték élvezni a vásárlók, hogy a végtelen hosszú polcokon bármit megkaphatnak a...

Tovább olvasom

Papapapapa…

Az átlagfogyasztó egy évtizede jószerével még azt sem tudta, mi adja a sör keserű ízét, ma viszont az igényesebb sörivók számára már hívószó a komló! A hazai sörfőzdékben a termékfejlesztés...

Tovább olvasom

Új Borkiválóságok Könyve

Októberben megjelent a borkiválóságok könyvének aktuális kiadása. Hat éve indult a Nemzeti Borkiválóság Program, amely mára valódi mozgalommá vált – mondta Kiss Eliza, a program vezetője a könyv idei bemutatóján....

Tovább olvasom

Szerelem és befektetés

Az idei termés mennyisége a Twickel Szőlőbirtokon is kielégítő volt – jelentette be Báró Twickel György, a Twickel Szőlőbirtok tulajdonosa a szüreti időszak lezárása kapcsán –, köszönhetően a jókor jó...

Tovább olvasom

Ki az adatvédelmi tisztviselő?

Minden vállalkozásra kihat a GDPR, hiszen minden vállalkozás, így egy szálloda vagy étterem is kezel személyes adatokat. Legkézenfekvőbb a telefonos asztalfoglalás, de sok étteremben a vendég online is megteheti ezt,...

Tovább olvasom

Kistermelők, vendéglátósok, fogyasztók

Egy nemrégiben rendezett szakmai konferencián mondta Nagy István agrárminiszter, hogy azok az éttermek, amelyek a gasztroforradalomban szeretnének tovább fejlődni, kizárólag a kiváló magyar alapanyagokat felhasználva léphetnek előre. Már 288 termelői...

Tovább olvasom

Vendéglátás 2019

A lapjainkon már többször idézett amerikai Nation’s Restaurant News médiacsoport megjelentette első 2019-es trendelőrejelzését: szakértőik szerint jövőre a lentebb felsorolt folyamatok hozzák az USA-ban az újdonságokat. „Vigyázó szemünket” sokra közülük...

Tovább olvasom

A steakérlelés új módja

Nem állítjuk, hogy felbolydult Európa szakácstársadalma, de az interneten többször is foglalkoztak a témával a szaklapok: a dániai Helsingörben, a festői környezetben működő Marienlyst Strandhotel éttermében „feltalálták” a steakek érlelésének...

Tovább olvasom

Rekordmagasságban a munkavállalói bizalom

Minden eddiginél magasabb, 71 pontos értéket vett fel a munkavállalói bizalmi index a hazai dolgozók körében, ami kétpontos emelkedést jelent az előző negyedévhez képest. Emellett folyamatosan emelkedik azok aránya, akik...

Tovább olvasom
Oldal