Újra gasztrotúra!
A pandémia óta először szervezett gasztrotúrát az MVI: a korábban rendkívül sikeres kirándulássorozat folytatásaként nyár elején Csarnótára, illetve Villányba indult az ínyencek csapata. Az útirányválasztás nem volt véletlen – a helyi Tenkes Csárda tulajdonosának, Kovács Gábornak adtuk át az ipartestület tagjai által megszavazott idei „Év Vendéglőse” díjat, a Balogh Nóra iparművész által készített üvegplasztikát.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
A gasztrotúra résztvevői kedves fogadtatásban, igazi színvonalas vendéglátásban részesültek, a díj méltó helyre került! Kovács Gábort a szakma így jellemzi: a magyar hagyományok életben tartásával nyújt igényes vendéglátást a hozzá betérőknek. Az étterem mindennapi munkájában ötvöződik a hagyományos és a modern konyhatechnológia és a kreativitás, a háztáji nyersanyagok használata.

Az Év Vendéglőse díj átadása után…

…Villányban Gere Attilánál…
A közösen elfogyasztott ebéd után a túrázók Villányba látogattak: Gere Attila, majd Gere Tamás és Zsolt pincészetében, végül a Malatinszky kúriában vettünk részt borkóstolón. A borászok a vendéglátós kollégáknak válogatott remek borokkal vendégelték meg a csoportot; ki sztorikkal, ki borai titkainak ecsetelésével szórakoztatott minket.

…Gere Tamásnál…

…és Malatinszky Csabánál kóstoltak a túrázók
//
Related news
Captivated by the kitchen atmosphere
Mihály Rácz, owner of the family-run Kakukk Restaurant in Nyírbátor…
Read more >NGM: SZÉP card holders spent nearly 12 percent more on their cards in the first quarter of 2025 than last year
SZÉP card holders spent nearly 12 percent more on their…
Read more >Once again about the service charge
The Guild of Hungarian Restaurateurs (MVI) has updated its information…
Read more >Related news
Hévíz’s newest hotel welcomes guests from Thursday
Le Primore Hotel & SPA, which will open its doors…
Read more >(HU) Május 17-én minden út a sörfőzdékhez vezet!
Sorry, this entry is only available in HU.
Read more >