Zöld utat adott az FDA az Upside Foods sejttenyésztett csirkéjének

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 11. 18. 09:23

Megkapta a sejtalapú húst gyártó, 2016-ban alakult Upside Foods az FDA engedélyét állati sejtből növesztett csirkéjére vonatkozóan.

Mérföldkő ez az élelmiszeripar történetében, hiszen nem csak a vállalat tett egy nagy lépés a laboratúriumi csirke forgalmazása felé, de az ország is közelebb került ahhoz, hogy új típusú húst kínáljon a fogyasztóknak.

Az élelmiszerellátás terén megjelenő innovációk mellett elkötelezett FDA további kérdéseket nem tartalmazó válaszlevele azt jelzi, hogy a szabályozó hatóságok nem találtak semmi kivetnivalót a vállalat által laboratóriumban előállított csirkében. Az indulásakor a sejttenyésztett hús szcéna egyik legelső szereplője, az Upside Foods most az USDA jóváhagyására vár, mielőtt csirketermékei megjelennek a kiskereskedelmi forgalomban.

2018 óta több sejtalapú húst előállító startup cég dolgozik az ezt a területet közösen szabályozó FDA-val és az USDA-val az engedélyeztetés reményében. Az Upside Foods-on kívül egyedül az Eat Just rendelkezik sejttenyésztett hústermékre vonatkozó hatósági engedéllyel, ám azt a vállalat Szingapúrban forgalmazza 2020 óta.

Food Dive

Kapcsolódó cikkeink