Újra gasztrotúra!
A pandémia óta először szervezett gasztrotúrát az MVI: a korábban rendkívül sikeres kirándulássorozat folytatásaként nyár elején Csarnótára, illetve Villányba indult az ínyencek csapata. Az útirányválasztás nem volt véletlen – a helyi Tenkes Csárda tulajdonosának, Kovács Gábornak adtuk át az ipartestület tagjai által megszavazott idei „Év Vendéglőse” díjat, a Balogh Nóra iparművész által készített üvegplasztikát.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
A gasztrotúra résztvevői kedves fogadtatásban, igazi színvonalas vendéglátásban részesültek, a díj méltó helyre került! Kovács Gábort a szakma így jellemzi: a magyar hagyományok életben tartásával nyújt igényes vendéglátást a hozzá betérőknek. Az étterem mindennapi munkájában ötvöződik a hagyományos és a modern konyhatechnológia és a kreativitás, a háztáji nyersanyagok használata.

Az Év Vendéglőse díj átadása után…

…Villányban Gere Attilánál…
A közösen elfogyasztott ebéd után a túrázók Villányba látogattak: Gere Attila, majd Gere Tamás és Zsolt pincészetében, végül a Malatinszky kúriában vettünk részt borkóstolón. A borászok a vendéglátós kollégáknak válogatott remek borokkal vendégelték meg a csoportot; ki sztorikkal, ki borai titkainak ecsetelésével szórakoztatott minket.

…Gere Tamásnál…

…és Malatinszky Csabánál kóstoltak a túrázók
//
Kapcsolódó cikkeink
Éves közgyűlés
Májusban került megrendezésre az MVI éves közgyűlése a pesti Vigadóban működő VígVarjú étteremben,…
Tovább olvasom >Az egyszerűsített egyszerűsítése
Kovács László, az MVI elnöke több szakmai szervezet (Turisztikai és…
Tovább olvasom >További cikkeink
Gelato Day 2025
13. alkalommal hirdették meg az Európai Kézműves Fagylalt Napját –…
Tovább olvasom >Visit Hungary: Nyíregyházára és Varsányba látogatott az Európai Virágos Városok és Falvak zsűrije
Nyíregyháza és Varsány képviseli Magyarországot az Entente Florale Europe, azaz…
Tovább olvasom >Kötöttfogású késbajnok – A nap videója
Egy „modern” thaiföldi gasztrosport bajnoka: mi lenne, ha a…
Tovább olvasom >