Agrárminisztérium: A hazai termékek vásárlásával támogatjuk a gazdaságot

Agrárminisztérium: A hazai termékek vásárlásával támogatjuk a gazdaságot

A magyar termékek vásárlásával sok ezer magyar család boldogulását támogatjuk, valamint hozzájárulunk az itthoni munkahelyek védelméhez, a magyar gazdaság élénkítéséhez, fejlődéséhez, erősítjük a város és a vidék kapcsolatát – emelte...

Tovább olvasom

NAK: kockázatos lehet a Közös Agrárpolitika reformja

A V4+ országok agrárkamarái átfogó hatásvizsgálat nélkül megalapozatlannak és kockázatosnak tartják a Közös Agrárpolitika reformjának, valamint a „Termőföldtől az Asztalig” és a Biodiverzitás stratégiák véglegesítését.  A Visegrádi Négyek (V4) agrárkamarái...

Tovább olvasom

Nagy beruházás a Nissin Foodsnál

Új, mintegy 12 millió eurós beruházást hajtanak végre a Nissin Foods kecskeméti gyártóbázisán, logisztikai és termelési kapacitásuk bővítésére. A projekt során új gépeket, berendezéseket telepítenek és új raktár is épül....

Tovább olvasom

Magyarországon teszteli papíralapú csomagolását a Nestlé

2025-re a Nestlé csomagolóanyagainak 100%-a újrahasznosítható vagy újrafelhasználható lesz. Ennek fontos lépéseként áprilistól a cég egy limitált szériában teszt jelleggel papíralapú változatban is piacra dobja az egyik legnépszerűbb márkája, a...

Tovább olvasom

Környezetsemleges termékcsaládot mutatott be a dm

A dm célul tűzte ki, hogy vásárlóinak fenntartható alternatívákat adjon a hétköznapok döntéseihez, a kereskedelemben pedig úttörő szereplőként példát mutasson másoknak: a szortimentben előnyben részesítik az kisebb ökológiai lábnyom mellett...

Tovább olvasom

100 százalékban újrahasznosítható csomagolású termékkategóriát vezet be a Tesco

A Tesco sajátmárkás háztartási termékei ezentúl 100 százalékban újrahasznosítható csomagolásban kerülnek a polcokra változatlan áron. A zöld-fehér, újrahasznosíthatóságot jelölő logóval ellátott termékek újabb fontos elemei az áruházlánc fenntartható csomagolás terén...

Tovább olvasom

Mesterséges intelligencia alapú innovációk jönnek az okosfizetések továbbfejlesztésére

A Visa Inc. (NYSE: V) egy új, mesterséges intelligencia alapú szolgáltatáscsomag, a VisaNet+AI bevezetését jelentette be, amely megoldást kínál a bankok, a kereskedők és a fogyasztók egyes régóta fennálló kihívásainak...

Tovább olvasom

Laboratóriumi tanácsok a biztonságos nyitáshoz

A víz áramlásának biztosítása, a szerelvények tisztítása és vízkőmentesítése, folyamatos légcsere és mikrobiológiai vizsgálatok: többek között ezekre is szükség lehet ahhoz, hogy biztonsággal nyithassanak újra a kereskedelmi szálláshelyek. Az átoltottság...

Tovább olvasom

Szauter Zsolt az eMAG és az Extreme Digital új marketingvezetője

Magyarország piacvezető e-kereskedelmi márkáinak marketingtevékenységét 2021. áprilisától Szauter Zsolt koordinálja. A 34 éves marketingszakember az IKEA-tól érkezett az eMAG Magyarországhoz, és elsősorban az sarkallta a váltásra, hogy a pandémia alatt...

Tovább olvasom

25 éve Magyarországon a munkaerő-közvetítő ágazat egyik legnagyobb szereplője

Negyedszázada nyitotta meg magyarországi irodáját a hazai munkaerő-közvetítő ágazat egyik legnagyobb szereplője, a Grafton Recruitment. A vállalat ennek apropóján május elején online konferenciát tart, ahol az ágazat elmúlt negyedszázados változásait...

Tovább olvasom

A McDonald’s étteremlánc a K-pop-sztár BTS-sel kötött szerződést

A McDonald’s étteremlánc április 19-én jelentette be, hogy 50 országra kiterjedő, nemzetközi együttműködést kötött a hazánkban is rendkívül népszerű K-pop együttessel, a BTS-szel, aminek köszönhetően május végétől a magyar rajongók a...

Tovább olvasom

Álételek, igazi művészi alkotások – A nap videója

Sokszor hivatkoztunk a japánok profizmusára a fake ételek készítésének területén. Állítólag ezeket a vendéglátásban használt furcsa reklámeszközöket egyetlen városból, Gujóból viszik szerteszét a szigetországban.  ...

Tovább olvasom

Figyelem! Új ötletek és sikeres promóciós megoldások – INGYENES KONFERENCIA!

Figyelmetekbe ajánljuk az alábbi eseményt, amely minden trade marketing iránt érdeklődő számára igazán érdekes és hasznos lesz. Az egész napos konferencia ingyenes, csak regisztrációhoz kötött. A konferencia érdekessége, hogy egész...

Tovább olvasom

Miért alszunk rosszabbul, amióta home office-ban dolgozunk?

Bed office címmel írt blogbejegyzést Steigerwald Krisztián. A generációkutató cikkében azt elemzi, vajon hogyan hat a karantén a munkavégzésünkre, és legfőképp az alvásunkra. Steigerwald Simor Pétert is idézi: az ELTE...

