Újra gasztrotúra!
A pandémia óta először szervezett gasztrotúrát az MVI: a korábban rendkívül sikeres kirándulássorozat folytatásaként nyár elején Csarnótára, illetve Villányba indult az ínyencek csapata. Az útirányválasztás nem volt véletlen – a helyi Tenkes Csárda tulajdonosának, Kovács Gábornak adtuk át az ipartestület tagjai által megszavazott idei „Év Vendéglőse” díjat, a Balogh Nóra iparművész által készített üvegplasztikát.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
A gasztrotúra résztvevői kedves fogadtatásban, igazi színvonalas vendéglátásban részesültek, a díj méltó helyre került! Kovács Gábort a szakma így jellemzi: a magyar hagyományok életben tartásával nyújt igényes vendéglátást a hozzá betérőknek. Az étterem mindennapi munkájában ötvöződik a hagyományos és a modern konyhatechnológia és a kreativitás, a háztáji nyersanyagok használata.

Az Év Vendéglőse díj átadása után…

…Villányban Gere Attilánál…
A közösen elfogyasztott ebéd után a túrázók Villányba látogattak: Gere Attila, majd Gere Tamás és Zsolt pincészetében, végül a Malatinszky kúriában vettünk részt borkóstolón. A borászok a vendéglátós kollégáknak válogatott remek borokkal vendégelték meg a csoportot; ki sztorikkal, ki borai titkainak ecsetelésével szórakoztatott minket.

…Gere Tamásnál…

…és Malatinszky Csabánál kóstoltak a túrázók
//
Related news
Vendéglátás és turizmus összefüggései
Az MVI évente közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, amelyből megismerhető…
Read more >SIRHA Budapest 2024 – A tökéletes szakmai fórum
A SIRHA Budapest 2024. március 5. és 7. között várja…
Read more >Vendéglátás az inflációs válság árnyékában
A Business Days konferencia HoReCa napjának délelőttje a piacelemzésről szólt; első…
Read more >Related news
(HU) A lepárlás elveszett művészete – A nap képe
Sorry, this entry is only available in Hungarian.
Read more >Társadalmi felelősségvállalás napot tartott a METRO
100 adag melegételt készített el a METRO Gasztroakadémia és adományozott…
Read more >(HU) Báránytálalás Szecsuanban – A nap videója
Sorry, this entry is only available in Hungarian.
Read more >