Vendéglátás 4.0: Fenntarthatóság és innováció segít maximalizálni a vendéglátóhelyek helykihasználását és profitját

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2020. 02. 05. 10:40

Kutatások szerint[1] a fogyasztók egyre nyitottabbak az innovatív és fenntartható megoldásokra a higiénia terén is, így ezek alkalmazása hozzájárulhat a vendéglátó és szállodaipari szolgáltatók versenyképességének növeléséhez. Az új generációs professzionális higiéniai eszközökre jellemző, hogy használatuk jelentős idő-, hely- és költségmegtakarítást eredményez a vendéglátók számára, hogy a személyzet munkaideje alatt az eszközök karbantartása, utántöltése helyett valóban a vendéggel foglalkozhasson.

A professzionális higiéniai eszközök új generációjával a vendéglátóhelyek jelentős időt, helyet és költséget takaríthatnak meg – mondta el Nagy Géza, az Essity Hungary Professional Hygiene divízió kereskedelmi igazgatója a Sirha Nemzetközi Élelmiszeripari & Horeca Szakkiállításon tartott bemutatón. Példaként említette a cég frissen bemutatott Tork Xpressnap Fit® szalvétaadagolóját, amely vizsgálatok szerint több mint 50 százalékkal csökkenti a felhasználatlanul eldobott papírszalvéták számát[2] és egyúttal csökkenti a cégek ökológia lábnyomát is.

A szakember kiemelte, hogy az új adagolóknak a higiénia terén is kiemelkedően kell teljesíteniük, ezért fontos, hogy a jól zárt adagolórendszerek használatával a vendégek mindig csak az általuk éppen használt higiéniai papírterméket érintik meg, elkerülve a többi beszennyeződését.

Higiéniai innováció az étteremben: kézzelfogható hasznot hoz

Sípos Norbert, a Lajvér Bisztró és a Horog Étterem & Delicatesse konyhafőnöke kiemelte, hogy személyes tapasztalata alapján egy forgalmas étteremben a hely- és az időszűke okozza mindig a legtöbb fejtörést, ezért a Tork kis helyigényű és a személyzet idejét legkevésbé lefoglaló eszközei segítenek abban, hogy az étterem dolgozói munkájuk közben a legfontosabbra, a vendégre koncentrálhassanak.

Kiemelte, hogy a vendégek részéről egyre fontosabb elvárás a fenntarthatóság is, igénylik, hogy az éttermi eszközök ne terheljék felesleges hulladékkal a környezetüket, ahogy például azt az egyszer használatos műanyag szívószálak teszik.

A Tork újgenerációs papírtermékei és adagolói ezeket az elvárásokat maximálisan figyelembe veszik, a Tork Xpressnap Fit® szalvétaadagoló rendszer használata kevesebb papírhulladékot eredményez és jelentős időt is megspórol az éttermi stábnak, hiszen ritkábban kell újratölteni mint a hagyományos adagolókat[3]. Használatával az éttermi dolgozók majdnem kétszer annyi vendéget tudnak kiszolgálni két utántöltés között2.

Személyre szabható dizájn AD-a-Glance digitális tervezőfelülettel

Az éttermek kiadásaik jelentős részét fordítják marketinganyagaik megterveztetésére és legyártatására. A Tork Xpressnap termékcsaládjának többi tagjához hasonlóan az új Tork Xpressnap Fit® adagolója is lehetőséget biztosít arra, hogy az éttermek személyre szabott hirdetéseket helyezzenek el annak AD- a-Glance felületén. Az anyagok tervezéséhez a Tork digitális DIY felületet bocsát partnerei rendelkezésére, ahol a szolgáltatók azonnal létrehozhatják és megoszthatják marketingüzeneteiket akár a közösségi médián, vagy kinyomtathatják és megjeleníthetik azokat az adagolóba beépített AD-a-Glance paneleken.

[1] Forrás: Nielsen Global Sustainability Report, 2015.

[2] A pultra helyezett 2 rétegű szalvétaadagoló rendszer összehasonlítva a hajtott szalvétaadagolóval (Tork Dispenser: 271600 és Tork Refill: 10935)

3 rétegű asztali adagoló összehasonlítva Tork Fast fold adagolóval (Tork Dispenser: 271800 és Tork Refill: 10933)

Kapcsolódó cikkeink