”Tanuljunk együtt! – sütőipari gyakorlati napok” a kovászos technológiáról
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága a tagi igények alapján újabb témakörben indít „Tanuljunk együtt!” programot. A sütőipar szereplőinek szánt ingyenes szakmai program keretében a közvetett (kovászos) technológiával előállított kenyerekkel kapcsolatos ismereteiket bővíthetik a résztvevők.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara fontosnak tartja a minőségi pékáruk előállításának ösztönzését és a jó gyakorlatok bemutatását. A kovászos technológiával előállított termékek magas hozzáadott értéket és kiváló minőséget képviselnek, így igazodnak a tudatos és igényes fogyasztói elvárásokhoz. Ennek okán döntött a köztestület amellett, hogy a reneszánszát élő kovász alkalmazását és a benne rejlő lehetőségeket mutatja be egy szakmai program keretében. Az interaktív tudásátadás során lehetőség adódik a szakemberekkel történő közvetlen beszélgetésre, konzultációra. Az elsajátított ismeretek érdemben hozzájárulhatnak termékfejlesztési folyamataikhoz.
A „Tanuljunk együtt! – Sütőipari gyakorlati napok” keretében 2019. június 7-én rendezi meg a kamara a kovászos technológiával előállított kenyerekről szóló programot a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karán. Az egynapos program keretében a résztvevők megismerhetik többek között a kenyérkészítés alapanyagait, a gyártás során lejátszódó folyamatokat, a termékekkel szembeni minőségi elvárásokat és a kenyérhibákat, valamint a gyakorlatban is lehetőség nyílik a gyártás főbb lépéseinek áttekintésére és a késztermékek érzékszervi bírálatára. Az általános gyakorlatokon túl termékfejlesztési javaslatokkal és szemléletformáló, hasznos ötletekkel várjuk az érdeklődőket.
Kapcsolódó cikkeink
Magyar sertéshúsból készült ételek kerüljenek az ünnepi asztalra!
Nem csak a halas ételek kerülnek középpontba az ünnepi időszakban,…
Tovább olvasom >Ízletes desszertek mellett számos gyógyszerünk alapanyaga a mák
Nem csak desszertjeink hagyományos alapanyagaként kiváló a mák. A gazdag…
Tovább olvasom >Az AKI részt vesz az Európai Bizottság által támogatott carbon farming projektben
Az Európai Bizottság Éghajlatpolitikai Igazgatósága (DG CLIMA) megbízásából egy nemzetközi…
Tovább olvasom >További cikkeink
A technológiai fejlődés és az üzleti utazások
Az International Workplace Group (IWG) – a hibrid munkamegoldások piacának…
Tovább olvasom >K&H: ajándékot, de mit és melyik boltból?
A karácsonyi ajándékozás során a fiatalok körében a ruhák vannak…
Tovább olvasom >Gyümölcslékoncentrátum-gyártót vásárolt az Eckes-Granini Németországban
Európa egyik vezető gyümölcslégyártója, az Eckes-Granini megvásárolta Németországban a gyümölcsital-koncentrátumok…
Tovább olvasom >