Újra gasztrotúra!
A pandémia óta először szervezett gasztrotúrát az MVI: a korábban rendkívül sikeres kirándulássorozat folytatásaként nyár elején Csarnótára, illetve Villányba indult az ínyencek csapata. Az útirányválasztás nem volt véletlen – a helyi Tenkes Csárda tulajdonosának, Kovács Gábornak adtuk át az ipartestület tagjai által megszavazott idei „Év Vendéglőse” díjat, a Balogh Nóra iparművész által készített üvegplasztikát.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
A gasztrotúra résztvevői kedves fogadtatásban, igazi színvonalas vendéglátásban részesültek, a díj méltó helyre került! Kovács Gábort a szakma így jellemzi: a magyar hagyományok életben tartásával nyújt igényes vendéglátást a hozzá betérőknek. Az étterem mindennapi munkájában ötvöződik a hagyományos és a modern konyhatechnológia és a kreativitás, a háztáji nyersanyagok használata.

Az Év Vendéglőse díj átadása után…

…Villányban Gere Attilánál…
A közösen elfogyasztott ebéd után a túrázók Villányba látogattak: Gere Attila, majd Gere Tamás és Zsolt pincészetében, végül a Malatinszky kúriában vettünk részt borkóstolón. A borászok a vendéglátós kollégáknak válogatott remek borokkal vendégelték meg a csoportot; ki sztorikkal, ki borai titkainak ecsetelésével szórakoztatott minket.

…Gere Tamásnál…

…és Malatinszky Csabánál kóstoltak a túrázók
//
Related news
More and more people are choosing Lake Balaton instead of Croatia this year – but caterers can’t sit back
Although the 2025 summer season at Lake Balaton promises strong…
Read more >Related news
Fiatalok az agrár-élelmezési szektorban a FAO kutatása szerint
The Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO)…
Read more >More and more people are choosing Lake Balaton instead of Croatia this year – but caterers can’t sit back
Although the 2025 summer season at Lake Balaton promises strong…
Read more >Hotels for sustainability
According to estimates, hotels are responsible for 10% of food…
Read more >