Újra gasztrotúra!
A pandémia óta először szervezett gasztrotúrát az MVI: a korábban rendkívül sikeres kirándulássorozat folytatásaként nyár elején Csarnótára, illetve Villányba indult az ínyencek csapata. Az útirányválasztás nem volt véletlen – a helyi Tenkes Csárda tulajdonosának, Kovács Gábornak adtuk át az ipartestület tagjai által megszavazott idei „Év Vendéglőse” díjat, a Balogh Nóra iparművész által készített üvegplasztikát.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
A gasztrotúra résztvevői kedves fogadtatásban, igazi színvonalas vendéglátásban részesültek, a díj méltó helyre került! Kovács Gábort a szakma így jellemzi: a magyar hagyományok életben tartásával nyújt igényes vendéglátást a hozzá betérőknek. Az étterem mindennapi munkájában ötvöződik a hagyományos és a modern konyhatechnológia és a kreativitás, a háztáji nyersanyagok használata.
A közösen elfogyasztott ebéd után a túrázók Villányba látogattak: Gere Attila, majd Gere Tamás és Zsolt pincészetében, végül a Malatinszky kúriában vettünk részt borkóstolón. A borászok a vendéglátós kollégáknak válogatott remek borokkal vendégelték meg a csoportot; ki sztorikkal, ki borai titkainak ecsetelésével szórakoztatott minket.
//
Related news
The quarterly results of the SZÉP card confirm the entrepreneurs’ proposal
According to the announcement issued by the Ministry of National…
Read more >Commemoration at the Gundel memorial plaque
Restaurateur János Gundel, founder of the famous gastronomy dynasty, was…
Read more >Related news
A new chef is working at the head of Arany Kaviár
In the person of Bence Molnár, a young, outstandingly talented,…
Read more >Deputy State Secretary: promoting healthy eating is a strategic goal
The promotion of food quality, food safety and healthy eating…
Read more >Tensions are rising in the Canary Islands between locals and tourists
Tensions are rising in the Canary Islands between locals and…
Read more >