Meats are becoming more expensive: the rise in cost prices and the difficulties faced by processors are in the background
The rise in the price of meat poses serious challenges to processors due to the increase in cost prices, said Tamás Éder, president of the Association of Responsible Food Producers, in a statement to Pénzcentrum. According to the specialist, the price of live animals has doubled at one point in the past year and a half and then started to decrease, but processors can still post critical losses.
Éder Tamás szerint a húsfeldolgozóknak muszáj árat emelniük annak érdekében, hogy megállíthassák az ágazat folyamatos veszteségeit. A piaci logika alapján valóban lehet áremelésre számítani, de a fogyasztókra áthárítani az önköltséget nem volt lehetőség, ami további problémákat okozott az iparágban.
Az élőállat ára az elmúlt másfél évben a duplájára nőtt egy időszakban, azóta csökken, de a feldolgozás még mindig kritikus veszteségeket kell, hogy leírjon – tette hozzá a szakember.
Az Agrárszektor főszerkesztője, Braunmüller Lajos úgy véli, hogy bár lesz további áremelkedés, az várhatóan nem lesz olyan nagymértékű, mint amilyen az iparág helyzetéből adódna. A fogyasztás hiánya miatt csak kisebb mértékű áremelkedés várható, noha a feldolgozók költségei indokolnák a nagyobb áremelést.
Related news
Grill practices for a cozy summer meal
The central element of cozy summer evening meals is grilling,…
Read more >NAK: Meat, fish, vegetables or cheese – all can be prepared deliciously on the grill
The barbecue season is in full swing, and a significant…
Read more >Tamás Éder: significant losses have been accumulated by domestic meat industry companies
The Hungarian meat industry has been struggling with significant challenges…
Read more >Related news
Valeo Foods Completes Acquisition Of Appalaches Nature
Valeo Foods Group has completed the acquisition of Appalaches Nature,…
Read more >Carrefour grows in France and Brazil, lags behind in rest of Europe
Carrefour says it is rather pleased with its financial results…
Read more >Food and beverage innovation plunges nearly 50% since 2007: Mintel
The market research firm said about a quarter of items…
Read more >