Flexitáriánus konferencia
A fenntarthatósági és növényi alapú táplálkozás témáinak figyelmet szentelve novemberben a Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi Karán rendezik az első flexitáriánus konferenciát, amely kifejezetten az egyetemi hallgatóságnak szól.
A cikk a Trade magazin 2023/11. lapszámában olvasható.
Az Egyetem és a Danone Magyarország közreműködésében megvalósuló rendezvény alapját az élelmiszeripari cég idei felmérése adta, mely szerint a Z-generáció egyre nyitottabb a növényi alternatívákat is tartalmazó étrend iránt, és ez gyakran tükröződik a vásárlási szokásaikban is. Sokan közülük a fenntarthatóságot figyelembe véve választják ki a márkákat, amelyeknek termékeit kosarukba teszik, ez a tudatos választás pedig legtöbbjük esetében nem csak a növényi alapú étrend egészségre és bolygóra gyakorolt hatásai, de az állatjóllét szempontjait is szem előtt tartva zajlik.//
Related news
ÉVOSZ has developed a green minimum proposal package
The Sustainability Section of ÉVOSZ has developed a package of…
Read more >Ferrero Achieves 90% Ingredient Traceability
Ferrero Group has reported significant progress in its sustainability journey,…
Read more >Hungarian consumers remain price-sensitive, but environmental protection is increasingly important
For years, PENNY has consistently introduced sustainable solutions that enable…
Read more >Related news
Auchan takes a new direction: the hypermarket chain would take things to the next level with smaller stores
Auchan Hungary has announced a new strategy: in the coming…
Read more >Nominate yourself to receive the Gundel Prize in 2025!
In memory of the work of restaurateur and gastronomic writer…
Read more >Insura.hu: average daily travel insurance premium is 716 forints
The average premium for travel insurance policies taken out in…
Read more >