Flexitáriánus konferencia
A fenntarthatósági és növényi alapú táplálkozás témáinak figyelmet szentelve novemberben a Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi Karán rendezik az első flexitáriánus konferenciát, amely kifejezetten az egyetemi hallgatóságnak szól.
A cikk a Trade magazin 2023/11. lapszámában olvasható.
Az Egyetem és a Danone Magyarország közreműködésében megvalósuló rendezvény alapját az élelmiszeripari cég idei felmérése adta, mely szerint a Z-generáció egyre nyitottabb a növényi alternatívákat is tartalmazó étrend iránt, és ez gyakran tükröződik a vásárlási szokásaikban is. Sokan közülük a fenntarthatóságot figyelembe véve választják ki a márkákat, amelyeknek termékeit kosarukba teszik, ez a tudatos választás pedig legtöbbjük esetében nem csak a növényi alapú étrend egészségre és bolygóra gyakorolt hatásai, de az állatjóllét szempontjait is szem előtt tartva zajlik.//
Related news
The luxury watch market is on a steep upward trend: special pieces are becoming increasingly popular even among Generation Z
The demand for premium and luxury watches has shown significant…
Read more >Declining profitability, increasing efficiency: challenges and opportunities in pig farming
Pig farmers are expecting declining profitability this year, despite their…
Read more >Unilever and Tesco: There is no future without sustainability
Unilever CEO Hein Schumacher has said it is time for…
Read more >Related news
2024 was the most successful tourism year ever in Romania
2024 was the most successful tourism year ever in Romania,…
Read more >European Tourism Forum
The European Tourism Forum (ETF) took place in November, bringing…
Read more >