Prémium sajt nyer aranyérmet a „sajtok Bocuse D’Or”-ján
A Vászolyi Sajtmanufaktúra aranyérmet nyert a rangos Mondial du Fromage versenyen, melyet francia és nemzetközi szakemberek zsűriztek.
Ez már a második alkalom, hogy a vászolyi sajtműhely elnyerte a fődíjat. A győztes Balaton sajt egy tehéntejből készült félkemény sajt, melyet gondosan érlelnek, és rendszeresen gondoznak az érlelés során. A versenyen valódi kihívást jelentett, hiszen olyan kategóriában indultak, melyet a „sajtok Bocuse D’Or”-ként is emlegetnek.
A Balaton sajt már korábban is számos elismerést zsebelt be, például 2021-ben is aranyérmet nyert, és 2015 óta összesen négy alkalommal lett aranyérmes a Magyar Sajtmustrán. Emellett szerepelt a frankfurti sajtversenyen is. A magyar sajtok tavaly is sikeresen szerepeltek a World Cheese Awards 2022 versenyen, ahol több magyar sajt is elnyerte a zsűri elismerését.
Az eredmények azt mutatják, hogy a magyar sajtkészítés terén kiemelkedő minőségű termékek születnek, amelyek versenyképesek a nemzetközi piacon is. A sikeres magyar sajtműhelyek az innovációra és a minőségre helyezik a hangsúlyt, és ezek az erőfeszítések elismerést találnak a nemzetközi zsűrik részéről.
Kapcsolódó cikkeink
Ezek a leginkább egészséges sajtok
A Központi Statisztikai Hivatal friss adatai szerint 2024. februárban a…
Tovább olvasom >Újfent csökkent a tejfogyasztás Németországban
Az adatok szerint a németek tejtermék-fogyasztása 2023-ban újabb rekordmélységbe szállt.…
Tovább olvasom >Intézkedéseket vezet be Jumbo a sajtellátási lánc fenntarthatóbbá tétele érdekében
A holland Jumbo kiskereskedelmi vállalat az Uniekaas Hollanddal és a…
Tovább olvasom >További cikkeink
BH AgrárTrend Index: stabilizálódtak a magyar élelmiszer-gazdaság kilátásai
Stabilizálódott a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek korábbinál kedvezőbb helyzetértékelése 2024 első…
Tovább olvasom >GVH: Indokolt a versenytörvény egyes módosításainak halasztása
A Gazdaság Versenyhivatal (GVH) egyetért a versenytörvény egyes tervezett módosításainak…
Tovább olvasom >Szendvicshozzávalókból tankolunk fel leginkább
Pékáru, felvágott, sonka, szalámi és valamilyen kence – ezeket az…
Tovább olvasom >