Fókuszban a termelői piacok szakmai napot és piacbemutatót szervez a NAK

Szerző: STA Dátum: 2024. 04. 24. 09:30

Termelői piac a XXI. században címmel szakmai rendezvényt és piacbemutatót szervez fővárosban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Budapesti Corvinus Egyetem. A május 7-én a Budapesti Corvinus Egyetem megrendezett eseményen a fenntarthatóság, a környezettudatos jövő, a termelői piacok trendje és sikere mellett a termelők piacra jutása, és a piacon maradáshoz szükséges feltételek kerülnek a középpontba.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kiemelt céljának tekinti a kistermelők támogatását, piacra jutásának elősegítését és tájékoztatását. A NAK nyilvántartja a termelői piacokat, a kamara számos termelői piac megnyitásában közreműködött az elmúlt években, azzal a céllal, hogy támogassa és népszerűsítse a hazai termékeket, hogy a fogyasztók asztalára megbízható, kiváló minőségű magyar termékek kerüljenek.

Ebben a szellemben szervez 2024. május 7-én Termelői piacok a XXI. században című szakmai rendezvényt a NAK a Budapesti Corvinus Egyetemmel együttműködve

A rendezvényen számos szakmai előadásra sor kerül, melyek a fenntarthatóság, a környezettudatos jövő, a helyi termelői piacokat érintő nemzetközi és hazai trendje és sikere mellett a termelők piacra jutására, és a piacon maradás feltételeihez szükséges ismeretátadásra fókuszálnak.

Szó lesz a helyszínválasztásról és a piacok helyi gazdaságra gyakorolt hatásáról, a különféle piactípusokról is

A Budapesti Corvinus Egyetem kutatási projekt keretein belül készült fogyasztói felmérések alapján rávilágít arra, hogy kik azok a vásárlók, akik látogatják a modern termelői piacokat. Nemzetközi kitekintés keretében mutatja be a tipikus termelői piacra járó fogyasztók legfontosabb jellemzőit és tulajdonságait. A gazdálkodók mindezek mellett tájékozódhatnak a csomagolási technikákról, a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszerről, valamint a termelői hálózatok kialakításáról is. A rendezvény ideje alatt termelői piacbemutató is várja az érdeklődőket. Bemutatkoznak a termelők, a látogatók megismerhetik gazdaságuk sajátosságait, termék-előállításuk és értékesítésük sikerét és nem utolsó sorban megkóstolhatják az általuk előállított termékeket. Összességében a rendezvény hasznos előadásokkal és információkkal szolgál mind a piacokon értékesítő termelőknek, mind pedig a termelői piacok szervezőinek.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztráció ezen a linken érhető el.

NAK

Kapcsolódó cikkeink