Magyar cukrász nyerte meg a fagylaltkészítő világbajnokságot
Nagy sikert el Fazekas Ádám budapesti cukrász, aki világelső lett gelato fagylaltjával, maga mögé utasítva az ilyen típusú fagyik készítőit az egész világon. A győzelemhez vezető úton három éve indult el – írja a napi.hu.

Fazekas Ádám gelato fagylaltja lett a világelső a rangos versenyen
Egy maratoni, 12 órán át tartó döntő után, amelyben a világ tizennyolc országának harminckét gelatokészítője vett részt a magyar induló nyerte a világ legjobbjának járó elismerést – derül ki a világ egyik legnagyobb fagylaltgépeket gyártó cége, olasz Carpigiani közleményéből. A Festival World Masters Final címen futó verseny egyik társszervezője a Gelato, a mások a Sigep – Italian Exhibition Group kiállításszervező volt.
A győztes fagylalt Fazekas Ádám “Frutta di Pistacchio” fantázianevű édességkölteménye lett. A cukrász a budapesti Fazekas Cukrászda vezető cukrásza, ez a fagylaltja pisztáciakrémem alapul, amit tonkababbal és málnával bolondított meg az alkotó. A zsűri díjazta Fazekas technikai tudását, a édesség különleges összetevőit és ízét.
A cukrász nagy menetelése még 2018-ban kezdődött, amikor megnyerte a gelatokészítők magyarországi versenyét. Az ezt követő éveben a Gelato Festival Next Generation verseny első helyét szerezte meg, amelyen a 16 legjobb 30 év alatti mesterrel mérte össze tudását. Végül az Európában rendezett szuperdöntőben győzött, ahol a világ legjobb gelatokészítői találkoztak. Elmondása szerint kimeríthetetlen tudásvágya hajtja előre szakmájában a győztes termékkölteményhez cukrászdájának egyik legjobban fogyó édessége adta az ihletet. (Komócsin Sándor, napi.hu)
Kapcsolódó cikkeink
Vékony jégen kell állva maradni
Emelkedő árakkal és adóterhekkel, több helyütt lecsökkent bolti jelenléttel kell…
Tovább olvasom >Csillagok esküvője – A nap képe
A ma mutatott torták a Csillagok háborúja-történetfolyam rajongóinak házasságkötése alkalmából…
Tovább olvasom >Magyar Cukrász Ipartestület: jönnek a 450-500 Ft-os fagylaltok
Jó fagylaltszezonra számít a szakma annak ellenére, hogy a cukrászdák…
Tovább olvasom >További cikkeink
A negatív reklám is reklám – A nap képe
Mai képünk megállítótáblájának szövege nem a címben olvasható mondás logikája…
Tovább olvasom >Reklámfotó-készítő tanfolyam – A nap videója
Meghökkentő fotók készítése nem alapfokon, de könnyen utánozhatóan!
Tovább olvasom >Ismét keressük a HoReCa Hősöket!
Június végéig még lehet jelentkezni az idei HoReCa Hős címre,…
Tovább olvasom >