Magyar cukrász nyerte meg a fagylaltkészítő világbajnokságot

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2021. 12. 03. 10:59

Nagy sikert el Fazekas Ádám budapesti cukrász, aki világelső lett gelato fagylaltjával, maga mögé utasítva az ilyen típusú fagyik készítőit az egész világon. A győzelemhez vezető úton három éve indult el – írja a napi.hu.

 

Fazekas Ádám gelato fagylaltja lett a világelső a rangos versenyen

Egy maratoni, 12 órán át tartó döntő után, amelyben a világ tizennyolc országának harminckét gelatokészítője vett részt a magyar induló nyerte a világ legjobbjának járó elismerést – derül ki a világ egyik legnagyobb fagylaltgépeket gyártó cége, olasz Carpigiani közleményéből. A Festival World Masters Final címen futó verseny egyik társszervezője a Gelato, a mások a Sigep – Italian Exhibition Group kiállításszervező volt.

A győztes fagylalt Fazekas Ádám “Frutta di Pistacchio” fantázianevű édességkölteménye lett. A cukrász a budapesti Fazekas Cukrászda vezető cukrásza, ez a fagylaltja pisztáciakrémem alapul, amit tonkababbal és málnával bolondított meg az alkotó. A zsűri díjazta Fazekas technikai tudását, a édesség különleges összetevőit és ízét.

A cukrász nagy menetelése még 2018-ban kezdődött, amikor megnyerte a gelatokészítők magyarországi versenyét. Az ezt követő éveben a Gelato Festival Next Generation verseny első helyét szerezte meg, amelyen a 16 legjobb 30 év alatti mesterrel mérte össze tudását. Végül az Európában rendezett szuperdöntőben győzött, ahol a világ legjobb gelatokészítői találkoztak. Elmondása szerint kimeríthetetlen tudásvágya hajtja előre szakmájában a győztes termékkölteményhez cukrászdájának egyik legjobban fogyó édessége adta az ihletet. (Komócsin Sándor, napi.hu)

Kapcsolódó cikkeink