Tovább olvasom

ÖKOINDUSTRIA2021 – Legyünk együtt még zöldebbek! VIDEÓ

A jövő zöld, vagy semmilyen: tavasszal jön az eddigi legnagyobb ÖKOINDUSTRIA. 3 napos virtuális expóval és teljes értékű online konferenciával (kerekasztal-beszélgetések, szakmai előadások, Q&A, online B2B networking stb.) várjuk 2021....

Tovább olvasom

Takarékbank: idén erőteljes, 6,6 százalékos GDP-növekedés jöhet

Az idén erőteljesen, 6,6 százalékkal nőhet a bruttó hazai termék (GDP), a harmadik negyedévben a GDP már elérheti a járvány előtti szintet – ismertette a legfrissebb előrejelzést Suppan Gergely, a...

Tovább olvasom

Huszonháromból kilenc paprika vetőmag akadt fenn a Nébih ellenőrzésén

Huszonhárom „tölteni való” étkezési paprika vetőmagját vizsgálták a szakemberek. Két terméknél a csírázóképességgel adódtak gondok, hétnél pedig az ígértnél kevesebb magtömeg és mag darabszám miatt kezdeményezi fogyasztóvédelmi eljárás indítását a...

Tovább olvasom

AM: megjelent az ültetvénytelepítési pályázat

Az Agrárminisztérium (AM) tizenötmilliárd forintnyi forrással hirdet pályázatot a Vidékfejlesztési program keretében az ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatására – jelentette be Nagy István agrárminiszter a tárca szerdai közleménye szerint. A miniszter...

Tovább olvasom

Magyar bor nyert nagyaranyérmet az Eurázsiai Bor- és Párlatversenyen

Nagyaranyérmet nyert a Moszkvában megrendezett Eurázsiai Bor- és Párlatversenyen (EAWSC) a mádi Demetervin Pincészet dűlőszelektált, 2013-as évjáratú Király furmint aszúja.   A versenyt a Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet (OIV)...

Tovább olvasom

A Nébih is segíti a vendéglátóhelyek újranyitását

Várhatóan napokon belül újra kinyithatnak – a szükséges járványvédelmi intézkedések betartása mellett – a vendéglátóhelyek szabadtéri helyiségei. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) összefoglalta azokat az élelmiszerbiztonsági és élelmiszer-higiéniai ajánlásokat, amelyek...

Tovább olvasom

A szállodaszövetség üdvözli az ágazati adókedvezményekre vonatkozó javaslatot

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) örömmel üdvözli a Nemzeti Versenyképességi Tanács javaslatait, miszerint szükséges lenne a turizmusfejlesztési hozzájárulás elengedésének meghosszabbítása és a reprezentációs költségek után fizetendő adók közül...

Tovább olvasom

Mindenhol jó, de most inkább otthon!

Mindennapi kávénkat most többnyire otthon isszuk, de így is egyre inkább a minőségit választjuk. A forgalmazók mindent megtesznek a termékeikkel szembeni bizalom fenntartásáért, illetve tovább építéséért, és a vírusválság idején...

Tovább olvasom

Nagy a baj az afrikai sertéspestis ügyében

A Kolozsvári Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem kutatói szerint rovarok is terjeszthetik az afrikai sertéspestist. A Mediafax hírügynökség jelentése szerint az egyetem kutatói a két másik romániai állategészségügyi intézet szakembereivel közösen...

Tovább olvasom

Ajánlásokkal segíti a Nébih a nyitásra készülő vendéglátósokat

Élelmiszerbiztonsági, élelmiszer-higiéniai ajánlásokkal segíti a nyitásra készülő vendéglátóhelyek működtetését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).   A hivatal közleményében kiemelte, hogy nyitás előtt mind az üzemi, mind a vendégforgalmi helyiségekben fertőtlenítőszeres...

Tovább olvasom

Több ezer négyzetméternyi zöldfelülettel nyílik meg Buda legnagyobb bevásárlóközpontja

Közel 4000 négyzetméteren elterülő színes növénytakaró, díszfüvek, cserjék és hűs árnyékot adó fák is várják majd a látogatókat az idén szeptemberben megnyitó Etele Plazában. Buda legnagyobb bevásárlóközpontjának homlokzatát a tervezők...

Tovább olvasom

A Neutrogena és az Old Spice is saját tartalom-stúdiót hozott létre

A márka stúdiók arról szólnak, hogy a marketingszakemberek hogyan és milyen gyorsan érik el a  fogyasztók bevonásának és a márkabizalom növelésének új módjait, amelyek különböznek a  hagyományos, direkt hirdetésektől. Globális...

Tovább olvasom

Fidelity: Bikapiaci hangulatban Kína

A Fidelity elemzőinek beszámolója szerint a kínai vállalatvezetők kifejezetten bikapiaci hangulatban vágtak neki a 2021-es évnek, mely a kínai holdnaptár szerint a bivaly éve lesz; terveik között szerepel többek között...

Tovább olvasom

Főzőskönyv – Írások főzésről és evésről

Nagyon-nagyon rendhagyó receptkötetet jelentetett meg a Libri Dragomán Györgytől, az utóbbi évek kedvelt kortárs magyar írójától. A kiadó így ít a könyvről: „Örüljetek!” – időnként így fejezi be főzős-evős történeteit...

Tovább olvasom

Megnyalná mind a tíz körmét… – A nap videója

10 féle junk foodot fest modellje körmére Nina Park, az ünnepelt kaliforniai szépítész-művész....

Tovább olvasom

Electrolux kutatás: nem veszünk tudomást a klímaváltozásról

Annak ellenére, hogy a háztartásigép-gyártók több mint 10 éve bátorítják vásárlóikat arra, hogy ruháikat 30 fokos vagy alacsonyabb hőfokon mossák, az Európában élők közel kétharmada (63 százalék) még mindig 40...

Tovább olvasom
Oldal