A burgonyatej az új tejipari alternatíva?

Szerző: STA Dátum: 2023. 02. 13. 12:19

Két új márka arra törekszik, hogy a tehéntejet burgonyára cserélje, olyan élelmiszereket hozva létre, amelyek vetekednek a hagyományos sajtokkal és tejtermékekkel.

(Fotó: Pixabay)

A vegán sajt már egy ideje létezik. Jellemzően bevált összetevőkből, például kesudióból, kókuszolajból és kultúrákból készítik, hogy megismételjék a hagyományos tejsajt ízét és állagát, de a vegán sajtipar feltörekvő szereplői kitörnek a megszokott keretből, egyedi fejlesztéseikkel. A The Simple Root vegán márka a közelmúltban dobta piacra új sorozatát az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban. Eközben a svéd DUG márka burgonyát használ a tejtermékek újrafeltalálására. Egyedülálló módon a cég azt állítja, hogy a burgonyateje a legjobb alternatíva a piacon, rámutatva, hogy a burgonya szuperfenntartható növény, amelynek kétszer hatékonyabb termesztése mint a zabé, 98%- kal kevesebb vizet igényel, mint a mandula, és karbonlábnyoma mindössze egyharmada a tehéntejének. A DUG vegán teje burgonyát, repceolajat és olyan adalékanyagokat tartalmaz, mint a cikóriarost és a borsófehérje. Újonnan továbbfejlesztett receptúrája alacsonyabb cukortartalmat kínál, maltodextrin-mentes.

Kapcsolódó cikkeink

Még több cikk hasonló témában >

További innovációs termékek