Az élelmiszer-kiszállító Pro a Pro Spain-be fektet a Metro Spanyolországban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 02. 27. 09:19

A vendéglátás számára kínált házhoszállítási szolgáltatását az országban bővíteni kívánó Metro befektetni tervez a Pro a Pro Spain-be.

A képen (balról jobbra) a MAKRO SPAIN vezérigazgatója, David Martínez Fontano, és a Pro a Pro Spain vezérigazgatója, Josep Guasp

A befektetéssel a Pro a Pro kiterjesztheti logisztikai és disztribúciós struktúráját egész Spanyolországra, hogy „még jobb szolgáltatást” nyújtson több mint 4000 ügyfelének – közölte a vállalat.

A projekt részeként a Metro öt többhőmérsékletű zónára osztott raktárat épít az ország különböző régióiban.

Az első raktár a tervek szerint már 2025-ben megkezdi működését Andalúziában – jegyezte meg a vállalat.

A Pro a Pro Spain az elmúlt években erőteljes növekedést ért el a 2021/22-es pénzügyi évben 40 millió eurós rekordértékesítéssel, és a 2022/23-as pénzügyi évben is kétszámjegyű bővüléssel.

A házhoz-szállítási specialista jól passzol a Makro Spain nagykereskedelmi üzletágához az egyre növekvő foodservice disztribúciós (FSD) szegmensben, és franciaországi társához, a Pro-à-Pro France-hoz hasonlóan elsősorban a közétkeztetésben tevékenykedik.

Az FSD-üzletág következetes bővítése Spanyolországban összhangban van a csoport sCore stratégiájával, amellyel a Metro az FSD-t, mint a növekedés legfőbb tényezőjét kívánja többcsatornás üzleti modelljén belül fejleszteni az elkövetkező években.

ESM

Kapcsolódó cikkeink