Németország: minden ötödik Burger Kingben eladott Whopper növényi alapú

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 08. 17. 09:42

Egyre népszerűbb a húsmentes táplálkozás Németországban. Az év elején arról lehetett hallani, hogy a németek mintegy 10%-a vegetáriánus és az a hír járja, hogy 3,8%-uk vegán étrendet követ.

A Burger King az országban a növényi alapú ételek iránti ugrásszerűen megnövekedett keresletnek úgy tesz eleget, hogy minden menüpontból árul húsmentes változatot is.

Klaus Schmaeing, a Burger King Németország marketingvezetője a Vegconomistnak nyilatkozva nemrégiben elmondta, hogy a csapat „szívvel-lélekkel” igyekszik a növényi alapú ételeket népszerűsíteni.

– Körülbelül minden ötödik Whoppert már növényi alapú pogácsával adjuk el

– mondta.

– A Long Chicken esetében majdnem minden negyedik terméket növényi alapú húspogácsával rendelnek. De nem állunk meg itt. Továbbra is izgalmas újításokkal lepjük meg vendégeinket és rajongóinkat, így kínálva nekik lehetőséget a növényi alapú alternatívák kipróbálására.

A húsmentes Burger King

A Burger King Németországban a holland The Vegetarian Butcher márka vegán húsáruját kínálja, Long Chicken szendvicsében pedig a Violife vegán sajtját használja. Míg ez a termék vegán, a húsmentes termékek némelyikében tojás vagy tejből készült sajt található, ezért a vásárlók jó, ha rendelés előtt mindig pontosítják igényeiket.

Az üzletlánc 2021-ben nyitotta meg a világ első teljesen növényi alapú Burger King éttermét Kölnben. A lépés népszerűsége okán a példát számos más ország – köztük az Egyesült Királyság, Portugália és Ausztria – is követte.

A húsmentes menüjéről széles körben ismertté vált Burger King a tavalyi év elején bejelentette, hogy az Egyesült Királyságban étlapjáT 50 százalékban húsmentessé teszi. Bevezette a vegán nuggetseket és a növényi alapú Whopper-t is. Alasdair Murdoch vezérigazgató akkor azt mondta, hogy ez az intézkedés „jelentős mérföldkőnek” számítanak a vállalat életében.

Plant-based News

Kapcsolódó cikkeink