Újra gasztrotúra!
A pandémia óta először szervezett gasztrotúrát az MVI: a korábban rendkívül sikeres kirándulássorozat folytatásaként nyár elején Csarnótára, illetve Villányba indult az ínyencek csapata. Az útirányválasztás nem volt véletlen – a helyi Tenkes Csárda tulajdonosának, Kovács Gábornak adtuk át az ipartestület tagjai által megszavazott idei „Év Vendéglőse” díjat, a Balogh Nóra iparművész által készített üvegplasztikát.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
A gasztrotúra résztvevői kedves fogadtatásban, igazi színvonalas vendéglátásban részesültek, a díj méltó helyre került! Kovács Gábort a szakma így jellemzi: a magyar hagyományok életben tartásával nyújt igényes vendéglátást a hozzá betérőknek. Az étterem mindennapi munkájában ötvöződik a hagyományos és a modern konyhatechnológia és a kreativitás, a háztáji nyersanyagok használata.

Az Év Vendéglőse díj átadása után…

…Villányban Gere Attilánál…
A közösen elfogyasztott ebéd után a túrázók Villányba látogattak: Gere Attila, majd Gere Tamás és Zsolt pincészetében, végül a Malatinszky kúriában vettünk részt borkóstolón. A borászok a vendéglátós kollégáknak válogatott remek borokkal vendégelték meg a csoportot; ki sztorikkal, ki borai titkainak ecsetelésével szórakoztatott minket.

…Gere Tamásnál…

…és Malatinszky Csabánál kóstoltak a túrázók
//
Related news
Simplification of what has already been simplified
László Kovács, president of the Guild of Hungarian Restaurateurs (MVI)…
Read more >Related news
Croatian real estate fever subsides: investors are looking for new targets
The Croatian coast has been unwaveringly popular among Czech holiday…
Read more >The legendary Budapest Marriott Hotel is back under Hungarian ownership
After a multi-round, international tender, a professional consortium of BDPST…
Read more >Foreign direct investment in Central, Eastern and Southeastern Europe fell by a quarter last year
Foreign direct investment in Central, Eastern and South-Eastern Europe fell…
Read more >