Fókuszban a termelői piacok szakmai napot és piacbemutatót szervez a NAK
Termelői piac a XXI. században címmel szakmai rendezvényt és piacbemutatót szervez fővárosban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Budapesti Corvinus Egyetem. A május 7-én a Budapesti Corvinus Egyetem megrendezett eseményen a fenntarthatóság, a környezettudatos jövő, a termelői piacok trendje és sikere mellett a termelők piacra jutása, és a piacon maradáshoz szükséges feltételek kerülnek a középpontba.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kiemelt céljának tekinti a kistermelők támogatását, piacra jutásának elősegítését és tájékoztatását. A NAK nyilvántartja a termelői piacokat, a kamara számos termelői piac megnyitásában közreműködött az elmúlt években, azzal a céllal, hogy támogassa és népszerűsítse a hazai termékeket, hogy a fogyasztók asztalára megbízható, kiváló minőségű magyar termékek kerüljenek.
Ebben a szellemben szervez 2024. május 7-én Termelői piacok a XXI. században című szakmai rendezvényt a NAK a Budapesti Corvinus Egyetemmel együttműködve
A rendezvényen számos szakmai előadásra sor kerül, melyek a fenntarthatóság, a környezettudatos jövő, a helyi termelői piacokat érintő nemzetközi és hazai trendje és sikere mellett a termelők piacra jutására, és a piacon maradás feltételeihez szükséges ismeretátadásra fókuszálnak.
Szó lesz a helyszínválasztásról és a piacok helyi gazdaságra gyakorolt hatásáról, a különféle piactípusokról is
A Budapesti Corvinus Egyetem kutatási projekt keretein belül készült fogyasztói felmérések alapján rávilágít arra, hogy kik azok a vásárlók, akik látogatják a modern termelői piacokat. Nemzetközi kitekintés keretében mutatja be a tipikus termelői piacra járó fogyasztók legfontosabb jellemzőit és tulajdonságait. A gazdálkodók mindezek mellett tájékozódhatnak a csomagolási technikákról, a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszerről, valamint a termelői hálózatok kialakításáról is. A rendezvény ideje alatt termelői piacbemutató is várja az érdeklődőket. Bemutatkoznak a termelők, a látogatók megismerhetik gazdaságuk sajátosságait, termék-előállításuk és értékesítésük sikerét és nem utolsó sorban megkóstolhatják az általuk előállított termékeket. Összességében a rendezvény hasznos előadásokkal és információkkal szolgál mind a piacokon értékesítő termelőknek, mind pedig a termelői piacok szervezőinek.
A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztráció ezen a linken érhető el.
NAK
Kapcsolódó cikkeink
Száguldó vonaton a szépségápolás
Az FMCG-szektoron belül a szépségápolás az egyik leggyorsabban fejlődő piac,…
Tovább olvasom >Olívaolaj-ipar: Szükség van a megújulásra a fenntarthatóság érdekében
Az olívaolaj iparágon belül régóta hangoztatott igény, hogy a szektor…
Tovább olvasom >Több helyi termesztésű paradicsomot kínálna a vásárlóknak a Coop Sweden
Növelni kívánja a svédországi termesztésű paradicsom arányát üzletei kínálatában a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megjelent a Trade magazin legújabb száma!
A digitális verzió ezúttal is bővített formában jelent meg, és olvasható a levél…
Tovább olvasom >FAO: második hónapja nőttek a globális élelmiszerárak áprilisban havi szinten
Áprilisban már a második egymást követő hónapban nőttek a globális…
Tovább olvasom >Száguldó vonaton a szépségápolás
Az FMCG-szektoron belül a szépségápolás az egyik leggyorsabban fejlődő piac,…
Tovább olvasom >