Újra gasztrotúra!
A pandémia óta először szervezett gasztrotúrát az MVI: a korábban rendkívül sikeres kirándulássorozat folytatásaként nyár elején Csarnótára, illetve Villányba indult az ínyencek csapata. Az útirányválasztás nem volt véletlen – a helyi Tenkes Csárda tulajdonosának, Kovács Gábornak adtuk át az ipartestület tagjai által megszavazott idei „Év Vendéglőse” díjat, a Balogh Nóra iparművész által készített üvegplasztikát.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
A gasztrotúra résztvevői kedves fogadtatásban, igazi színvonalas vendéglátásban részesültek, a díj méltó helyre került! Kovács Gábort a szakma így jellemzi: a magyar hagyományok életben tartásával nyújt igényes vendéglátást a hozzá betérőknek. Az étterem mindennapi munkájában ötvöződik a hagyományos és a modern konyhatechnológia és a kreativitás, a háztáji nyersanyagok használata.
A közösen elfogyasztott ebéd után a túrázók Villányba látogattak: Gere Attila, majd Gere Tamás és Zsolt pincészetében, végül a Malatinszky kúriában vettünk részt borkóstolón. A borászok a vendéglátós kollégáknak válogatott remek borokkal vendégelték meg a csoportot; ki sztorikkal, ki borai titkainak ecsetelésével szórakoztatott minket.
//
Related news
AM: first results of winter seasonal food chain inspection available
Food safety and consumer protection will also receive significant attention…
Read more >New regulations on occupational health inspections: what does this mean for the hotel industry?
As of September 28, 2024, significant changes have been introduced…
Read more >Expectations in the US
In an article published in early November, Nation’s Restaurant News…
Read more >Related news
MBH quick analysis: Tourism could strengthen significantly this year
Tourism continued to strengthen in January–November 2024: the number of…
Read more >NGM: tourism is soaring, guest traffic increased by 17 percent in November
Domestic tourism set new records in November 2024: the number…
Read more >(HU) Italtartó a bevásárlókocsin – A nap képe
Sorry, this entry is only available in HU.
Read more >